» »

Nič več Kyrov

Nič več Kyrov

Guru 3D - Kyro 1 in 2 sta bila najbrž eno izmed največjih presenečenj lanskega leta, saj sta za majhen denar ponujala veliko. Največje presenečenje pa je bil zagotovo Kyro 2, ki je lahko konkuriral celo GeForcu 2. Vendar uspešnost gor ali dol, v prihodnosti zagotovo ne bomo videli ne Kyra 3, vprašljiva pa je tudi predstavitev Kyra 2 Ultra. Zakaj? Zato, ker se podjetje STMicroelectronics oz. njegov oddelek za grafiko umika iz PC grafike. Če ne verjamete, si lahko preberete uradno izjavo podjetja. Oddelek za PC grafiko bo najverjetneje živel še naprej, vendar pa gotovo zgolj kot sestavni del Nvidie ali ATI-ja - odvisno od tega, kdo ga bo prej kupil. Poslovilna slikica:

20 komentarjev

attackiko ::

Aj skoda, no zdaj mamo pa samo se 2 igralca. Slabo za konkurenco in se slabse za potrosnike.

o ::

powervr se vedno obstaja, kako bo pa v prihodnje je pa odvisno od tega kdo jih bo kupil in to verjetno ne bo ne ati in ne nvidia

tha_man ::

Zelo slabo :O Sem pa sumil da se bo kaj takega zgodilo že ko je prišla tista novica o Kyro2 ultra. Takrat ko bi že trojko morali napovedat.

Dalmatinc ::

Eh šit prvo Savagi, pol voddoji, zdej pa kayri ............... beda

||_^_|| ::

resnici na ljubo kyroti niso bli nevemkakšna konkurenca...

Hellios ::

"konkuriral celo GeForcu 2" - Nikoli, ta kartica ni ne ciljala bit konkurenca gf2gts niti ni mela dovolj moči da bi se lahko primerjala z gf2gts. Ta kartica je bla alternativa Geforce2MX. Me je pa presenetil da so tok pozn nehal, sm mislu da bodo že pred pol leta

AtaStrumf ::

Ah drek, zdaj je šel pa še Power WR po gobe. Pa toliko sem pričakoval od Kyrota III. Sem računal da bo scat peljal tako nvidio kot ATI-ja. Samo je bilo vse sumljivo dolgo tiho, pol pa so samo Kyro II Ultra napovedali. Slab dan za računalništvo. Vidite folk kaj ste naredili k samo nVidio kupujete. Dejte mal podpirat konkurenco, čene ne bo dolgo ko boste lahko kupovali samo še kartice za 120 jurjev.

attackiko ::

Za vse nas lastnike kyrota je bil samo en benchmark pravi in to tisti na Anandu

Gorky ::

Konkurenčen GeForce 2?
Če se jaz kaj spomnim testov je bil prava konkurenca Kyro-tu 2 Geforce 3 in ne 2. Prav zaradi tega sem kupil Kyro 2 in sem prezadovoljen. Kar žal mi je za tole....
Verjetno najboljša kartica predkratkim, če gledaš cena/kakovost.

Ahja....


Gorky

luni ::

lol ok, ce kupujes kartico zaradi _enega_ (ENEGA, s stevilom ***1***) benchmarka in ti je le to pomembno, potem ne bom niti komentiral :)

Sumo ::

Upam da to ne pomeni da bodo prenehali tudi z razvojem novih driverjev...

Hellios ::

ej, sej TBR je ful pripomogu k hitrosti ampak karta se ne more primerjat z geforce2 gts in ultra.
Lahko se primerja samo z geforce2mx in nobeno več

Jux ::

Kaj da ne? Dej dej, fantki poglejte mal zadnje teste (ne une izpred enga leta) > recimo na tomshardware, zdej ko primerjajo GF4, pa boste vidl kaj dela kartica z 64mb rama, tv out za 18k sit.

Jux ::

Slava mu vecna.

slycer ::

Sashworld: Kyro 2 je bil konkurenčen GeForcu 2. Ni ga sicer moral premagati, vendar pa v nekaterih testih sploh ni tako zaostajal za njim. Če dokaj dobri zmogljivosti Kyra 2 pridodamo nizko ceno, lahko rečemo, da je bil konkurenčen GTS-u, vendar ne povsem. Definitivno pa je bil boljši od MX-a. Toliko o tem ...

radeon 7500 ::

ja itak da je blo sam še vprašanje cajta...

Karta brez T&L enote, pač ni to kar bi mogla bit.
Tisti k ste jo kupl, pač veste da ni to to in nočte priznat, pa nam naprej mečete teste pri katerih so bli tako pristanski na jim še mal manka, pa bi kyro 2 premagu GeForca4.

Ne rečm da karta ni dobra, je, ampak ni pa to kartica nove generacije bla nikol in KMALU FANTJE bo ta kartulja VREDNA=0.

Počakte na Doom3, al pa Quake 4:D


Tko, ostajata le še Ati in nVidia.

kmalu samo še ATI:D:D:D

slycer ::

Eh, Radeon 7500. O enoti T&L pa samo toliko, da lahko jaz na svojemu bednemubednemu Voodooju3, ki ni niti podrazno slišal za T&L še vedno špilam večino sodobnih iger na resoluciji 1024*768.

radeon 7500 ::

Siycer to POPOLNOMA DRŽI.


Te pa sprašujem: Si nemara pred parimi mesci odštel za svojega voodoja 25,30k? Tolikšna je bila cena kyra 2 če se ne motim...


upam da veš na kaj mislm..[:\]

Alec999 ::

kokr jst wem .. STM samo izdeluje cipe za PowerVR .. tko da more PowerVR samo novga izdelovalca cipov najdt . upam, da bojo to nardil in izdaloval Kyro2 naprej in izdal Kyro3.

lp,
Alec999

sirotka ::

Radeon7500, dej ne bluzi, t&l danes še ne pomeni veliko, ko že omenjaš nove igrce, si si pogledau test unreala2, kyro 2 je tam okol 2 slikce počasnejši od GF2TI!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311850 (1409) ABX
»

Prophet 4500

Oddelek: Novice / Grafične kartice
91597 (1597) Mate
»

kyro II ali GTS 64mb

Oddelek: Kaj kupiti
231845 (1502) OldSkul
»

GRAFIČNA KARTICA

Oddelek: Zvok in slika
101019 (769) Dalmatinc
»

Kyro 2 AND MX (kdo je boljši)

Oddelek: Kaj kupiti
361384 (1013) Paramedic

Več podobnih tem