» »

Intel: rezultati pod pričakovanji

Intel: rezultati pod pričakovanji

Vnunet - Intelovi rezultati 2. četrtletja so, kot omenjeno, pod pričakovanji ter skoraj polovico nižja od onih 1. četrtletja. Od prihodkov v višini $6.3 MRD je ostalo $446 MIO čistega dobička, za kar naj bi bila kriva predvsem še vedno nizka aktivnost trga (beri: recesija je še vedno aktualen izgovor) ter cenovne vojne z AMDjem. Klik!

Slednje bi sicer ne bile problematične, v kolikor bi se skladno z nižanjem cen povečeval tudi obseg povpraševanja, vendar se to zaradi toge elastičnosti trga žal ne dogaja v željenem obsegu. Intel tako v naslednji polovici leta kani opustiti nekje 4.000 delovnih mest (med njimi tudi planirana delovna mesta) ter zategovati pas z nižjimi investicijami, še posebej v raziskave in razvoj. Omeniti pa velja tudi plasiranje Itaniumov druge generacije, ki se bo zgodilo v prihodnjih mesecih.

4 komentarji

AtaStrumf ::

Sem glih dons na cnn gledal da ima AMD izgube za 184,9 milijona $ in da je njihov zaslužek oz. prihodek (ne vem točno kaj je revenue) padel za 39% glede na enako obdobje lani, tako da je trenutno v RESNIH škripcih. Intel-u gre še dobro glede na druge računalniške firme, tudi IBM recimo. Če Hammer ne bo rulal bo pomoje AMD-ja konec.

AtaStrumf ::

Se bom kar double postal, ker sem našel en zelo zanimiv članek na overclockers.com točno o tem kar piše v tem članku a z povdarkom na AMD-jevo situacijo. Prijetno oz. najbrš bolj tesnobno branje vam želim: klik

Ziga Dolhar ::

revenue :: prihodki od prodaje, realizacija.

nodes ::

Kdo danes sploh še porebuje nov računalnik???
Redki so kot danes gobe.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel zaradi upočasnjevanja prodaje odpušča desetino zaposlenih

Oddelek: Novice / Rezultati
3716713 (14037) noraguta
»

Samovozeči tovornjaki prepotovali pol Evrope (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9923378 (19994) noraguta
»

Neustrezna pogodba o zaposlitvi in izkoriščanje izobrazbene stopnje delavca s strani

Oddelek: Loža
429730 (8521) solatko
»

Pogodba o zaposlitvi

Oddelek: Loža
273856 (3175) antonija
»

OCZ opušča izdelavo pomnilnika

Oddelek: Novice / Pomnilnik
477606 (5590) Jst

Več podobnih tem