» »

OS X 10.4 Tiger je zunaj!

1 2 3
4
5

darkolord ::

Gandalfar: vec in vec je tudi takih, ki celo firmo postavijo na MSO

OwcA ::

darko, kaj ko bi ti citiral kot se spodobi in navedel vir.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gandalfar ::

velikih? :>

Witboy ::

Ijoooo Klema22 zele si pa tako numno prjavu glede officea.
Pa poglejmo mal zgodovino MS Officea. wahaha.... Microsoft je prvi office naredu... ne bos verjel... za applea!!!! 8-O Ok, kasneje se je spravil na svoj sistem itd itd. in sedaj se mal podrobnosti v njihovi organizaciji. Skupnost MS office programerjev je bila najprej izbrana izkljucno za mace... to pomeni MS programerji + apple programerji... kasneje so zaceli razvoj MS office aza winse... par MS programerjev gre proc (ta slabsi, ker apple je ta bolse tako not obdrzal da jim se sam placuje poleg M$ja)
in sedaj se pogled konkurence MS office 2003! MS office 2004 for mac!!! kateri je takorekoc celoten v appleovih rokah... in je MS napis in place za razvoj pri njih izkljuco, ampak resno sami izkljucno zaradi M$ licence. Vsi glavni razvojni mozje office so pa mastno placani od Applea in office 2004 je veliko veliko pred 2003 za winse.... in glej ga zlomka.... dokler bodo delal za apple bo vednooooo pred njimi LOL A ni toaznimivo da microsoft sam sebi dela takorekoc neko konkurenco?!?

borchi ::

Apple igra cisto isto igro, kot Microsoft. Ce hocis imet Quick Time, ti mi damo (in te sploh ne bomo vprasali, kaj si o tem mislis) zraven se nek iSranje.

skor bi se lahko strinjal s tabo microsoft (kakorkoli se že to čudno sliši). sam a nisi neki pozabu? npr. da ti je OSX, ko si ga nazadnje instaliral dal možnost, da vsega iSranja sploh ne instaliraš. nič ni jamral, da cel sistem ne bo delal zaradi tega. quicktime - si spet pozabu, ane? da ko si nazadnje odpru quicktime na OSX-u ti je neki težil, da bi blo fajn še neki $ poslat, pol pa bo quicktime popolnoma funkcionalen. nekak bi človek reku, da je apple mal preveč pogoltn, sam po drugi strani pa majo ostali proizvajalci vsaj možnost, da bo uporabnik tiste $ zapravil pri njih ne pa pri applu.

apple ma tut manjši problem in sicer v tem, da ima majhen tržni delež in težko prepriča proizvajalce softvera naj razvijajo tudi za OSX. pa rešujejo s tem, da veliko razvijajo v hiši.
l'jga

darkolord ::

Owca: bom drugim dal prednost :D

Witboy: kaksen link bi prisel prav... zakaj pa recimo MS ponuja support?

borchi ::

@darko: torej so šli maltretirat kernel in GUI.... v bistvu je pa rešitev za boljšo odzivnost v higher gui rendering priority??? d'oh!

pa preber si dobr razliko med Quarz 2D extreme in Quarz 2D. prvi je hardwersko (GPU) pospešen. če (še) ni velike razlike med softwerskim in hardwerskim izrisovanjem GUI-ja. to še ne pomeni, da ni bilo napredka pri izrisovanju GUI-ja. in ker nerad govorim na pamet, evo ti citate iz arstechnice:

It turns out that the software-mode optimizations in Tiger are nearly as dramatic as the hardware acceleration features. Take line drawing as an example. Quartz 2D was notoriously slow at drawing lines in Panther and earlier versions of Mac OS X, so much so that developers often chose to use (or in most cases, "stick with") QuickDraw for such tasks.

It's hard to see past the giant bar for hardware-accelerated Quartz 2D Extreme, but look again at the software-mode Quartz 2D performance. Quartz 2D running in software more went from about half the speed of QuickDraw in Panther to being over five times as fast as QuickDraw in Tiger.

tako da, več sreče z driblanjem prihodnjič!
l'jga

borchi ::

@darko: šele sedaj sem ugotovil, kako smešno si hotel fintirat, ccc... looozer!

Tiger takes the biggest leap yet in this area, and that's saying something. Improved window resizing responsiveness in particular is immediately noticeable in Tiger. It's still not perfect, but it's a big improvement. Compared to Jaguar or earlier it's like night and day. Scrolling is also a bit snappier, although this is not as noticeable, perhaps because scrolling was already pretty good in Panther (in most apps, anyway).

It would be easy to attribute all of these improvements to Quartz 2D Extreme. It'd also be wrong. Disabling Quartz 2D Extreme (using the Quartz Debug application that's part of the free developers tools bundled with Tiger) has little perceptible effect on window resizing, in particular, for most applications. What this means is that not all UI performance is gated by drawing speed.

It appears that window resizing is much more likely to be held back by the CPU overhead of iteratively reflowing/refreshing UI elements—especially nested elements—within the window than by the time required to do the actual drawing. This is part of the reason that applications with complex interfaces like iCal (many panes, buttons, lists, and cells) resize so much more sluggishly than applications with simpler windows like TextEdit.
l'jga

64202 ::

Joj ka je en tak kekec klemen zanetu. Pridem nazaj, pa je za dve strani postov :)
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

borchi: ja... pise da je bolj odzivno, ampak da Quartz 2D Extreme pri temu nima veliko... mene po pravici povedano iz firbca zanima, kaj so nardili...

borchi ::

ja, ti praviš, da so dali higher priority.

piše tudi zakaj Quarz 2D Extreme pri tem nima veliko. in zakaj je Extreme dober za bodoče.
l'jga

Jux ::

@Klemen22

- uf da ne pozabmo omenit, tudi default sliko namizja so pri Applu malo našminkali - je tudi to novost? Svašta

Pa a ne dojameš da samo ti mečeš naprej take glupe argumente, nobeden ni omenil našmikanja default slike razen tebe. Jao jao.

- pač vsak zagovarja svojga konja, čeprav dvomim, da ima veliko OSX zagovornikov kake resne izkušnje na področju OSX - pač v veliko primerov prodajanje buč.

Pa a ne dojameš da ne zagovarjam(o) OSX, vse kar hočmo povedat je da svaka čast Applu za napredek v zadnih 18 mescih

BTW. še nekaj: Microsoft poleg Windowsev razvija še 100 in eno zadevo. Pač priznajte in to je tudi dejstvo, da je njihov Office praktično brez konkurence - OppenOffice v taki obliki kot je mu konkurence ne more predstavljati pa če to eni še tako trdite. Tako ali tako je morda za MS Office celo primarni produkt (poleg oken). Office le ni tako slab kaj, če pa ga oglasujejo na glavnih stranehh Appla. Torej apple niti pod razno nima podobne rešitve. Pa ne mi sedaj o kombaitbilnostih, ker je imel apple v teh letih dovolj časa da bi zasnoval nekaj podobnega. Skratka tako pač je: office je pač produkt in dokler ga katerakoli različica katerigakoli osa ne bo podpirala se pri uporabnikih (poslovnih) ne bo usitrala. Tako pač je in to je Apple tudi spoznal.

Pa iz kje ti vleče te argumente. Prvič. Apple je kar se tiče razvijalskih resurov Žkrat manjši od MSja. Drugič. OOo predstavlja konkurenco. Tretjič. Kaj je to sploh pomembno? Hočeš povedat da MS ne zasluži dovolj z wXp da bi si lahko privoščil dovolj razvijalcev za dostojen razvoj windowsov?

Zdej pa resno STFU n00b, tvoje demagogije resno uničujejo tole debato. Namesto da se potrudil in kej poargumentiral, se obnašaš kot glavni petelin na kupu gnoja in omenjaš stvari ki jih ni nobeden načel in sploh niso povezane z debato. Tako kot vsak ultra fanboy (pa ni važno, najsibodi Intel, AMD, Nvidia, Linux, whatever) samo uničuješ normalen pogovor med ljudmi ki resnično znajo povedat kaj pametnega na to temo.
[edit: typo]
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::



Quickdraw je iz pantherja.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

jype ::

Ne smemo pozabit, da Microsoft poleg Windows in Office razvija se kakih 100 reci, medtem ko Apple razen iPodov, LCD zaslonov, prenosnih in namiznih racunalnikov za domaco in profesionalno uporabo, streznikov, diskovnih polj, operacijskega sistema OS X ter vrste aplikacij zanj, ter brezzicne mrezne opreme in nekaj 1000 drugih izdelkov pravzaprav ne pocne nicesar.

Nekdo je omenil IBM T42. Hja, drazji je od mojega powerbooka, pa ima ze za to ceno manj RAMa in diska, slabsi OS (zakaj je zame OS X odlicen sem ze postal v to temo), nima FireWire, eksterni DVI pa ima zame dva pomembna minusa: refresh rate pri velikih resolucijah je pod 70Hz in za DVI povezavo potrebujem docking station. Aja, pa battery life je za 25% manjsi in ne pase v moj ruzak in v kosaro na mojem biciklu, ker je prevelik.

OwcA ::

razen iPodov, LCD zaslonov, prenosnih in namiznih racunalnikov za domaco in profesionalno uporabo, streznikov, diskovnih polj, operacijskega sistema OS X ter vrste aplikacij zanj, ter brezzicne mrezne opreme in nekaj 1000 drugih izdelkov pravzaprav ne pocne nicesar.

Druga stvar je pri koliko izmed teh stvar dejansko naredi še kaj več izgled in določi specifikiacije, ampak pustimo podrobnosti. ;)

Nekdo je omenil IBM T42. Hja, drazji je od mojega powerbooka, pa ima ze za to ceno manj RAMa in diska, slabsi OS (zakaj je zame OS X odlicen sem ze postal v to temo), nima FireWire, eksterni DVI pa ima zame dva pomembna minusa: refresh rate pri velikih resolucijah je pod 70Hz in za DVI povezavo potrebujem docking station. Aja, pa battery life je za 25% manjsi in ne pase v moj ruzak in v kosaro na mojem biciklu, ker je prevelik.

Ugibam, primerjal si 12" PowerBooka s 15" T42, bravo dobra!
Cene zgledajo zelo izenačene, oba imata 512 MB RAM-a.
Osveževalna frekvenca pri LCD-jih je povsem postranskega pomena.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jype ::

A obstaja 12" T42? :)

No, 15" powerbook ponuja toliko vec, da je tudi cena za to sprejemljiva.

Pa se vedno ostane problem OSa, ki je na T42 neuporaben (OS2 ali Windows mi ne ponujata ustreznega razvojnega okolja).

OwcA ::

Ja obstaja, serija X. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

lukaz ::

sej use fajn pa to, sam nekateri so pozabl da bi bli mi brez Appla še zmer v dos promptu in brez miške na mizi. mnogo standardnih tehnologij je razširil apple (velik so jih sicer pokradl iz Xeroxovih laboratorijov, ampak useen :D ). In od česa je microsoft postal tako velik? od tega da je pobral use od macov pa dal to na cenejšo platformo in ker smo ljudje neumni rajš damo 10k za en cheap shit kt pa 15k za neki kvalitetnga.....

darkolord ::

jype: lahko gor se vedno das *nix

lukaz: vcasih je bil Applov moto: "Does more, costs less" tako da ta o ceni ne drzi od vedno

Zgodovina sprememb…

Jux ::

Res škoda za to cenovno politiko appla, me je že večkrat zamikalo da bi si omislil maca. No pol ko si pogledam cenik na epl, mi je takoj jasno.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

hruske ::

Zanimivo je, da grejo vsi operacijski sistemi v isto smer. Bolj se odpirajo, bolj se govori o tem, kaj bojo imeli, bolj tudi kažejo razvijalcem, vsi po vrsti so bolj "prijazni".

Men je všeč razvoj, kakršnega ima Solaris. Če zadeva ne deluje hitreje ne gre v glavno drevo kode, razen če ne gre za varnostni popravek in ni rešitve, ki bi se hitreje izvajala. S tem da izvedejo cca 30000 testov na mesec. Microsoft ima dnevne builde, pa človek še vedno dobi občutek, da se samo lovijo s hrošči. Žal imajo tud to smolo, da morajo igrat kompatibilnost, kjer pa je vedno cel kup grde kode.
Rad imam tole državico. <3

klemen22 ::

Dragi kolega Jtype: ne moreš primerjati 12" powerbooka z T42. Primerjaš kvečjemu s serijo X vendar je v tem primeru ohišje pri IBMu precej tanjše in tudi precej lažje. Pač 12" powerbook ni ravno višek miniaturizacije. Sploh če pogeldaš Toshibo Portege R100. Powerbook 15" je precenjen in to zelo mislim 490k sit je malo huda saj za 100k sit dobiš HP nx8220, ki se z lahkoto primerja s tem macom. Pač v sloveniji so cene applov ogabne. Pač velik folka kupi pbooka zaradi šminkerskega videza, da si s tem umetno podaljšujejo velikost t... Pač imam doma (T42) in ima par kolegov druge zadeve doma (tudi powerbooka) in je celota zagotovo slabša. No IBM je še vedno IBM in cena, ki se jo plača se plača pošteno. In ni zastonj najcenejši T serija model okol 400k sit.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Witboy ::

Klemen22: blah blah... jst mam tut doma T42. In kaj zdej misls da je pa ne vem kaj... Sej je lep prenosnik pa kar zmogljiv, sam pa se vedno raje uporabljam za delo powerbooka 15" ker je za tiste aplikacije, ki jih upoarbljam veliko bolj zmogljiv in optimiziran, plus to da baterija zdrži pri polni obremenitvi veliko daj časa in še OS je veliiiko bolj stable kot kaki winsi... tak da mam oboje in sem veliko bolj zadovoljen z appleom kot pa ibmjem.
Skratka za igranje mam pac T42 za resno delo pa Powerbooka in tko bo ostalo za vedno!!!

klemen22 ::

Če maš najcenej T42 tut zmogljivost ni bogve kaj. A te nič na booku ne moti vročina ohišja? Če ne znajo poskrbeti za pravilno odvajanje toplote (slabo rečeno) potem to zame NI dober prenosnik saj je to osnovna stvar.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OwcA ::

@Witboy: po zadnjem odstavku te človek težko proglasi za objektivnega. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

klemen22 ::

Witboy: kva je zate resno delo, a obdelava muske z Garage Bandom..? Photoshop in ostalo brez težav prebavlja tudi T42. Sam to da maš pa T42 za igranje je pa malo bosa. Zakaj nisi nabavil Solonota za jockanje?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Witboy ::

Garage Band je zame osebno bol garbage band :) K je kr neka aplikcija k men osebno nic ne pomeni... ce ze mam kaj za obdelavo zvoka kar lepo uporabljam LogicPro... za katerega lahko recm da zaenkrat se nism meni osebno nasel boljsega.
Drgac pa v vecini uporabljam Quarkxpress katerega pac na t42 nimam kej uporabljat... in kaksne prave PC alternative za Final cut studio tut nism dubu. glede photosopa... ta mali centrino se kar zelo matra pri obdelavi raw fotografij in po testiranju na obeh masincah je bil powerbookec kar veliko hitrejsi!

Ja ovca... mogoce tis tni blo glih objektivno na koncu... sam popizdm k folk dokler ne zacne uporabljat maca za kako normalno delo ga vsak pljuva da je nalispan pa vse mogoce stvari. sej dejansko ga za igrce je skoda imet al pa za messenger in podobne bedarije k jih dela mularija na pcih. sam dokler pa lahko zelo zelo dobro sluzis kruh na njih in pri katerem ves da se ti masina ne sesula zaradi kakih virusov in ostalih nesnag bom kar ostajal na njemu.

Klemen ja segrevanje me tudi vcasih moti... sam pa pri vecurni uporabi prenosnika recimo t42 se tudi segrej in je prav tako topel na dotik. Aja se to... t42 je ta najmocnejsa verzija. sicer pa ni moj, je od bratca... pa je za igrce kar vsec mu...

Jux ::

Witboy: kva je zate resno delo, a obdelava muske z Garage Bandom..? Photoshop in ostalo brez težav prebavlja tudi T42.


Nisem vedel da je ta garage band edina aplikacija za Maca, zaradi katere si ljudje omislijo Maca. Bo treba sprobat, hvala za pointer klemen22.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

darkolord ::

Witboy: sam za info... kolk casa pa drzi baterija pri T42?

mercutio ::

jype:
Pa se vedno ostane problem OSa, ki je na T42 neuporaben (OS2 ali Windows mi ne ponujata ustreznega razvojnega okolja).

Malo pretiravaš z neuporabnostjo OS-a, sam me firbec martra katero razvojno okolje je zate ustrezno (pač ne poznam katera obstajajo na Mac-ih).

Witboy:
Drgac pa v vecini uporabljam Quarkxpress katerega pac na t42 nimam kej uporabljat... in kaksne prave PC alternative za Final cut studio tut nism dubu. glede photosopa... ta mali centrino se kar zelo matra pri obdelavi raw fotografij in po testiranju na obeh masincah je bil powerbookec kar veliko hitrejsi!

Dobro, a zdaj vsi, ki ne obdelujemo videa ali slik ne opravljamo resnega dela. Si naštel pač aplikacije, v katerih je Mac "tradicionalno" boljši in se v tem segmentu tudi največ uporablja. Sam res ne verjamem, da ta svet teče naprej zaradi obdelave slik in videa. Saj ne da to ni pomembno, ne me napačno razumet, ampak povej mi procentualno, koliko računalnikov, ki so pri nas (SLO) v uporabi se uporablja za obdelavo slik. Nekaj časa sem delal pri neki založbi in so imeli večinoma PC-je, samo designerji (eni trije) so imeli vsak svojega Mac-a. Se pravi vsak na svojem segmentu.

Ja ovca... mogoce tis tni blo glih objektivno na koncu... sam popizdm k folk dokler ne zacne uporabljat maca za kako normalno delo ga vsak pljuva da je nalispan pa vse mogoce stvari. sej dejansko ga za igrce je skoda imet al pa za messenger in podobne bedarije k jih dela mularija na pcih.

Spet nekok predalčkanje z mularijo itd itd ahhhh.... Pa kaj, naj zdaj kot programer razvijam neke programske rešitve na Mac-u (dobro recimo z Javo bi lahko, a tu je še vedno cena hardware-a, ki je pri Mac-u višja), komu naj jih pa pol prodam, samo izračunaj za koliko se mi zooži potencialni trg kupcev ... jah jebat ga, mogoče je res OS X boljši, ampak a naj zdaj grem prepričevat stranke naj zamenjajo ves hardware? Ne bom se jaz šel boja z mlini na veter.

sam dokler pa lahko zelo zelo dobro sluzis kruh na njih in pri katerem ves da se ti masina ne sesula zaradi kakih virusov in ostalih nesnag bom kar ostajal na njemu.

Točno tako, za svoje delo, ki ga opravljaš ostani na Mac-u, saj je očitno za to najboljši. Drugi lahko ostanemo na PC-u, damo manj za hardware in prav tako dobro služimo kruh.

Gandalfar ::

mercutio: se zmeraj lahko programiras v programskih jezikih, ki niso odvisni od platforme oz. uporabljas knjiznice, ki so platformno neodvisne. Ne le da bo tvoje programje portable, zaradi tega ga se bos lahko tudi drazje prodal.

darkolord ::

Gandalfar: in vec casa porabu za razvoj/testiranje

OwcA ::

Seveda, kot vsi vemo, v Python+Qt rabiš 8 človek-ur samo za to, da ustvariš pogovorno okno, a ne? :\
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

darkolord ::

Seveda, saj so vsi programi samo pogovorna okna, a ne? :\

OwcA ::

Programske logike v večini primerov ni težko narediti prenosljive.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mercutio ::

Witboy:
kasneje so zaceli razvoj MS office aza winse... par MS programerjev gre proc (ta slabsi, ker apple je ta bolse tako not obdrzal da jim se sam placuje poleg M$ja)

brez komentarja, kako eni res poznajo ozadje vseh stvari, vidijo v glave programerjev in določajo kateri so boljši in kateri slabši in kam grejo ....

in sedaj se pogled konkurence MS office 2003! MS office 2004 for mac!!! kateri je takorekoc celoten v appleovih rokah... in je MS napis in place za razvoj pri njih izkljuco, ampak resno sami izkljucno zaradi M$ licence. Vsi glavni razvojni mozje office so pa mastno placani od Applea in office 2004 je veliko veliko pred 2003 za winse.... in glej ga zlomka.... dokler bodo delal za apple bo vednooooo pred njimi LOL A ni toaznimivo da microsoft sam sebi dela takorekoc neko konkurenco?!?

Ma res si želim, da bi končno eni podali malo argumentov poleg "LOL", klicajev in splošnega pluvanja po konkurenci. A dejstvo, da je Office 2004 izšel kar krepko za Office-om 2003 si pa kar zanemaril. Tiste novosti v 2004 je Microsoft (ja prav s prebral, Microsoft) vključil, ker so bile takrat nared, za Office 2003 pa pač ne. Dejstvo je, da je Mac uporabnike z MS Office težje pritegniti, zato noben dodaten feature ni odveč. Ni pa taka razlika, kot si ti opisal z velikoooooooo razliko. Evo Review Office 2004 pa si malo preberi novosti. Saj ne rečem, da jih ni, niso pa revolucionarne. Sploh pa si Microsoft z izboljšanim Office-om za Mac-e ne pljuva v lastno skledo, saj gre za drugo platformo, na kateri bi rad obdržal delež v tem pisarniškem orodju. Apple pač pripravlja tudi svoj odgovor. Pa še link, kjer si lahko med drugim prebereš "In January 2004, Microsoft’s Macintosh group joined Steve Jobs for a keynote address at Macworld and announced Office Mac 2004 for the first time.". Če piše Microsoft's Macintosh group mi to zveni kakor last Microsoft-a, ali pač ne??

darkolord ::

Ne ampak niso vsi programi taki, da bos vnesel notri neko stevilko pa ti bo drugo pljunil ven

OwcA ::

Kaj še ostane od programa, ko odstraniš uporabniški vmesnik in programsko logiko? Readme?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Jux ::

bugi - pardon - featurji
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

mercutio ::

Gandalfar:
mercutio: se zmeraj lahko programiras v programskih jezikih, ki niso odvisni od platforme oz. uporabljas knjiznice, ki so platformno neodvisne. Ne le da bo tvoje programje portable, zaradi tega ga se bos lahko tudi drazje prodal.

Se strinjam, samo zakaj bi vsakih nekaj let zamenjeval jezik in knjižnice v katerih programiram. Že tako je potrebno skozi nekaj novega, sledit moraš trendom, ki ti včasih narekujejo izbiro programskega jezika - primer: stranka želi imet mobilno aplikacijo za GSM-e, na katerih prevladuje J2ME, ker imajo že vse ostalo programje v VB.NET-u, jim razložiš, da mogoče bi raje dlančnike, ker so zmogljivejši in na katerih je zaenkrat najbolj razširjen Microsoft-ov sistem Pocket PC, za katerega obstajajo .NET knjižnice in bi rešitev lažje integriral z obstoječim sistemom. Ampak ne, oni so si zabili v glavo, ti se pa pol jebaš s kompatibilnostjo, omejitvami, WEB Service-e si Microsoft razlaga malo drugače kot Sun in ostali .... pol, da bom pa še Mac-e tle noter tlaču se mi pa ne da. Sploh pa naj mi en dokaže, zakaj bi bil Mac bolši za programiranje v Javi recimo?

Gandalfar ::

Sploh nisi stekal.

hruske ::

mercutio?

Telefoni? Kakšni telefoni? Tukaj je govora o OS X, Windows in Linux, ter kako lahko z uporabo pythona in qt narediš program, ki deluje na vseh treh.

Za telefon jasno da greš programirat v J2ME, saj drugega itak ne podpirajo. :\
Rad imam tole državico. <3

BigWhale ::

Jaz bi si najbrz omislil Maca, ce ne bi bil tako hudicevo drag. Zakaj? Zato ker zgleda fancy! OS mi ponuja to kar mi ponuja Linux, v skrajnem primeru bi pa Linux gor butnil.

Ampak je predrag, za bit fancy. Zal.

mercutio ::

Gandalfar:
"Sploh nisi stekal."
Sem ti reku, da se strinjam s tabo. Hotel sem povedat, da vseeno ni tako enostavno in brez problemov.

hruske:
"Telefoni? Kakšni telefoni? Tukaj je govora o OS X, Windows in Linux, ter kako lahko z uporabo pythona in qt narediš program, ki deluje na vseh treh."
Ma če je bil sam primer, da moraš včasih delat integracije z obsoječim sistemom. In kako si vsak razlaga standarde po svoje. In če ne razumeš ni treba dajat glupih komentarjev. In vem, da smo že od drugega posta off topic, saj je govora o OS X Tiger.

"Za telefon jasno da greš programirat v J2ME, saj drugega itak ne podpirajo."
To sem tudi sam napisal. Malo preber drugič in vzdrži se takih komentarjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercutio ()

borchi ::

Malo preber drugič in vzdrži se takih komentarjev.

če bi se le ti še malo ravnal po tem nasvetu. a si prebral novico? a si prebral komentarje na novico? a si dojel, da je bilo predvsem govora o tem, da je nekatere zmotilo hvaljenje appla, da je v tigra dal en kup dodatne funkcionalnosti in hkrati še pohitril sistem? ugotovili smo, da je 200 novosti tako tako (nekatere so vredne omembe, druge komajda), hvaljenje o višji odzivnosti in hitrosti so kar na mestu. govora o tem, da bi pa 90% folka zdej moralo zamenjat PCje za mac-e pa ni bilo. nekaj ljudi je pač dejalo, da se da z mac-om naredit dosti stvari za katere nekateri pravite, da jih je mogoče narediti samo na PCju.
l'jga

mercutio ::

borchi:
" če bi se le ti še malo ravnal po tem nasvetu. a si prebral novico? a si prebral komentarje na novico?"

mercutio 03.05.2005 07:47:10
"In vem, da smo že od drugega posta off topic, saj je govora o OS X Tiger"

borchi:
"govora o tem, da bi pa 90% folka zdej moralo zamenjat PCje za mac-e pa ni bilo. nekaj ljudi je pač dejalo, da se da z mac-om naredit dosti stvari za katere nekateri pravite, da jih je mogoče narediti samo na PCju."
Tega nikoli nisem rekel, prej obratno
mercutio 02.05.2005 22:02:56
"Točno tako, za svoje delo, ki ga opravljaš ostani na Mac-u, saj je očitno za to najboljši."

Komentarji drugih:
"dokler bodo delal za apple bo vednooooo pred njimi LOL"
"Pa se vedno ostane problem OSa, ki je na T42 neuporaben"
Pol se pa name spravljaš, dej pomisl mal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercutio ()

MrStein ::

darkolord:

vcasih je bil Applov moto: "Does more, costs less" tako da ta o ceni ne drzi od vedno


No, eni pa spet trdijo, da je windows cenejši od linux, torej cifra na nalepki (oz. videz) včasih vara ;)

Popravek: ja, moj odziv se ne prilega najboljše. Sem pozneje opazil, sorry.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

borchi ::

@mercutio: ja, maš prav. nisi edini, ki je off-topic. si pa skor edini, ki ni ničesar napisal on-topic.

kar še ne pomeni, da ti nisem dolžan opravičila. sori!
l'jga

darkolord ::

Kaj še ostane od programa, ko odstraniš uporabniški vmesnik in programsko logiko?

Kdo govori o odstranitvi programske logike... sam ni pa vsaka logika taka, da je univerzalna za vse racunalnike in bo opravljala isto funkcijo se na aparatu za peko kruha... ceprav se nekako strinjam s tem, da se veliko stvari da narest tako, je v mojem Start meniju zajeten delez programov, ki na drugih sistemih ne bi imeli "kaj pocet"

hruske ::

Ok, načeloma ne programiraš programov, ki na linuxu opravljajo pošteno delo, na windows pa "rm -rf /*" ... ali pač?
Rad imam tole državico. <3
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test jabolčnih novotarij

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
343828 (2412) darkolord
»

Google se je odločil za AMD

Oddelek: Novice / Procesorji
285347 (3163) zigi
»

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214405 (2765) jarhead
»

MacWorld Expo 2006

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
494950 (3525) TribesMan
»

OS X 10.4 Tiger je zunaj! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21415415 (11560) MrStein

Več podobnih tem