Slo-Tech - Še pomnite, tovariši, da smo pred nekaj dnevi naznanili, da se za kraj vsakoletne konference razvijalcev pisarniške zbirke OpenOffice.org poteguje tudi Koper? In, ne boste verjeli: Koper je premagal Lyon in bo gostil OOoCon 2005! Iz števila glasov pa je moč skorajda gotovo zaključiti, da velik del zasluge pripada Slo-Techu. Čestitke!
No, če pa malo pogledate, pa odvijanje tega dogodka v Kopru igra na karto večih interesov. Meddržavno sodelovanje, razvoj regije, open source koda na vzhod, itd...
Sam se tolčem po prsih ker sem glasoval!!
We don't stop playing because we grow old. We grow old because we stop playing.
NeoOffice/J is an open source software development project created by Patrick Luby and Edward Peterlin
pa ko je že ravno v kopru stvar, naj kdo povabi zgoraj omenjenega Peterlina (sliši se dost domače) in mu ob piru predlaga, da vrinejo v NeoOffice/J še slovenščino. čeprav OSX menda ni slovenjen?
Glede na vnemo naših odprtokodnikov, ki jo vidimo na Slo-Tech-u, sploh ni bilo dvoma kje bo ta konferenca. Cela Francija nima za burek napram ST OK skupnosti.
Konferenca za razvijalce - ampak ne samo programerje. Ena od niti bo "OOo in izobraževanje" (nekaj podobnega), ostalo so še ideje. Organizatorji so: Agenda + sl.ooo + it.ooo (+Lugos + Kiberpipa + Primorska Univerza). Informacije o poteku bodo, september je še daleč :-) -- Hit me hard, tear me apart, to raise again is my special art - you can't kill me. (NoMeansNo)