Slo-Tech - Še pomnite, tovariši, da smo pred nekaj dnevi naznanili, da se za kraj vsakoletne konference razvijalcev pisarniške zbirke OpenOffice.org poteguje tudi Koper? In, ne boste verjeli: Koper je premagal Lyon in bo gostil OOoCon 2005! Iz števila glasov pa je moč skorajda gotovo zaključiti, da velik del zasluge pripada Slo-Techu. Čestitke!
No, če pa malo pogledate, pa odvijanje tega dogodka v Kopru igra na karto večih interesov. Meddržavno sodelovanje, razvoj regije, open source koda na vzhod, itd...
NeoOffice/J is an open source software development project created by Patrick Luby and Edward Peterlin
pa ko je že ravno v kopru stvar, naj kdo povabi zgoraj omenjenega Peterlina (sliši se dost domače) in mu ob piru predlaga, da vrinejo v NeoOffice/J še slovenščino. čeprav OSX menda ni slovenjen?
Glede na vnemo naših odprtokodnikov, ki jo vidimo na Slo-Tech-u, sploh ni bilo dvoma kje bo ta konferenca. Cela Francija nima za burek napram ST OK skupnosti.
Konferenca za razvijalce - ampak ne samo programerje. Ena od niti bo "OOo in izobraževanje" (nekaj podobnega), ostalo so še ideje. Organizatorji so: Agenda + sl.ooo + it.ooo (+Lugos + Kiberpipa + Primorska Univerza). Informacije o poteku bodo, september je še daleč :-) -- Hit me hard, tear me apart, to raise again is my special art - you can't kill me. (NoMeansNo)