» »

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

OldSkul ::

Na VIA hardware strani sem prebral da je VIA najavila DDR čipovje za P4,dodala je tudi rezultate iz 3d marka 2001,ne boste verjeli sploh!!!!!!
DDR je prehitu rambus za nekaj čez 100 točk!!!!!!

Naj živi DDR ter seveda tudi rambus ampak samo v strežniških sistemih!>:D

AMD se bo posrov v gate.
Joj kaj bi dal če bi blo tud Nividinijo čipovje za P4 še posebej uno ko ima eno posebno tehnologijo ki poveča pomniliško prepustnost!

yjj ::

Hej pizda a nimaš kaj drugega delat kot bedne novice trosit. V obrambo naj ti povem da je NVidia objavila vezno čipovje za AMD, njega rezultati pa so sapo jemajoči.
P.S. kdo bo kupil 300.000sit dragi p4>:D

OldSkul ::

Ma kaj si tko živčen,zakaj si sploh šel odgovarjat če pa ti ta tošic sploh ni všeč!!!???


Drugič P4 spljoh ne stane 300 jurjev tko da si ga popolno zgrešil!

OrlyTM ::

hmm ... DDR in RAMBUS trenutno sploh nista neposredno primerljiva.

Rambus je precej hitrejši od DDR SDRAM-a, vendar ima slabšo Cas Latency ... in sicer kar okrog 5 (ne me prijet za besedo, ker nisem povsem prepričan), medtem ko DDR SDRAM moduli že prihajajo iz proizvodnih trakov z CAS Latency 2. Kar se seveda v modernih benchmarkih pozna kot hitrejši sistem.

Tako kot je zapisal Sadarj, Rambus ima po mojem mnenju prihodnost v velikih in zmogljivih strežniških sistemih. Mi domači uporabniki pa bomo osrečeni z vse hitrejšimi DDR moduli (upam vsaj :) ).

In Yjj P4 že dolgo ne stane več 300000 SIT in bo vse bolj in bolj začel mešat štrene AMD-ju. V P4 je zapečene toliko nove tehnologije, da je popolnoma brezpredmetno primerjat P4 in Athlone kot jih poznamo danes. P4 je bil trgu lansiran bistveno prezgodaj in to predvsem zaradi neverjetnega uspeha AMD-ja z njih Duroni in Athloni, ki so gladko posekali vse intelove vojake s fronte P3 in nižje.

Zopet bom zaključil kot že ničkolikokrat: Počakati in videti !

Jaz osebno stavim na Intel P4 čeprav si trenutno lastim TB-ja. Sem pa izredno razočaran nad VIA čipseti. Toliko težav kot jih imam odkar imam Via MOBO, nisem imel še nikoli, odkar se ukvarjam z računalniki (12 let).

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

StarY ::

hja, po prvih Intelovih testiranjih naj bi konfiguracije z SDRAMom za RAmbusom zaostajale do 30%!, z DDRAMom pa za 10%.
Tako, da kar pozabte na P4, saj bo Athlon se dolgo veljal za boljsi nakup (sploh pa z nVidijim cipsetom z kao Dual DDRam kanalom s skupno prepustnostjo 4.2GB/s).

OldSkul ::

Itak se bo rambus pocenil tko da P4 ni kar za en kurac!

Mr.B ::

Dejte začet mal cene gledeat !

Ker kreten , razen nekaterih bo pa dal pedeset čukov za ABIT-ko z jajc IDE Raidom , halo .. Pa se bo en uglasil kvaliteta / performance /cena so na strani AMD-ja.
Ma ne vtrujaj , Intlov P4 1.33 GHz je je malenkost dražji od no 10.000 sit od TB 1.2GHz to gledam Mlacomove cene !!!! Hej za 80.000 Sit dobim še zraven 128 MB RAmbus - a . Pa kaj mi bo kurac od IDE RAID-a , če je res to tako dober , zakaj pa ga kdo resen ne uporablja , ups mogoče vejo da tisti 80 MB prenosa z dvema IDE diskoma ni kaj realnega v realnem svetu uporabe , razen hudih privržencev Sandre , itd.... Če hočeš imeti konkretni IDE RAID ( bog si ga ne daj ) boš dal saj 100.000 čukov za kontroler , kaj pa še diski.
Al pa una je tudi dobra jaz bom navil svoj Duron- na stu mater bom še vodno hlajenje zraven dal , pa še kakšno klimo bom ubodel , samo da bom rekel da je to način življenja.
Halo za tvojih + 500 MHz ki si jih dosegel s svojo GeForce 2 Turbo ultra , mi pride ceneje , če kupim GeForce 3 , ups pa da ne umenim , da ti garanteram da boš z navitim ramom na Grafiki dosegel bolše rezultate v Fps kot svojim iber navitim procesorjem.

Pa da ne omenim tistih pertomobile ljudi ki s svojimi 10 ns rami navijejo na 5ns z navijanjem napetosti trojnimi kulerji itd.... , no sej vem da mogoče delajo pli Mlakumu , he he he.

Mi je prov žal da padate na glupe fore , jaz sem še pred pol leta delu s svojim c300 navitim na 450 Bp z6 Voodoo 2 , pa mam Geforce 2 MX jajca , pa bi rekel da bi lah počakal še do jeseni ko AMD itak ne bo mel nič novega , tako kot intel samo na paperju pa bi si za pol cene nabavi sedajšno mašino.

Tako Rambus tako DDR sta en kurac , važen da vam potrošnikom dajo nekaj novega , da malo zaprevite , ter za nekaj FPS-jev da se pohvalite kolegom , pa seveda še malo na Forumu. Pa kdo bo kupil od vas Dual , Quad pump vodila za ram , ko imate že probleme z deset jurji dražjim procesorjem , dejte računajte , in ne pametujte okoli .

......
.......
.........
..........
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

StarY ::

kako razburjanje?!:D

1. ce hoces poceni raid za P4 pac kupi Abit TH7 RAID
2. menda ne mislis resno z primerjavo med P4 1.3 in Athlon 1.33?! Po ne vem kolkih testih je Athlon mocno v prednosti...


Daedalus ::

Ma ne že spet...

AMD nič dober v prihodnosti, ker uporablja do konca navito staro tehnologijo!

P4 rulz, takoj ko bodo novi programi prilagojeni procesorju in njegovim naprednim funkcijam. Intel je pač daleč spredaj, kar se tehnologije tiče.
Sej GF2 ultra tud poseka GF3 v nekaterih igrah. A to pomeni, lepo prosim, da GF3 sux? NE, samo nobena igra ga še ne zna izkoristit. Tako nekako je z P4.>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Binji ::

P4 1,7GHz z RAMBUSom je pocasnejsi od 1,33MHz Thunderbird z SDRAMom. Res, da bo P4 s svojo tehnologijo verjetno rulal v prihodnosti, a tudi na AMD po moje ni potrebno pozabiti, ker znajo tudi oni kaj novega dat na trg. Bom pa vseeno se vsaj kaksno leto vztrajal pri moji sedanji konfiguraciji brez sekiranja (Duron 888,...).
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Mr.B ::

Flask , Q3 , ... a je tu tudi pocasnejsi ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

VASkO ::

se kje? ali zakaj tiste tri pikice...? je pa tu hitrejsi samo zato, ker je Flask moc dobiti posebej pisanega za P4, kateri program zdaj pa je moc dobiti ze s podporo za P4?!?! Se potem bolj splaca Athlon in takrat, ko bo programje za P4 razsirjeno, bo pa P4 boljsi, pa ne kvasite neumnosti in ne zacnite z novo vojno, ker je teh bilo ze prevec...

OldSkul ::

Ma umirte se no!!!

Pa; nolte priynat da Intelu gre bolje!

yjj ::

Hej pizda kdo mi ugovarja. P4 je zelooooooooooooo drag, poleg tega pa mu je Tunderbird tudi po hitrosti že zmešal štrene, če pa ste takšni norci me enostavno ne poslušajte in tecite v trgovino po ojoj P4

Loki ::

Recimo P4 je pri Mlacomu sam 2 jurja drazji od Athlon 1.333 (+ seveda se extra RAM, kar pomeni, da je P4 CENEJSI kot T-BIRD!!!).

Tak nacin izkoriscanja stare tehnologije, kot jo izvaja AMD (navijanje do konca) ima seveda svoje meje, 0.13 mikronska tehnologija gor ali dol... - to je isto, kot ce bi primerjal P4 in Celerona (nova teh/ stara teh.) - razlika je jasna vsem.

Pentium 4 JE prihodnost, se posebej zdej, ko bodo prisle plate za DDR ven (po moznost kaj drugega kot VIA), saj se bo cena celotnega sistema se bolj znizala, kar ga bo naredilo dostopnejsega publiki.

Zakaj od nikjer ni programov, optimiziranih za P4?
Glavni krivec za to je seveda RAMBUS (vemo zakaj), saj bi bil ob drugacni politiki podjetja lahko obcutno cenejsi.
Tko da, ko pridejo DDR- plate ven, bo raja bolj kupovala proce, takrat bodo pa zacel pronicat ven tut programi, ki bodo mel te optimizacije.
I left my wallet in El Segundo

hatch ::

AMD THUNDERBIRD 1333/266 58900 70091
INTEL PENTIUM IV 1.4GHz OEM 60800 72352

s tem da P4 deluje na 400MHz busu.. seveda je maticna plosca nekoliko drazja, ter RDR je kar nekaj drazji od SDRAMA... vendar se bo to kmalu spremenilo, saj bo P4 laufal na SDRAM chipsetih.

Athloni so trenutno popolnoma brez prihodnosti.. AMD je v slepi ulici vse do *hammer procesorjev... nategujejo 5-10 let staro tehnologijo po dolgem in po cez in to je vse.

Athloni so hitrejsi od P4 samo v starih-neoptimiziranih benchmarkih... cez 1,2 mesca pride ven Visual Studio .NET, ki bo avtomaticno vkljuceval P4 optimizacije.. bomo potem videli kje bo laufalo kaj bolje.

Primerjat P4 in Athlona na trenutnih benchmarkih, je skoraj tako absurdno, kot primerjat GF3 in GF2 Ultra na Quake3.

frudi ::

po trenutnih cenah, mlacomov cenik:
athlon 1.33GHz + abit kt7a raid + 256 MB 7 ns SDRAM = 138k sit
p4 1.4GHz + abit th7 raid + 256 MB rambus = 198k sit
kr precej razlike. s tem, da je 1.33 athlon hitrejši od 1.4 p4 v skoraj vseh pogledih. dokler je p4 odvisen od rambusa, cenovno nikakor ne more konkurirati athlonu, v price/performance smislu pa še manj.
rešitev je seveda podpora za sdr in ddr ram, ampak...
po intelovih izjavah, naj bi p4 s sdr ramom deloval četrtino, z ddr ramom pa 10-15% počasneje kot z rambus ramom. to je sicer samo moje mnenje, ampak zdi se mi, da p4 in sdram nikakor ne gresta skupaj, navsezadnje je bil p4 od samega začetka načrtovan za uporabo s širokim pomnilniškim vodilom. edina resna alternativa se mi zdi ddr ram, ampak tu so pa drugi problemi...
če intel ne uspe prepričati rambusa drugače, se bodo i845 plate s podporo za ddr ram pojavile šele po novem letu, takšne pogoje namreč postavlja rambus. ostanejo torej alternativni proizvajalci čipovij, od katerih je kolikor vem le via najavila načrte za p4 čipovje. in varno je reč, da viini novi izdelki nikoli niso sloveli po zanesljivosti.
kakor torej v tem trenutku kaže, ne gre pričakovati kakšnih zanesljivih p4 ddr platform še do konca tega leta. p4 in sdr? hja, počakajmo prve benchmarke in bomo videli... ampak jaz sem skeptičen...

po drugi strani pa ima athlon še vedno bistveno zmogljivejšo fpu enoto in s palominom dobiva tudi dodatno sse podporo in kmalu tudi še višje frekvence. po mojem ga še ne smemo odpisati...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

asPeteR ::

Pentium 4 JE prihodnost, še posebej tisti na Northwood jedrom. Ta bo vseboval 512KB on-die cacha, kar pomeni 2x več kot Althon 4!
S tem, da bo vključeval tudi vse napredne funkcije, ki bodo do konca leta izkoriščene, tudi pri igrah, potem bomo pa se še enkrat pogledali teste!

Nameraval sem že kupiti kakšno DDR platko v navezi z Athlonom 4, toda sedaj bom kupil Pentium 4(Northwood) & RDRAM!:D

LordWorm ::

Ma dej sam nemi srat Intel vs. AMD.Ocitno je da ima AMD hitrejse procesorje(ki niso stara tehnologija,medtem ko osnova pentiumov je se vedno na prastarem pentium pro) in bistveno cenejse.

Uredu se mi zdi da so procesorji poceni,ker njihovo delo ni vredo veliko....

Najbol trenutno je Thunderbird z ddr ramom.

asPeteR ::

Kot je bilo rečeno trenutno, ampak zares trenutno!

Loki ::

Garret a t-birdi niso stara tehnologija?
T-birdi imajo enako jedro kot originalni Athloni, le da imajo nekaj izboljsav, core je pa enak.

Athlone so pa predstavili okoli leta 1999.

Da ti malo imaginiram.
Ce bi se ti odlocal med recimo Geforce 3 (najnovejsa tehnologija) in Geforce 2 Ultra (starejsa, ampak vcasih nekoliko hitrejsa - za zdaj), kero bi izbral?
I left my wallet in El Segundo

OldSkul ::

Vsi imate prav edin garrett ga je usral.!

Nothwood pa bo bil zakon ej tist palomino bo šel lahko sam scat še!

Frudi rambus je napovedal da se bodo moduli njihovi pocenili tako da tole kar si ti napisal ne bilo več pristno!

frudi ::

rambus rami se bodo ziher pocenili, ampak takšne cene, kot jo ima sdram, še dolgo ne bodo dosegli. trenutno je razmerje cen skoraj 4:1!! poleg tega so tudi i850 plate precej dražje od kt133a.

pa vsi ki tak energično navijate za intel in palomina pošiljate nekam - zavedajte se, da če amdjevi procesorji ne bodo konkurenčni intelovim, boste lahko o northwoodih samo sanjali, ker bodo stali 200k!
meni je čisto vseeno, kateri procesor je za 5% hitrejši, glavno da so procesorji obeh proizvajalcev približno enako hitri - zato pa imamo zdaj najhitrejše procesorje po 70k.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Mr.B ::

Počakmo do jeseni , ko so napovedane nove zadeve . Sedaj pa raje uživajte v poletju , sej kar imaš sedaj doma bo čist dobr v jesen, itd.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krucymucy ::

V pricakovanju novih AMD-jevih proizvodov (palomino, morgan...) do takrat pa pustmo vse skup:D

krucymucy ::

V pricakovanju novih AMD-jev (palomino, morgan ...) v lepo in zabavno poletje:D:D:D

hatch ::

palomino je minimalno preurejen thunderbird, da ga lahko se bolj navijejo... z dodatkom SSE-ja, ki je v primerjavi s SSE2 pljunek v morje.

Po nekaj testih, ki so jih naredili na computexu, je viin chipset P4T266(ddr) kar nekaj hitrejsi od I850(RDR).. plosce bojo pa stale priblizno toliko kot KT266

Northwoodi bojo cenejsi. Ceno bo zbil nov sistem pakiranja cipov (socket 478) ter 0.13um, ki je cenejsa, saj bo cip manjsi in bojo zanj porabili manj "silicija". Seveda pa ga bojo na zacetku trzili drazje, ceprav bo sama proizvodnja cenejsa...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rambus z lastnimi čipi

Oddelek: Novice / Pomnilnik
2813014 (10806) fujtajksel
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545297 (4181) Brane2
»

P4 1.6A Northwood (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734953 (3881) Mr.B
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272032 (1483) gorazd
»

Intel AMD Intel predober? hm..

Oddelek: Loža
221746 (1467) luni

Več podobnih tem