» »

OS X 10.4 Tiger je zunaj!

1 2
3
4 5

Roadkill ::

Tista, da so nerealni roki krivi za buge je pa močna. :))
Če bi blo po mojem, bi za vsak zamujen rok blo treba odpustit enga project managerja, za vsak bug pa mu zmanjšat plačo za 10€.

Bi blo prec vse rešen. :)

Da revčki na microsoftu trpijo zaradi rokov... naj si pa boljše razvijalce nabavijo, ali pa več teh. FFS, Microsoft kakšne kvasiš.

Microsoft ::

Roadkill, a pravs, da ves vec o teh stvareh, kot bivsi zaposleni pri Microsoftu? Tudi prav.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Ne... on pravi da je treba postrelit vse, ki zahtevajo prevec in vse, ki ne nardijo tistega, kar tisti, ki zahtevajo prevec, zahtevajo 8-)

Microsoft ::

Pa sej on (bivsi zaposljen) dobro rece, da so dolocene napake v takih primerih v programu dovoljene. Ker to je EDINI nacin, da se stvar naredi do roka. Na zalost.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

Microsoft, sicer sem tvoj sošolc, ampak nekaj pa vseeno vem o tem, ker pol leta delam v podjetku, kjer so roki vedno prehudo postavljeni, nerealni in ves čas pomankuje razvijalcev. Pa nisem nikoli rekel, da je toliko bugov (samo) zato, ker se ni vzelo dosto časa za razvoj, ampak zato, ker ni dovolj velikega razvojnega teama, team ni dovolj sposoben in ker ni učinkovitega testiranja.

OwcA ::

Pričakovati, da bodo pri Microsoftu zaposleni vedno povedali vse relevantne podatke in samo ter čisto resnico je dokaj naivno. Poleg tega, ako me spomin ne vara, so kar uspešni in bi si, če bi se jim zdelo potrebno, lahko mirno privoščili še kakšnega dodatnega razvijalca/testerja, zato je to zelo slab izgovor za očitno ignorantsko politiko podjetja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

In tud jst ne pravim, da so bugi samo zaradi takih rokov. Verjamem pa, da je to pac (na zalost) ena izmed resitev, ce hocis kaj narediti do roka. In da ne bo pomote, ne zagovarjam to, da zanalasc delas slabo kodo, da bo vecja moznost za buge in tezje odkrivanje le teh.
Pravim, da se je bolj pametno posvetit neki stvari bolj splosno, kot pa da se za en mesec ustavis pri enim bugu, ki bi mogoce prizadel 1% uporabniko. Vredu, ga odpravis, samo potem pa na drugi strani nimas nic drugega, kot 10%, kar je v osnovi zahtevanega.

Btw, malo za salo malo zares (ce se vam da potrpet pocasen link): Leben_nach_Microsoft-9MB.mpg8-)

Owca, to je bil bivsi zaposljen. Sicer pa nevem, mozno da imajo kako pogodbo ali kak dogovor o neizdajanju informacij. Kar pa lahko pomeni, da mogoce se ve vec, vendar ne sme povedati.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

You mean "če izide", right ? >:D

Popravek: ups, nisem videl vmesnih sporočil.
Jaz sem odgovarjal na jype-ove besede :
Tam, kjer bo Longhorn leta 2006, ko izide.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

jype ::

Ce ne izide, bo imel Microsoft resen problem: "18 month release cycle". Pravzaprav se ta problem navezuje na njihov najvecji trg, Zdruzene drzave, v katerih je prodaja hardvera skupaj z njihovim softverom neke vrste sezonska prodaja. Tega se tako kot Microsoft zaveda tudi Intel, ki je na tistem (potrosniskem) trgu odvisen od Microsofta. No, to so morda malo far-reaching besede, a slisal sem jih od cloveka, ki si mu pri takih ocenah upam verjeti na besedo: Ebena Moglena.

To za Microsoft financno ne pomeni nic, pomeni ba bistveno spremembo: vse "garancije, da se bo nekaj naredilo", na katere se Microsoft tako rad obesa, ko pljuva po open/free software, postanejo argument za FOSS in proti Microsoftu.

Mimogrede, Microsoft Office za Linux morda ni vec tako dalec, kot si nekateri mislijo:
http://www.eweek.com/article2/0,1759,17...

Jaz se ze veselim sodelovanja, ki bo po mojem izredno koristno za obe strani.

Gandalfar ::

jype: sej microsoft ze prodaja 'beta' stvari kot koncne, da lahko zagotovijo izpolnjevanje pogodb

darkolord ::

Gandalfar: kje si pa to vidu?

Gandalfar ::

"CNet is reporting that Microsoft is starting to license test software for real-world use . In particular, Visual Studio 2005 and the April "community technology preview" of SQL Server 2005 are both supposed to be released sometime in the second half of the year. But Microsoft is claiming the pre-release versions are stable already, so they're licensing the pre-released versions on the grounds that they 'are already suitable for running production business applications.'"




http://slashdot.org/article.pl?sid=05/0...

darkolord ::

· CTP releases are not to be used in production.

Hmm, ce je to res, je to afaik zato, da lahko developerji zacnejo ze zdej prenasat svoje obstojece aplikacije na nov softver...

Edit:
The only thing that has changed here is that MS is actually telling developers they can release software written with the beta versions in production environments.

Zgodovina sprememb…

Witboy ::

Hm... te primerjave mi gredo ze mal na zivce... vedno neki fight linux:m$:OSX
Jst osebno uporabljam osx pa winse... pa majo vsaki svojo prednost... tak da ta diskusija je ze prov numna.
Glede pohitrite, kakor naj bi se ta debata tudi odvijala, pa tako...
Odzivnost sistema 10.4 je velik hitrejsa... to zakaj se nism poglablju ker me trenutno ne zanima. in tut kar neki pomanjkljivosti ma... za kar pa ne dvomim da jih ne bo Apple popravil v roku kakega meseca, za kar pri M$ nebi verjel v to.
Skratka, kot vsaki prenovljeni sistem ima tudi 10.4 prenosti in novosti in s tem pogojeno tudi kake buge :) Je pa definitivno pospeseno vse in to se dejansko najbolje opazi na svohnejsih masincah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Witboy ()

WhiteAngel ::

Microsoft:
Ugh, metode z veliko začetnico. A je to kakšna nova šola, kdo ve? A so metode z veliko začetnico kaj posebnega, rezervirane za kej? A je to samo who-cares-about-the-letter-case Microsoft world...:\

klemen22 ::

Da sem pregledal temo sem porabil pol ure in se prav lepo nasmejal, gremo po vrsti:
- MAC OS X je narejen v mislih za sunday userje - američani -- pa pustimo sedaj konzolo in geeke in njene možnosti - zakaj steve jobs še vedno podpira le en gumb na miški privzeto oz. vgrajeno
- Prijatelj ima PowerBooka z MAC OSX Panther - zadeva je zelo neodzivna in po dvotedenski uporabi (kolikor sem ga imel na testu) mi operacijski sistem nikakor ni sedel in po začetnem navdušenju ob lepoti vmesnika me je use skup minilo. BTW. tudi kvaliteta powerbooka samega ni tako vsemogoča in hlajenje je zelo bogo zasnovano - celota se proti IBM T42 skrije z vseh zornih kotov
- Tistih 200 novosti lahko takoj delite z 20 da dobite realno cifro
- če je za vas qiucktime7 novost pol pa ne vem kva ste - tut windows mediaplayer je usakih 18 mescev nov - slaba primerjava a vseeno
- cenovna politika usega skupaj je ogabna - mislim halo dajat 30k sit za operaciojski sistem vsako dobro leto je le malo preveč, s tega stališča je MS Windows precej cenejše
- popolnoma brez problema bi lahko Apple te "kao" vesoljne novosti dal kot neke vrste service pack - apple pack:\ k predhodnjim izdaji OSX-a
- zakaj je kao razvoj mac osx hitrejši kot windowsev - apple im skupno platformo in s tem povezano število kosov razlićne opreme, pri windowsih je to stališče popolnoma nekaj drugega - strokovnjaki pri MSju so še kako sposobni
- vsi nekaj udrihate po longhornu pa je do izida le tega še slabi dve leti mislim halo ali ste tukaj res sami 14 letni froci ali pa morda preroki da vidite v prihodnost
- vsi ste nekaj anti MS nastrojeno - vendar vsi uporabljate Windowse in to verjetno še piratske. Mislim KVA se imate za pizdit nad kakovostjo MS produktov in posodabljanjem bugov pol imate pa (ne vsi) neregistrirane Windovse. Mislim da za ceno Xpjem pro. dobite precej - sploh sedaj ko večina dela kot bi moralo
- sam imam PC prižgan po dva tedna skupaj in mi ne crkuje NIČ (na WinXP), pa ga imam za server...
- malo se zamislite preden jokate kako sux je MS - pač če vam ni všeč pejte k linuxu ali k OSXu in srečno boste živeli do konca svojih dni.
Evo sam tok sem pa mogu povedat k pa eni posti mi grejo pa prov na kurac. Skratka glede Appla: precenjeni v vseh pogledih: na škatli za osX bi moralo pisat: for americans only and geek only.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

darkolord ::

klemen: amen :D

Microsoft ::

Heh, sem kar dobre volje postal.8-)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

64202 ::

> zakaj je kao razvoj mac osx hitrejši kot windowsev - apple im skupno platformo in s tem povezano število kosov razlićne opreme, pri windowsih je to stališče popolnoma nekaj drugega - strokovnjaki pri MSju so še kako sposobni

Dokaj pristrano IMHO. Preglejmo dejstva:
1. MS je xyzq-krat vecji kot Apple
2. Ne gre tako velik del windows razvoja za hardver - recimo "Designed for WXP" pomeni, da *proizvajalec hw*-ja nrdi driverje (ali pa softver), ki ustrezajo winsem, ne obratno. Edini carji od vseh tukaj so linux/BSD kernel developerji, ki pisejo driverje za vse mogoce PC sranje pogosto s slabo dokumentacijo.
3. Ja, apple ma kontroliran hardver, to pomeni recimo da vejo da od leta x dalje imajo vsi njihovi racunalniki takintako graficno kartico. Torej lahko ocenijo da ima x% njihovih kupcev racunalnik, ki podpira graficen efekt XYQ.
4. Kar pa MS-ja ne ustavi, da zahteva superstroj za longhorna (prva vest dolgo nazaj)
5. So se pa prilagodil (vest pred kratkim) - longhorn bo lahko laufal v "okrnjenem" nacinu. MS ocitno ocenjuje, da njihov trg ne bo pozrl hw upgradea, mozni so tudi drugi razlogi - prehod na druge cenejse platforme, etc.

Svet bi bil lepsi, ce bi ljudje razmisljal o dejstvih, ne pa krneki sral o stvareh o katerih ne vedo veliko (ne mislim zdaj tebe klemen, ceprav vidim se ene par lukenj :)).
I am NaN, I am a free man!

klemen22 ::

Odgovor na točko 4 in 5:
Dejstvo je, da bo povprečen hardware, ki je danes v uporabi oz. v trgovini brez težav poganjal Longhorna - če le ta ne bo 64bit only. Drugo dejstvo je pa to, da bo v času izida Longhorna njegove zahteve zagotovo popolnoma nekaj "vsakdanjega". Zagovarjam tezo, da naj gre z razvojem hardwara naprej tudi software. Zakaj se bi ozirali na "kao ene advance userje" (kakršnih vas je tukaj polno a ne 64...) ko bojo na vsak način hoteli longhorna jahat na pentium2 400mhz samo zato, da bojo dokazali kako je sedaj roba (longhorn) slaba in kaj da je sedaj to ena kompatibilnost, ko pa v drugi smeri Apple tako lahkotno pospešuje obstoječ hardver na neslutene višave z novim OSXom. Da je pa Windows tako na udaru je pa popolnoma pričakovano, sej z Linuxom bi bilo isto če bi bile vloge zamenjane. No vsaj priznajte da na popvrečnem PCju zadeve precej lepše lavfajo na Windowsih kakor pa npr. Applove zadeve na OSx-u. Pač če se strinjate ali ne: Windowsi so zaenkrat še vedno najbolj vsestransko uravnotežen sistem. Skratka, vsem tudi ne leži pisanje bash skript in podobnega. Nastavitve v OSX u so pa precej porazne glede na številčnost njih - še enkrat pustmo ukazno vrstico. Skrata kot nalašč za sunday userje - ničesar se ne da tako zjebat, s tem pa tut ničesat nastavit.

No, zdej pa grem na pivo|O
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

64202 ::

Hja, longhorn se nonstop prestavlja, zato pa takrat res bojo take kiste :D

Pa glede kritik na "p2 400 Mhz procesorje", ja jaz sem to rekel. Bom skopiral sem tekst:

Od vseh popravkov je samo cleartype, ki res rabi dodatno cpu moc. Vse ostalo lahko preprosto cepi na disku. Pa da mi ne bo kdo rekel, da fw pokuri veliko resursov. Kolikor vem, so se zahteve podvojile od win2k od winxpsp2. Temu se rece wintel :). (so se povezani posti visje)

Lahko ovrzes, ni problem. Ne pa potem nekaj na sploh tolci in ugibat o mojih motivih.
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

loooser ::

sem ze par postov nazaj pomislu na tole: ali ni morda nov sistem od appla hitrejsi zaradi uporabe graficne kartice za izrisovanje ?

BigWhale ::

root@thefish ~ # fdisk -l /dev/hda

Disk /dev/hda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1               1          63      506016   82  Linux swap / Solaris
/dev/hda2              64        3103    24418800   83  Linux
/dev/hda3            3104        5536    19543072+  83  Linux
/dev/hda4            5537       19457   111820432+   5  Extended
/dev/hda5            5537       19457   111820401   83  Linux
root@thefish ~ #


Klemen, eat your heart out.

MrStein ::

BigWhale, kaj maš winse na hdb ? >:D

klemen22 :
- zakaj je kao razvoj mac osx hitrejši kot windowsev - apple im skupno platformo in s tem povezano število kosov razlićne opreme, pri windowsih je to stališče popolnoma nekaj drugega -


Halo ?
Potem pa so ja open sorsarji übergeniji, ker recimo GNOME ne le da laufa tako na vseh PC-jih kot Mac-ih, ampak še na kupu drugih platform.

Od hardvera je odvisen le (del) kernel(a). Vsemu drugemu pa je to vseeno. ( za "gonilnike" si ja slišal ).

-- vsi ste nekaj anti MS nastrojeno - vendar vsi uporabljate Windowse in to verjetno še piratske. Mislim KVA se imate za pizdit nad kakovostjo MS produktov in posodabljanjem bugov pol imate pa (ne vsi) neregistrirane Windovse. Mislim da za ceno Xpjem pro. dobite precej - sploh sedaj ko večina dela kot bi moralo

Nimam piratskih windowsov.
Pa tudi če bi imel, kaj potem ne bi smel govoriti resnice ?
Torej če en bug v windowsih opazim v piratski verziji, potem o njem ne smem govorit ?
Kao neka cenzura ???

- sam imam PC prižgan po dva tedna skupaj in mi ne crkuje NIČ (na WinXP), pa ga imam za server...


Fičo mi že en mesec ni bil na servisu. Sklep : Fičo je da best. :D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

WhiteAngel ::

Klemen:
Jest priznam, da se pizdim nad M$, sam sem že zdavnej prebegnu zarad tega. Če bi res nucov, bi WinXP vzel preko MSDNAA (na faksu). Zase jih *nikol* ne bi piratizirov, ker vem, kuko se je pobijat skoz C-jovsko kodo od OS-a in preveč cenem njihov trud.

Moje particije pa zgledajo tkole nekako :Debian (sistem), Fedora (test), Ubuntu (test), data (backup).

Using /dev/hda
(parted) p
Disk geometry for /dev/hda: 0.000-57231,562 megabytes
Disk label type: msdos
Minor Start End Type Filesystem Flags
1 0,031 23838,640 primary reiserfs boot
2 23838,640 38146,530 extended
5 23838,671 37738,630 logical reiserfs
6 37738,661 38146,530 logical linux-swap
3 38146,531 47685,124 primary reiserfs
4 47685,125 57231,562 primary ext3
(parted)

WhiteAngel ::

MrStein:
Windowsi ne delujejo na Slave kanalih (hdb, hdd) brez posega na Master diskovje.

Jux ::

Za začetek, da se razumemo. Rad uporabljam windowse, posedujem originalno kopijo le teh in osebno preziram Mac-e zaradi en gumb na miški trikov. AMPAK nažalost si pa ne morem metat peska v oči in govorit da vse v ok na wintel platformi.

Da sem pregledal temo sem porabil pol ure in se prav lepo nasmejal, gremo po vrsti:
- MAC OS X je narejen v mislih za sunday userje - američani -- pa pustimo sedaj konzolo in geeke in njene možnosti - zakaj steve jobs še vedno podpira le en gumb na miški privzeto oz. vgrajeno

Naslednja miška bo imela dva gumba, pa še to - če potrebuješ dva gumba lahko še vedno priklopiš navadno logitechovo miško in jih nucaš. Tko da en gumb uporabljajo samo nedelski uporabniki, vsi ostali lahko uporabljajo dva, tri whatever.

- Prijatelj ima PowerBooka z MAC OSX Panther - zadeva je zelo neodzivna in po dvotedenski uporabi (kolikor sem ga imel na testu) mi operacijski sistem nikakor ni sedel in po začetnem navdušenju ob lepoti vmesnika me je use skup minilo. BTW. tudi kvaliteta powerbooka samega ni tako vsemogoča in hlajenje je zelo bogo zasnovano - celota se proti IBM T42 skrije z vseh zornih kotov

Vse je odvisno od tega kakšen prenosnik, kakšni programi, etc... Tudi na moji mašini so dostikrat wXP boleče neodzivni. In še to... primerjat katerikoli prenosnik z T42 je zajebano, ker je T42 verjetno najhujši prenosnik ki si ga lahko omisliš (in tudi dražji od powerbooka).

- Tistih 200 novosti lahko takoj delite z 20 da dobite realno cifro

Ja, ampak po te logiki lahko delimo vse novosti v wXP z 5000. Krneki. Že stokrat sem vam rekel, dejte povedat katere tako presljive novosti so wXP prinesli na wintel? Plz.

- če je za vas qiucktime7 novost pol pa ne vem kva ste - tut windows mediaplayer je usakih 18 mescev nov - slaba primerjava a vseeno

Pa kdo omenja quicktime, to si ti zdej ven potegnu. Preberi moj post, preberi post na arstechnici, pa boš videl kaj pomeni konkretna novost.

- cenovna politika usega skupaj je ogabna - mislim halo dajat 30k sit za operaciojski sistem vsako dobro leto je le malo preveč, s tega stališča je MS Windows precej cenejše

Imaš vsaj opcijo da ga kupiš. Nobeden te ne sili da greš iz pantherja na tigra, ampak če si želiš da ti računalnik !!!!!hitreje!!!!!! dela, potem si lahko za 30k kupiš nov OS.

- popolnoma brez problema bi lahko Apple te "kao" vesoljne novosti dal kot neke vrste service pack - apple pack:\ k predhodnjim izdaji OSX-a

Hmm, MS bi z lahkoto vse spremembe v wXP zapakrial v sp, če bi hotel (še posebej ker niti pod razno ni bilo takšnega napredka kot panther - tiger) pa ni.

- zakaj je kao razvoj mac osx hitrejši kot windowsev - apple im skupno platformo in s tem povezano število kosov razlićne opreme, pri windowsih je to stališče popolnoma nekaj drugega - strokovnjaki pri MSju so še kako sposobni

Support za različen hardware zagotavljajo proizvajalci strojne opreme, ker se sami potrudijo da je njihov hardware podprt na wintel platformi. Pa še to, tudi v maca lahko vrgradiš novo grafično kartico, dodaš RAID gonilnik, dodaš zvočno kartico.

- vsi nekaj udrihate po longhornu pa je do izida le tega še slabi dve leti mislim halo ali ste tukaj res sami 14 letni froci ali pa morda preroki da vidite v prihodnost

Beremo news release, beremo komentarje razvijalcev, beremo komentarje analistov, ogledamo si preview verzije, etc...

- vsi ste nekaj anti MS nastrojeno - vendar vsi uporabljate Windowse in to verjetno še piratske. Mislim KVA se imate za pizdit nad kakovostjo MS produktov in posodabljanjem bugov pol imate pa (ne vsi) neregistrirane Windovse. Mislim da za ceno Xpjem pro. dobite precej - sploh sedaj ko večina dela kot bi moralo

Ja, ampak za manjšo ceno dobiš pri applu več. Pa kar se tiče bugov, s tem je itak mikrosoft začel, nobeden se ni kurčil čez buge v winsih. In če nekdo napiše da se ne strinja z politiko MS, da so mu novosti ki jih je apple vpeljal všeč, to pomeni da je ANTI-MS? Če nisi z nami si proti nam? WTF?

- sam imam PC prižgan po dva tedna skupaj in mi ne crkuje NIČ (na WinXP), pa ga imam za server...

Jst isto. A je ta informacija relevantna al si hotel s tem neki povedat?

- malo se zamislite preden jokate kako sux je MS - pač če vam ni všeč pejte k linuxu ali k OSXu in srečno boste živeli do konca svojih dni.

Z veseljem bi vsaj poizkusil MacOS, če bi ga lahko lavfal na wintel. Pa ga ne morem. Sploh pa, zakaj si taka jokica - a si užaljen, ker je apple v 18 mescih nabrisal rit MSju? Zdej pa na drevo pa v jok? Dej odrasti.

Evo sam tok sem pa mogu povedat k pa eni posti mi grejo pa prov na kurac. Skratka glede Appla: precenjeni v vseh pogledih: na škatli za osX bi moralo pisat: for americans only and geek only.

HAHAHA, draga mala jokica, na najino žalost je apple v 18 mescih naredil ogromno in trenutno lahko res zavidamo uporabnikom osX, ker jim od 28.4. računalniki delajo hitreje. In trenutno je bolj realna oznaka za osX - "For ppl. who want faster computers now."

Zdej pa nehi jokat, pa se zamisli - zakaj za vraga si tako neobjektiven zagovornik MSja? Zakaj napadaš ljudi, ki ti argumentirano razložijo z praznimi argumenti in idejami ala "če nisi z nami si proti nam", "kaj kritiziraš, če ti kej ni všeč pejd drugam". Nisi edini ki uporabljaš MS in nisi edini ki ma originalne winse (če jih sploh maš). V vsakem primeru se pa lahko tistim, ki znajo podati realno kritiko lahko samo zahvališ - zaradi takšnih se dogajajo spremembe in izboljšave, če takšnih ne bi bilo bi še vedno poganjal bug infested winse.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Zagovarjam tezo, da naj gre z razvojem hardwara naprej tudi software. Zakaj se bi ozirali na "kao ene advance userje" (kakršnih vas je tukaj polno a ne 64...) ko bojo na vsak način hoteli longhorna jahat na pentium2 400mhz samo zato, da bojo dokazali kako je sedaj roba (longhorn) slaba in kaj da je sedaj to ena kompatibilnost, ko pa v drugi smeri Apple tako lahkotno pospešuje obstoječ hardver na neslutene višave z novim OSXom.

Hahaha, ti dejansko nebi bil zadovoljen, če bi zaradi longhorna tvoj računalnik delal hitreje? Valda, ker gre razvoj hardwarea naprej je treba nujno prisilit uporabnike v nadgradnjo če želijo met dobro izkušnjo? LOL. Neverjetno, kako izkrivljen pogled imaš, na živce ti gre ker Apple pospešuje obstoječ hardware? LOL!

Da je pa Windows tako na udaru je pa popolnoma pričakovano, sej z Linuxom bi bilo isto če bi bile vloge zamenjane. No vsaj priznajte da na popvrečnem PCju zadeve precej lepše lavfajo na Windowsih kakor pa npr. Applove zadeve na OSx-u.

Težko rečem, tako kot večina uporabnikov tukaj, OSx-a nisem mel priložnosti uporabljat dlje kot pol urce. Tako da to si lahko samo ti priznaš.

Pač če se strinjate ali ne: Windowsi so zaenkrat še vedno najbolj vsestransko uravnotežen sistem. Skratka, vsem tudi ne leži pisanje bash skript in podobnega. Nastavitve v OSX u so pa precej porazne glede na številčnost njih - še enkrat pustmo ukazno vrstico. Skrata kot nalašč za sunday userje - ničesar se ne da tako zjebat, s tem pa tut ničesat nastavit.

Zdej če se bomo šli, kdo ma več nastavitev, pa ker os je boljši, pol ne pozabi omenit tudi vseh težav, ki jih z virusi/spyware-om/trojanci prinaša sabo wintel. Vsak os ma svoje napake in če mene vprašaš je manjek ene nastavitve vseeno stvar ki ni tako grozna.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

darkolord ::

Že stokrat sem vam rekel, dejte povedat katere tako presljive novosti so wXP prinesli na wintel?


A mora vsaka verzija imeti nekaj pretresljivega, da je kaj vredna? Kaj je zate pretresljivo? Nekaj, kar je uporabno, ali nekaj, česar v času izdaje drugi niso imeli?

Kaj pa je pri Tigru tako pretresljivega?
Vse ostalo razen Spotlight ni nic revolucionarnega, pa se to je Google naredil ze dolgo nazaj... Nekateri sicer govorite se o boljsi odzivnosti, ne bi se pa cudil, ce bi recimo okenskemu procesu samo malo povisali prioriteto...

Zgodovina sprememb…

jype ::

OS X je zame uporabnejsi, ker zraven pride ves software, ki ga rabim (GNU) in ves software, ki mi omogoca zabavno ustvarjalnost.

Seveda so aplikacije na Windows bolj odzivne kot na OS X, sploh ce si kdo drzne primerjat iPhoto z Microsoft Image Viewer ali pa iMovie z Windows Movie Maker, ali pa iTunes in Windows Media Player.

Zraven Maca pac dobis vecino uporabnega softvera, podobno kot pri Linuxu. Ni zastonj, pa tudi drag ni.

Quicktime sem omenil jaz, v povezavi s H.264.

OwcA ::

Zanimivo kako so ciničnih opazk, češ ti veš pa več kot razvijalci, deležni le tisti, ki Longhorn grajajo, čeprav so tudi nekatere hvale povsem neosnovane.
Zahteve po pomnilniku bodo recimo zelo sunkovto narasle, ker nameravajo večino stvari hraniti v RAM-u, disk bo le še nekekakšen arhiv. Klik!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Road Runner ::

darkolord: boljša odzivnost je zaradi uporabe grafične kartice za izrisovanje oken.

Jux ::

@darkolord
A mora vsaka verzija imeti nekaj pretresljivega, da je kaj vredna? Kaj je zate pretresljivo? Nekaj, kar je uporabno, ali nekaj, česar v času izdaje drugi niso imeli?


Mogoče napačna formulacija. Nobena sprememba na wXP ni bila pretresljiva glede na w2k. Prepakirali so obstoječe in dodali par programov. To je to. Tiger pa uvede dosti sprememb v samo jedro OSa, doda spotlight, doda drugačen grafičen motor,... Pač velike spremembe glede na Panterja. Pa nočem zdej prodat ideje da je OSx bog i batina, vsakemu je všeč svoje, hočem samo to povedat, da se je apple tokrat potrudil in spmremenil / popravil veliko stvari - še več, v 18 mescih je dodal veliko featurjev ki jih bodo na wintel prinesli šele longhorn (ki se pišejo že 5 let). Bravo.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

borchi ::

Nekateri sicer govorite se o boljsi odzivnosti, ne bi se pa cudil, ce bi recimo okenskemu procesu samo malo povisali prioriteto...

a si ti sploh prebral članek v novici??!! al namerno delaš butca iz sebe?
l'jga

Microsoft ::

ki se pišejo že 5 let:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

lukaz ::

Evo sam tok sem pa mogu povedat k pa eni posti mi grejo pa prov na kurac. Skratka glede Appla: precenjeni v vseh pogledih: na škatli za osX bi moralo pisat: for americans only and geek only.

torej spada velika večina grafičnih oblikovalcev pod američane ali geeke?

jype ::

Absolutno. Kot tudi velika vecina tistih, ki delajo profesionalno audio in video produkcijo.

http://rochess.net/Apple_Switch_Parody_...

Microsoft ::

jype, lahko se raztegujes po forumu kolikor ces, Longhorn bo pometel s konkurenco, pa a ti je Microsoft vsec ali ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

lukaz ::

tako kot IE vedno bolj pometa z konkurenco (ob taki prispodobi bi lahko samo rekel da imata opera in mozilla sesalec :D )

BendeR ::

OS X je zame uporabnejsi, ker zraven pride ves software, ki ga rabim (GNU) in ves software, ki mi omogoca zabavno ustvarjalnost.


Če Microsoft to naredi ga začnejo tožit, češ da izrablja monopolni položaj. ;]

Microsoft ::

Ma ja. Celo vojno so peljal proti Media Player, po drugi strani pa veselo razlagajo, kako sweet je, ko imajo ze toliko uporabnih toolov vkljucenih.

Apple igra cisto isto igro, kot Microsoft. Ce hocis imet Quick Time, ti mi damo (in te sploh ne bomo vprasali, kaj si o tem mislis) zraven se nek iSranje.

Ampak, je pac v modi, da si fovs nad uspesnostjo Microsofta, ceprav tvoj favorit igra isto umazano igro in jo ti celo podpiras.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

jype, lahko se raztegujes po forumu kolikor ces, Longhorn bo pometel s konkurenco, pa a ti je Microsoft vsec ali ne.
Hehe malo prej si se pa jezil kako preroški so sogovorniki. Si dobil kristalno kroglo ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Microsoft ::

Napisal sem "bo" in ne "je", kot nekateri pisejo. Jst verjamem v Longhorn, da "bo" uspel. Nekateri pa "ze vedo", da "ni" uspel.

Enivej, gre za moj optimizem. In verjetno, kot sem malo visje napisal, pri ostalih pa gre za to, da je v modi, ki je zelo popularna, da si proti Microsoftu, pa karkoli ze naredijo. Samo da si proti.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Longhorn bo pometel s konkurenco,

Hecno, če bi kdo rekel "Longhorn bo suxal", bi se takoj nekdo oglasil in rekel : Kako pa to veš ? A imaš kristalno kroglo ? Saj sploh ne veš kakšen bo ! Joj, loleki...
:D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

klemen22 ::

Se popolnoma strinjam z Microsoftom. Način poslovanja Appla ni v ničemer drugačen od Microsofta. Le da niso niti 1/10000 tako na udaru.
- gonja proti MS Windows Media Playerju je bila pa le prehuda in malodane ogabna. Sej tut z OSx om dobiš ne vem kok robe zraven kar je popolnoma isto samo ker ni MS je OK in smo veseli da je tukaj (iTunes .. - btw. GarageBand je poden od podna in še nalaga se ene 30sekund oz. več). Pač zakaj ne bi smeli biti tudi Windowsi odpremljeni po vzoru appla - greš v trgovino->kupiš->prineseš domov->odpreš škatlo->daš na štrom->prižgeš->dela (lahko uporabljaš net, poslušaš mp3je itd itd).
- neodzivnost OSXa (Pantherja) je zame precej huda pomankljivost in prav v tem pogledu bodo Windowsi zagotovo še precej časa razturali, pa ne da hvalim sedaj samo tako pač je!
- uf da ne pozabmo omenit, tudi default sliko namizja so pri Applu malo našminkali - je tudi to novost? Svašta
- pač vsak zagovarja svojga konja, čeprav dvomim, da ima veliko OSX zagovornikov kake resne izkušnje na področju OSX - pač v veliko primerov prodajanje buč.
- fantje glavno je to: vse kar lahko narediš z PCjem lahko tudi z OSXom in obratno
- drugače sem pa prav vesel, da gre tudi razvoj pri applu strmo naprej in tako vsaj malo delajo kot konkurenca MSjevim rešitvam - sicer malo slabo povedano a vseeno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

klemen22 ::

BTW. še nekaj: Microsoft poleg Windowsev razvija še 100 in eno zadevo. Pač priznajte in to je tudi dejstvo, da je njihov Office praktično brez konkurence - OppenOffice v taki obliki kot je mu konkurence ne more predstavljati pa če to eni še tako trdite. Tako ali tako je morda za MS Office celo primarni produkt (poleg oken). Office le ni tako slab kaj, če pa ga oglasujejo na glavnih stranehh Appla. Torej apple niti pod razno nima podobne rešitve. Pa ne mi sedaj o kombaitbilnostih, ker je imel apple v teh letih dovolj časa da bi zasnoval nekaj podobnega. Skratka tako pač je: office je pač produkt in dokler ga katerakoli različica katerigakoli osa ne bo podpirala se pri uporabnikih (poslovnih) ne bo usitrala. Tako pač je in to je Apple tudi spoznal.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Gandalfar ::

klemen22: pomojem si ti edini, ki mu je OSX neodziven

Witboy ::

Sam to pametovanje kok bo longorn boljsi takrat ko izzide se mi zdi full numno... sploh pa recimo primerjat z trenutni OSXom...
Ker tistega daljnega leta bo tudi po vsej verjetnosti zunaj ze novi OSX pa tui novi HW od applea... in dejansko se bo lahko sele takrat primerjalo tiste masine med sabo.
In najbolj pametno bi bilo primerjat recimo zdejsne masine pa xp sp2 z tigrom. ker to je trenutno kar oba koncerna ponujata.
hm... glede hitrosti... ja ne vem... men osebno obdelava videa in slik dejansko hitreje dela na macu kot pa recimo na pcu. pa mam kar najnovejsi HW pa mi photoshop velik leps dela na macu kot pa na pcu. pa ce bi gledal pca in maca po zmogljivosti naj bi bil mac ficko napravem pcu.
In tut to ne... da je narejen za americane je glupa izjava... to je narejo za ljudi k se nocjo ubadat kaj se dogaja na njegovem pcu... in da delajo to kar pac delajo... video obdelava grafka itd. in seveda da je masina stabilna... tega pri winsih ne more noben zagotovit!!!!
glede g33kov... zakaj vsi M$ userji optozujete unix userje g33ke?!? Mogoce zato, ker znajo razumeti OS?!? in ga znajo dejansko uporabljati?!?

Gandalfar ::

klemen22: OOo mogoce ne predstavlja 'prave' konkurence. Ampak, ko ti gre recimo cel Mercator na OOo pa je to vseeno kar nekaj licenc manj. In taksnih podjetij bo vedno vec in vec.

darkolord ::

borchi, RacerD:

Disabling Quartz 2D Extreme (using the Quartz Debug application that's part of the free developers tools bundled with Tiger) has little perceptible effect on window resizing, in particular, for most applications.

in

But far fewer applications are gated by actual drawing performance than you might imagine.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test jabolčnih novotarij

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
343827 (2411) darkolord
»

Google se je odločil za AMD

Oddelek: Novice / Procesorji
285346 (3162) zigi
»

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214405 (2765) jarhead
»

MacWorld Expo 2006

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
494950 (3525) TribesMan
»

OS X 10.4 Tiger je zunaj! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21415411 (11556) MrStein

Več podobnih tem