» »

kyro II ali GTS 64mb

kyro II ali GTS 64mb

DrSergioDJ ::

Ok, širi se govorica, da bo Mlacom dobil v kratkem kyro II ( cena okoli 30k; pa ne manj ) in GTS 64 ( ne pro; cena nekje 50k ) ampak ne Herculesove ampak ena cist nova firma. Ker trenutno laufam na enmu 4mb atiju ( mx je sou ), me zanima, ktero se bolj splaca kupit. denar niti ni ovira, vendar bi res rad vedel, zakaj se splača dati 20k več. Monitor mam 15' in mi podpria največ 1024*786*32, proc je d600 ( laufa na 1ghz, sam zdej mamaplata jebe ), 256mb. Tko, da bi rabu argumente !!!
...

Dalmatinc ::

1. Hercules je priznana firma
2. Kyro bo glede na tvoj monitor zadostoval, seveda če ga misliš zamnjat je druga zgodba
3. Nvidija je od kyra hitrejša cca. 30% in ima T&L (katerga bodo igra začele celovito podpirati; mislim da bo bistvena razlika v špilih za časa geforca 4

Zakključek; ako si polen denarja in kartice ne misliš menjat ene 2 leti kupi Geforca. Drugača pa veselo nabavi Kyra in ga čez cca. 1 leto zamnjaj za Kyra3. teh 20 jurjev pa prišparaj do takrat in si umisli ST-jevo čudo ki bo podpiralo T&L ter bo neposreden tekmec z GF3, vendar za nižjo ceno

Odločitev je tvoja. Glede na monitor bi ti svetoval Kyra. Pa tudi za prihodnost 1,5 - 2 leti se ti ni bati da bo tvoja nova Kyro kartica izgubila dušo.


Če hočeš bit cool kupi Geforca, če si pameten in imaš matematiko in logoko na ravni polgenija si uisli Kyra in nato Kyra 3, kajti zapravil boš enako količino denarja, kartico pa boš imel vedno kulsko in sposobno vsega.


Sporoči kaj si kupil;


Upam da sem pomagal:D

Luka Percic ::

Kupi kyroII. Zakaj? Pa poglejmo; Geforce gts 64 je dobra, kul kartica, vendar jo boš mogu zamenjat v enakem času kot kyroII. Zakaj? Ko se bo primu Geforce 3 (beri: ga bojo podpirale večino iger) Ti ne bo pomagal niti Gf2 Ultra, saj je tehnologija čisto ndrugačna (Beri:Gf2 ne podpira Dx8: Pixel in Vertex shader-ji). Torej, prišparej tistih 20k sit, jih daj v šparovček ter čakaj na Kyro3. Aja, dalmatinka; Kyro3 ne spljoh konkurenca Gforce3 (beri:kyro3 bo le močnejši (in izboljšan) kyroII, ki bo imel še T&L enoto ne bo pa ¨DX8 friendly¨). Razumel?

Dalmatinc ::

Luka da ne bo pomote;
Kyro 3 bo prišel ven v 3/3 leta. Če malo spremljaš računalniško sceno in ne bereš samo slo-techa ampak tudi druge strani lahko veš da si napisal bedarijo. Klasičen idiotizem.
1. Kyro2 ne bo, pozor, ne bo zastarel istočasno z Gf2, ker je gf še vedno par procentov boljši; amapk jaz zagovarjam teorijo da se zdele kupi kyra 2, potem pa kyra 3, opa, pozor, ki bo konkurenca gf3.
2. Trdiš da Kyro 3 ne bo DX8 frendly, o res da ne bo podpiral toliko funkciji kot jih gf3 ampak še vedno izpopoljnjujejo njegovo čipovje da ga bodo prilagodili DX8, podpora le te pa bo segala na raven med današnjim Raedonom in Gf3. Kužiš?


Kupite kyra2, nič ni treba zapravljat za gf2, potem ga zamnejajte za kyra3 (strošek cirka 15 prešernov višji), boste pa za to imeli ob koncu leta kartico na ravni med GF2 Ultro in GF3......odločitev je vaša:D

freejack ::

Če bi imel denar bi se rajš odločil za preverjenega GeForcea, ob takšni situaciji pa bi definitivno izbral KyrotaII.Procesor pa rami mu bodo dali ravno dovolj podlage do prihoda KyraIII, seveda če ne živiš zarad framerate-a. Tko da, od KyraII ne pričakovat hitrosti (vsaj za1x zarad zj* gonilnikov ne), ampak dobro sliko, v igrah, kjer bo kartica pršla na svoj račun.|O

Pretorijanec ::

Če maš dnar pa ti ga ni problem dat uzam GeForce. Za Kyra II bi pa jst počakau na test na slo-tech.

yjj ::

Monitor 15 in GTS>:D ne me jebat prosim, še mx je predober za to ločljivost (800x600)

Luka Percic ::

Ne kužim spljoh.
1.) Oba skupaj bosta zastarela. Zakaj? Tle ne mislim fizične kartice, mislim tehnologijo. Beri dalje.
2.)Kyro ne bo ¨DX8 frendly¨, pa če se fržeš z nebotičnika ne. Radeon(1) tudi ne. Zakaj? Naj ti na hitro razložim; Vse Kartice ki bodo ¨DX8 frendly¨ bodo v grobem sestavljene iz dveh enot: Pixel in Vertex shaderji.
Vertex shader:
računanje in manipuliranje točk v 3D prostoru (če kartica ne bo imela te enote, bo njeno delo prevzel osrednji procesor, s tem pa tudi T&L (beri: četudi bo kartica imela enoto T&L bo ta pčivala(Gf(1) inu 2, kyro3, radeon(1))
Pixel shader:
Dodatno računananje na vsakem pikslu končne slike (če kartica ne bo imela te enote, njeno delo procesor bo prevzel ne sploh, saj takega bremena ne prenese noben še tako močan osrednji procesor (teh učinkov bodo lastniki kartic Gf(1) inu 2, kyro3, radeon(1) videli ne sploh. Radeon(1) bo tukaj imel prednost le pri 3D teksturah.).
Torej če jaz prav razumem, bo lahko imel kyro3 prednost le pri 3D teksturh in pri delčkih (particles- če ne veš kaj je to ti lahko naknadno razložim).Mogoče sem še kej pozabu.
Upam da me razumeš kaj sem hotel povedat dalmatinka. Če sem pa bleknil kakšno neumno, me prosim ne takoj oklicati za idijota, vendar mi prosim prej povej kaj biti narobe. Bo šlo? :\

fiki ::

Gforce ti bo 100% hitrej delu zato ka se prednosti Kyra pogažejo šele v višjih ločljivostih. Proc maš dost hitr da ti bo poganu T&L tko da ni panike. Ti rabš slik od 40-60 doskat tut mn da se ti lepo vse premika teh bo pa Kyro na 1024-768 sigurno zmogu. Uglavnm JEST ti priporočam da nabavš Kyra zato ka boš z Gforcom pridobu sam fps, ki jih sploh ne boš upazu raz z frame števcam.
siki

DrSergioDJ ::

yjj: baj d vej, napisu sm 1024*786, ne pa 800*600 in tudi vse spile, ki se da spilam v prvo omenjeni resoluciji. Drgač pa ni para za 19'. se ga pa ne branim, če ga kdo podari :D:D:D
...

Luka Percic ::

DrsergioDj- ti je (pokojni)Mx dobro delal na resoluciji 1024x768? Ja? No kyro2 ti bo delal še boljše!

OldSkul ::

Priporočam kyro II.

Moja nasledna bo bila kyro III.

Pa še obvestilce: Mal menjam nickname,zato da boste vedeli da je pod sadarj.. isti človek!

DrSergioDJ ::

Luka Veliki : hmm, ja je delu kr zadovoljivo, nimam pripomb. Če sm ga navil je pa itak sekal do konca :D
...

ChiefThunder ::

Zakva pa ti menjaš nicke? :|
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

DrSergioDJ ::

amm, kaj pa Kyro II VS Radeon 64mb VIVO ( lahko dobim za 44k ) ?
...

Luka Percic ::

Ma če rabiš video-in kupi radeona, drgači pa (pomojem) kupi kyroII, ker ima dobr FSAA. To ti bo pr tvoji resoluciji prav prišlo.
To je le moje osebno mnenje!

Jst ::

kera kartica ma boljso 2d grafiko, kyro al gf?

JLP ::

Pr 2D je nekak tko. Matrox ma deleč najboljšo 2D grafiko. Pol mu sledi nekak ATI bliz nega Kyro in najslabšo 2D grafiko majo nVidia in 3dfx kartice.
Live long and prosper!

Luka Percic ::

Dobro 2D grafiko ima tudi Diamond viper2.

Dalmatinc ::

ja ja......je mislu ta novih


A je vredem kyro 2 11 jurjev več od MX......tolk hitrejši pa spet ni

JLP ::

Mislm se mi zdi da sm tale vprašane vidu že 101.
Za moje pojme se splača. Drgač pa kukr ti veš. Boš itak sam dnar dajov an. Pe če se ti zdi da se ne splača pol raj ne dajej.
Live long and prosper!

Dalmatinc ::

jah

raj pršpraram 10 jurjev kr igre bodo tekle normalno tko na kyru kt na mx-u


KJNE

Luka Percic ::

Ne menjavat MX za kyro2! Se ne splača.

OldSkul ::

Mogoče res ne,bolje je počakati na kyro III.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kyro II nima več smisla!

Oddelek: Zvok in slika
241738 (1068) o
»

Geforce 2 MX ali Kyro II?

Oddelek: Kaj kupiti
371651 (1252) Lyu
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311842 (1401) ABX
»

T&L?

Oddelek: Novice / Nova vsebina
371881 (1881) Senitel
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441866 (1215) YiMMi

Več podobnih tem