» »

Nanotube

Nanotube

Ars Technica - Profesor Hicham Fenniri si je sposodil lastnosti DNK z namenom, da izdelajo samosestavljajoče nanotube. Kaj je smisel tega? Če mu bo uspelo, elektronskih vezji ne bomo več jedkali, ampak na nek način vzgajali. Zanimivo, tukaj je kar navedek:

"We use chemistry to maintain near-complete control over the physical properties of the nanotube. You can introduce functional molecules at any position along the outside of the nanotube to control its physical properties with chemistry. For instance, if you want something that is photo-active — that absorbs photons and transports them to a new location in the assembly — then you can introduce components in the parent molecule that absorb light. If you want it to conduct electricity, then you introduce a component into the parent that absorbs an electron and transfers it from one rosette to the next," said Fenniri.


Zanimivo, ni kaj. Če jim uspe in predvsem če bo postopek dovolj zanesljiv in uspešen, se lahko nadejamo dosti bolj zapletenih (in tudi močnejših) elektronskih vezji. Bomo videli.

7 komentarjev

Thomas ::

Nano trka na vrata. A je to komu še neočitno?

8-)

NoUse4AName ::

ehm od kdaj pa so vezja iz nanotubes?

Thomas ::

Dobro jutro v 21. stoletju Rapsey! :)

MasterBlaster ::

Če me spomin ne vara so pred kakšnima dvema letoma nanotubes tehnologijo predstavljali kot novo revolucijo pri izdelavi ploščatih monitorjev, ki bi bili celo tanši od lcd-jev. Po tem pa je vse potihnal.

Thomas ::

Na žalost do končnega izdelka ne pride vedno. Ali pa pride čez več let, kot prenese razvajenost potrošnikov. :D

Nekateri majo pa neuspešen projekt nekega podjetja za kronski dokaz - da se hvalobogu ne bo nič bistvenega spremenilo. :)

tigrr ::

Jules Verne je ze kr nekej casa nazaj se vozu okrog s podmornico na kvazi-jedrski pogon, pa se njegovi pravnuki niso mel pojma, ce se starmu blede al bo res kej iz tega.

Double_J ::

Lepo, da se bo nano tehnologija začela uveljavlati. To mislim, da ni sporno. Upam, pa da bo izpolnila, kar od nje pričakujemo. Pričakovanja pa so vsekakor velika.


Da ne bo zadeva razočaranje:'(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slike iz telefona na računalnik

Oddelek: Mobilne tehnologije
5595 (557) smacker
»

Star Trek - Excalibur

Oddelek: Igre
102992 (2658) BorutK-73
»

Nov članek: "All your firmware are belong to us" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
13816012 (12852) arrigo
»

Dober posel

Oddelek: Loža
51137 (1046) Spajky
»

GTA3 Dodo

Oddelek: Igre
122585 (2112) burekar

Več podobnih tem