» »

Pregled AMD plošč

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

Dami ::

Od tolko različnih plat za amd se mi zdi da so vse korak zadaj za intelovimi (oz. vsaj od tistih narete za intela). VIA kot vemo je za en drek. Kaj še pol ostane? SIS? Ja na elitki je caroval, kje so pa plate z novejšimi verzijami (pa še kere druge kot ECS)? Nforce2 ma baje neke probleme. Drugač pa vsi samo toto vio gor mečejo. Najrajš bi p4 nabavo sam zarad plate.;(
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Cosmo ::

Hmm zakaj je že VIA za en drek če odmisliš KT133/KT266 - ne A? :D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

mrTwelveTrees ::

Dami: nismo vsi tako neumi kot ti, ko zgleda kupuješ dražje stvari, drugi hočemo tudi kaj "prišparat" še za kaj drugega, ne samo za računalnik.
Pa ne mi rečt da VIA sux !

AtaStrumf ::

Joj spet en Intelvert. Mah kar naj bo.

bf4ed ::

Mam eno plato z via kt133, na win98 sux samo nekak čudežno dela brez problemov na xp.
Mam pa še kt266a pa še ni bilo problemov.>:D

Sid Izprijeni ::

Dami: Sej je res, da je dobra plata hudo pomembna reč v računalniku, ampak če nisi ekstremist, so približno vse plate isti šmorn: njihova naloga namreč je, da ko pritisne kmet Jože na gumb ON, da se kišta zakurbla in začne Jožetu nuditi preproste usluge. Kmet Jože zgolj pričakuje, da bo neumna kišta nemoteno in brez prekinitev delovala vse do takrat, ko bo pritisnil gumb OFF. Večina današnjih plat to zmore vsaj v 99% primerih. Zategadelj je butasto govorit, da so neke plate čisto zanič in za en drek. AMD vs. Intel: kot bi trdil da je BMW čisto sranje, Mercedes pa božja mana. Če pa nisi kmet Jože in si pripravljen odšteti več denarja samo zaradi nekaj desetink procenta bolj zanesljivo delovanje, pa kar hop na P4.

P.S. Res, da je VIA bojda muhasta, ampak moj KT133A še vedno dela kot urca in je po mojem skromnem mnenju daleč od dreka.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Filo ::

.....AMD najuspešnejši izdelovalec procesorjev hehehe...še dobr da ima večji tržni delež kot Intel....drugač bi že kej mislu hehehe

ferdo ::

Dami: ne ni ti treba nič več reč, si že vse povedu:D znaš pa prave butalske strelat.

Filo: A ti misliš? ali samo misliš da nekaj misliš?[:\] to je zdaj dvojno vprašanje, na katerega bi bilo treba 2x odgovorit. se pa sploh nesplača odgovorit, če bi to ti odgovoru.


eni pač nemorejo iz svoje kože, rabijo debato "kdo bo koga" .

S to temo sem zakluču, hvala:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

flipflop ::

Mel sem KT133 in KT 133A. Pri prvi razen manjka podpore za 133MHz FSB nisem pogrešal,edino včasih se ji je zmešalo,vendar nič motečega. Pa brezveze je zdaj razpravljat kaj je boljše in kaj ni.;((

Dami ::

Vem da sem zelo posplošil kritiko vendar nisem tako mislil. Da ne bo pomote, sploh nisem pristaš intela. Sploh pa zaj ko mi laufa tbred 1700+@2ghz. Res da mam pač mal več keša in si lahko privoščim kako dražjo zadevco. Na vio sem se spravil zato, ker se mi zdi da v temle momentu ni za amd popolne plate. Zaj mam epox na kt333 pa zaenkrat še dela. Sam na 200fsb verjetno ne bo šlo. Kaj še torej ostane. Za KT400 je še via sama priznala da je polom zato paca skup kt400a, vendar kljub temu ne podpira dualchannel ddr (da ne omenim da bi prvi kt400 mogu izid enkrat tak cajt lani, kdaj pa je vsi veste). Ostane torej samo Nforce2 (glede SISa ne vem kako je ampak zelo malo plat je ali pa jih vsaj ni za dobit na novejših čipovjih), ki pa naj tudi ne bi bila popolna plata saj majo baje tako abike kot epoxove neke probleme. Kakšne ne vem, ampak že sum na težave me od nakupa odvrača. Računam lahko samo na kakšne novejše revizije (če bi vzel bi epox, vendar nima raid kontrolerja). Pa tudi to me moti da kt133 ne podpira xpjev, medtem ko mi je palomino super laufal na elitki.
Na drugi strani pa mamo intela. Procesorji so itak 5x precenjeni in matične so tudi (vsaj so bile) skoraj 2x dražje kot za amd. Vendar pa gor najdeš vsega boga. Sploh pa zaj ko pride oni novi chipset za podporo 800mhz vodila. Poleg tega pa ne morm prezret gigabytove plate, ki ma skoraj vse kar bi človek imel. Manjka le podnožje socketA:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Sid Izprijeni ::

> Pa tudi to me moti da kt133 ne podpira xpjev

Ne vem, kako je s KT133 ampak za KT133A sem ravno zadnjič nov BIOS dolpotegnu, ki požira tudi XPje. Pa tudi sicer mislim, da plata prebavlja XPje, samo prepozna jih ne pravilno. Trenutno mam pa še Duron 1300 (Morgan) v plati s KT133A in dela vse ok, samo plata misli, da je Athlon 1300.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Zheegec ::

Ne vem kje si našel vsega boga, katera Intel plata podpira DDR400 in Dual DDR za neko razumno ceno? Poleg tega takšne stvari kot je soundstorm (oziroma super integrirana zvočna) in pa mrežna ne boš našel pri Intelu, predvsem pa ne za 35K.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje HD 7800 v Sloveniji

Oddelek: Strojna oprema
272584 (2018) Panics
»

Delničarji AMD-ja podprli razdelitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
518331 (6469) RejZoR
»

Zgodovinski dan za AMD: razpad podjetja na dva dela (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7512814 (9124) PrimozR
»

AMD za december obljublja 2,5 gigaherčne štirijedrnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
516938 (5261) Vlady
»

Intel v drugem kvartalu še slabše

Oddelek: Novice / Rezultati
344020 (2802) Poldi112

Več podobnih tem