» »

IBM in Sun pretita Microsoftu

IBM in Sun pretita Microsoftu

OSNews - Podjetja z veliko namiznimi računalniki se soočajo s problemom nadgradnje programske opreme, ki je izjemno naporna in zahteva veliko časa. Zato se je že pred leti porodila ideja o zmogljivih strežnikih, ki bi poganjali aplikacije, in lahkih odjemalcih, preko katerih bi uporabniki dostopali do strežnika. Na ta način podjetja z mnogo uporabniki ne bi prihranila le ogromno denarja, ki so ga namenjale za licence programske opreme za osebne računalnike, pač pa tudi čas, ki so ga dotedaj posvečala nadgradnjam in vzdrževanju.

Takšnih poskusov sta se v preteklosti lotevala IBM in Sun, a pri tem nista bila posebej uspešna. Slednji je vnovič poskusil z Java Desktopom, ki ga je izbrala npr. največje irska banka s 7500 osebnimi računalniki. IBM pa bo te dni predstavil Workplace 2, ki ga že preskuša 120 njihovih strank. Sistem bo tekel v brskalnikih, sprva v okoljih Windows in Linux, kasneje pa tudi v Mac OS. Workplace 2 je nekakšna delovna plošča, ki združuje orodja za e-pošto, neposredno sporočanje in koledar z uporabnikovimi dokumenti. Zato je povezljiv z Microsoftovim Officom, a seveda dopušča tudi uporabo cenejših in brezplačnih alternativ. Klik!

In Veliki trije so spet v vojni. Medsebojni.

3 komentarji

Skrat ::

Ze leta 2001 sem med studijem na Svedskem imel priloznost nekaj casa delati tudi na SUNovih lahkih odjemalcih in moram reci, da sem bil navdusen. Masine v bistvu ni bilo. Vse skupaj je bil en malenkost debelejsi (za danasnje case) 15'' LCD monitor, kamor je bila prikljucena tipkovnica in mis, poleg tega pa si imel ob strani monitorja se izhod za slusalke, vhod za mikrofon in usb. Na sistemu je tekel Solaris z namizji KDE in GNOME. Ne vem kaj vec bi lahko zelel obicajni uporabnik.

O urejenosti rmote profilov, ki delujejo na Win, Lin, Solaris in MacOS na kateremkoli racunalniku na campusu in splosni dostopnosti do IKT pa kdaj drugic >:D
Free software is a matter of liberty, not price.

Jebiveter ::

Skrat, zelo, zelo zanimivo! Lahko poves se kaj podrobnosti (o studiju in tezavah, ki jih omenjas)?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Skrat ::

Studij fajn >:D Tezave...8-O Kaksne tezave? 8-)
Free software is a matter of liberty, not price.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Redmondski velikan 40 let pozneje doživlja drugo pomlad (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5424103 (19218) Rias Gremory
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi
317921 (6410) s51as
»

Kateri Microsoft Office paket kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
284102 (3556) ender
»

Francoski oui za Linux (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
18214598 (10051) thezerox
»

Pri IBM brez Viste?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
314284 (2827) fiore

Več podobnih tem