»

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

CeBIT se je začel

Tom's Hardware - CeBIT - eden izmed največjih računalniških sejmov na svetu - se je začel. Tako kot vsa leta je bil tudi letos prirejen v Hannovru, na severu Nemčije. Seveda se je na njem pojavilo kar nekaj novosti. Nekaj takih je napajalnik s 120mm LED ventilatorjem, ohišje z vgrajenim "akvarijem" in še mnogo drugih dobrot. Poleg vseh gigantov, kot sta Leadtek in Abit, pa so se sejma udeležila tudi manjša podjetja, ki proizvajajo dokaj zanimive izdelke (na primer OTES hladilnik za Radeon 9700Pro). Če vas zanimajo novosti bolj podrobno, pa odklikajte na Tom's Hardware, kjer so se s...

3 komentarji

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

SATA krmilniki

Tom's Hardware -

Niti ne tako dolgo nazaj so se po medmrežju začele širiti govorice o nasledniku ATA 133. Nov način prenosa so poimenovali Serial ATA oz. ATA150. Prednosti, ki ju ponuja, sta dve -- večja hitrost prenosa podatkov ter ožji in tanjši kabli, ki ne ovirajo zračnega pretoka v ohišju, pa še lepše izgledajo. Za to novo tehnologijo so morali še izumiti krmilnike, ki skrbijo za pravilno delovanje trdih diskov.

Najnovejših pet so si ogledali na Tom's Hardware, kjer so spisali tudi obsežen članek na to temo. Za testiranje so uporabili Seagatov Baracuda ATA V, ki ima 8 MB predpomnilnika in je na voljo v kapacitetah 80 in pa 120 GB. Nad hitrostjo prenosa podatkov so bili malo...

1 komentar

Test "granitnih" plošč

Vse barve mavrice

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Granite bay oziroma E7205 je najnovejše čipovje, ki ga je izdelalo podjetje Intel. Na njih vam bodo lahko tiktakali le Pentium 4 procesorji, kar je že samo po sebi samoumevno. Če bi ga primerjali z nForce ll, bi našli mnogo skupnih lastnosti, kot sta dvokanalni DDR pomnilnik in pa SATA, katerega najdemo tudi na KT400 ploščah. V test je bilo vključenih kar 7 plošč različnih proizvajalcev. Posebnih odstopanj med njimi ni bilo, le malo boljša od konkurence pa je bila Gigabaytova GA-8INXP, katere zmaga ni bila čisto zaslužena, saj jo je dobila tudi na račun dveh IDE krmnilnikov, katerih večina uporabnikov ne potrebuje.

3 komentarji

ADSL mrk

The Register - Na stotine uporabnikov ADSL podjetja BTopenworld je bilo odrezanih od informacijskega dela sveta ta teden zaradi tiskarskega škrata. Nesrečneže so izklopili verjetno na novoletni večer, težave v omrežju pa so se začele že prej. Tiskovni predstavnik omenjenega podjetja je dejal, da so zaradi sistemske napake nehote izklopili okrog dvesto uporabnikov; večina izmed njih so bila podjetja, ki uporabljajo visokohitrostne ADSL povezave. Celotna zgodba.

9 komentarjev

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja

XP 1900+ vse bliže izidu

The inquirer - Hehe, vojna med največjima rivaloma še kar traja in traja. AMD je, nekako popolnoma nepričakovano, poslal nekaterim e-stranem, ki se ukvarjajo z računalništvom, novo izvedenko XP, ki deluje pri 1600 MHz. XP 1900+ naj bi uradno izšel enkrat naslednji teden, čeprav je bilo predvideno, da naj bi ta procesor ugledal luč dneva šele decembra. Cena naj bi se gibala okoli 260 ameriških zelencev. Govori se tudi (čeprav povsem nepotrjeno), da naj bi imeli Athloni XP v sebi en del jedra izgrajen v .13 mikronski tehnologiji - zaradi tega naj bi se procesor toliko manj grel. Kot pravi The Inquirer, se AMDju ter Intelu ne bo dobro pisalo, če boste še dolgo vzdrževala to cenovno vojno. AMDju namreč manjka 3 milijarde dolarjev za izgradno proizvodnih linij za .13 mikronsko tehnologijo. Aja, koliko časa bomo že gledali .13 mikronske procesorje? Eno leto, pravite?

2 komentarja

Pustna pošast

Jaz - Hehe, zdaj vem, od kod izvirajo pravljice o Parkljih in drugih pustnih pošastkotih. Nekaj se jih je očitno ohranilo do današnjih dni, verjetno le zato, da lahko babice strašijo svoje vnučke, ko so manj pridni. Ekskluzivno na Slo-Techu pa lahko vidite fotografijo enega izmed teh bitij, ki smo jo uspeli posneti le s pomočjo velikega truda, taktičnega planiranja in osebnega odrekanja. Behold! The PoShAsTeK! Vsaka podobnost z našim Sergiotom je naključna in nenamerna. To ni Sergio... res...

19 komentarjev