» »

Delničarji AMD-ja podprli razdelitev

1
2
»

Icematxyz ::

@Icematxyz: (dolgotrajajočiLOL na vse tvoje komentarje tuki, ne poznaš ne IT trga, ne kako je ta voden, ne ekonomije oz. ne se te učit iz Smeha/Sveta na Kanalu A; 'sindrom Baučar' -really? In kakšen pohlep AMDja misliš?) No, te nisem hotel preveč komentirati, samo to, da glej na zadeve malce širše -nad Intelom smo tudi lahko bili razočarani ((začetek) P4?). Tudi Intel je rabil za izhod iz svojega položaja precej časa in precej sredstev (sicer je relativno precej dobival iz laptopov in serverjev). Sem hotel samo rečt, da je cikel pri takih podjetij (in področju) dalši, da ne moreš gledati samo zadnje par let (pa še to iz end consumer point of view) in videti vsega. Vsekakor ne vemo, kaj bo v prihodnosti, samo tud Intel noče, da AMD crkne.


V bistvu bi te lepo prosil da konkretno citiraš in LOL zraven napišeš kje misliš da sodi. Ker trdiš da ne poznam stvari in sklepam da jih ti bolje poznaš? Bom se vsaj kaj naučil.

Drugače pa še eno vprašanje. A to novo podjetje ne bo izstavljalo sedaj AMD-ju več računov za izdelavo procesorjev? Oziroma kratkoročno gledano bo račun nižji? Dolgoročno gledano pa mislite da je potreben samo denar ali še kaj več da zadeve stečejo?

Ne razumete bistva. In namesto da bi razmišljali pravite da nima smisla, ker bi odgovarjali le z LOL. Ampak bom še enkrat na kratko povzel:

AMD zadnja leta izgublja tržni delež
AMD ne proizvaja konkurenčnega izdelka svojemu tekmecu
AMD posluje z izgubo
Vsi našteti dejavniki vplivajo na to da se AMD kot podjetje majnša! IN ZA NIČ drugega tukaj ne gre z vidika te diskusije na to novico.

Intel ima konkurenčen izdelek
Intel veča tržni delež
Intel investira izdatno v prihodnost kar skorja zagotovo pomeni da posluje z dobičkom pa tudi če je prikazan majnši zaradi investicij?
Intel kar je najpomebnejše za to novico in diskusijo se ŠIRI (fizično).

Torej kaj tukaj ni ekonomsko pravilno in je vredno komentarja LOL?

Zakaj Intel gradi nove tovarne in ne gre na isto pot kot AMD in se (fizično) zmanjšuje obseg podjetja in samo še načrtuje procesorje če je ekonomsko gledano to boljša poteza?

AMD se krči:
-na tržnem deležu
-kot samo podjetje

In to mejte v glavi. Ne pa češ da sedaj ko se je AMD rešil drage proizvodnje sedaj bo pa zlahka splaval nad vodo. Ni se rešil drage proizvodje. AMD se je tudi fizično zmajnšal. S tem je morda pridobil nekaj na kondiciji ali ga je morda celo rešilo pred stečajem. Zagotovo pa je tudi izgubil del vpliva na ta segment izdelave procesorja in strošek bo vsaj kratkoročno gledano še vedno enak. Le nekdo drug bo mu iztavil račun? Sanje o nekih cenejših in konkurenčnejših proizvajalcih na katere bi se lahko AMD obrnil pa vrjetno tudi so prej sanje kot realnost? Torej kaj točno dobrega je pridobil vsaj kratkoročno gledano? Rešil se je stečaja na način da je prodal del podjetja. To pa je tudi vse.

-Samo po sebi pa to ne pomeni da bo sedaj proizvodni del ki ni več v njegovi lasti čez noč postal konkurenčnejši (je še potrebno kaj drugega za uspeh kot vreča denarja)
-Kje piše da amd nebo vsaj kratkoročno (morda tudi dolgoročno) gledano imel istega ali višjega stroška za proizvodni proces?

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Intelu laufa odlično izključno zato ker:
- so si brezpogojno zagotovili OEM trg z največjimi OEM proizvajalci (HP, Dell itd)
- si lastijo x86 licenco
- gore fanatikov
- so v zadnjem času izdali precej dobre procesorje

Da je OEM tisto kar prinaša dejanske cekine je že dolgo znano.
Zaradi lastništva x86 pa spet lahko omejujejo konkurenco po svoje.

Zdej če bo AMDju ta delitev pomagala, zakaj pa ne. Koga briga kako se imenujejo, važno da delajo profit in da na trg pošiljajo dobre izdelke.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zuckerberg doživel (in preživel) puč svojih solastnikov podjetju

Oddelek: Novice / Ostale najave
114851 (3248) Nikec3
»

Prigode z Dellovim odkupom: stomilijonska škoda zaradi računalniške napake

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104973 (3419) Zvezdica27
»

Leto dni pozneje v Applu: rekordni dobički in tretjinski padec tečaja

Oddelek: Novice / Rezultati
278758 (6711) antonija
»

Googlova ustanovitelja prodajata del podjetja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
133939 (2552) butl4d
»

Delničarji AMD-ja podprli razdelitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
518353 (6491) RejZoR

Več podobnih tem