» »

Intel še bolj agresivno

Intel še bolj agresivno

X-Bit Labs - Kljub težavam, s katerimi se zadnje čase srečuje Intel, je to podjetje še vedno trdno odločeno, da bo njihov Pentium4 procesor uspešen. Po prvih načrtih naj bi do konca leta P4 obvladoval 50% high-end trga, sedaj pa so svoje načrte spremenili v še bolj agresivne in so trdno odločeni, da bo do konca leta P4 obvladoval kar 75% trga. To mislijo doseči z zelo agresivno reklamno kampanjo, ki se bo začela nekje avgusta. Takrat se bodo namreč pojavili prvi procesorji z novim Socket478 podnožjem (sicer še vedno z Willamete jedrom), prav tako pa bo takrat na voljo Brookdale čipovje, ki bo podpiralo PC133 SDRAM, kar naj bi pripomoglo k širjenju P4 platforme (čeprav bodo performanse P4 s SDRAMom menda prav smešne). Nekje decembra bo na sceno stopila še VIA s PX266 čipovjem, ki bo P4 prineslo DDR podporo.
Vse lepo in prav, toda resnično se moramo vprašati, ali je Intel sploh pri sebi. Že 50% tržni delež bi po mojem mnenju dosegli zelo težko, kaj šele 75%. AMD vsekakor ne bo sedel križem rok... No, pustimo se presenetiti.

1 komentar

hominis ::

Celo za velikana kot je intel bo to bolj tezko, kajti P4 je bil ze prevec "popljuvan" v medijih. Pa tudi AMD navezuje dobre stike s podjetji kot je IBM in si tako odpira pot na podrocje delovnih postaj in serverjev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Haswell-E bo prinesel obilico novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7514713 (12627) PrimozR
»

Intel: 90% manj dobička

Oddelek: Novice / Rezultati
345169 (3180) Shegevara
»

Ambiciozni načrti AMD-ja

Oddelek: Novice / Rezultati
354018 (2864) frudi
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261710 (1330) hatch

Več podobnih tem