» »

ECS v svetu grafičnih kartic

ECS v svetu grafičnih kartic

X-Bit Labs - Izgleda, da se ECS ni zadovoljil samo s prvim mestom med proizvajalci matičnih plošč, ampak si hoče zagotoviti čim večji tržni delež tudi na področju grafičnih kartic. Tako je izdal dve grafični kartici, ki bosta namenjeni predvsem low-cost tržišču.
Prva grafična kartica se imenuje AG305-32 in bazira na čipu SiS305, ki deluje s frekvenco 125 MHz. Opremljena je z 32 MB sinhronega (125 MHz) SDRAM pomnilnika in podpira AGP 4x. Kartica naj bi delovala tudi z i845 in i850 matičnimi ploščami, ki podpirajo 1.5V AGP 2.0, vendar zgolj teoretično, saj gotovo nobeden izmed lastnikov Pentium4 procesorjev ni tako nor, da bi v svojo ploščo vtaknil kartico s takimi zmogljivostmi (SIS-ovi grafični čipi so že od nekdaj "sloveli" po zelo slabi računski moči).
Druga grafična kartica bo bazirala na bolj modernem SiS315, ki deluje s frekvenco 166 MHz in se lahko kosa s šibkejšimi GeForce 2 MX grafičnimi čipi. Kartica bo opremljena s 64MB sinhronega SDRAM pomnilnika, kot opcijo pa ECS ponuja tudi kompozitni in S-Video izhod. Kartica podpira AGP 4x, delovala pa naj bi tudi s Pentium4 ploščami, ki bazirajo na Intelovih naborih.
SIS-ovi grafični čipi niso ravno najboljši primerki idealnega GPU-ja, zato se bo gotovo marsikdo vprašal, kaj za vraga je pičilo ECS, da je trgu ponudil grafične kartice, ki skorajda nimajo prihodnosti. Mogoče ECS samo preizkuša svoje sposobnosti na tem področju ali pa imajo v planu prilagajanje grafičnih kartic cenejšim matičnim ploščam, kar bi bila vsekakor dobra poslovna poteza, saj bi nezahtevnim uporabnikom ponudili kartice, ki so poceni, a so vseeno malce bolj zmogljive od integriranih rešitev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

--> Pomoč pri izbiri PC-ja <--

Oddelek: Pomoč in nasveti
151343 (1168) ItAk
»

Creative podprl Titanium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
61840 (1840) darh
»

Nove matične plošče

Oddelek: Novice / Matične plošče
62034 (2034) element

Več podobnih tem