» »

T&L?

T&L?

Nvidia - Po včerajšnji objavi testa Kyra so se pojavile določene kritike, da pomanjkljivost T&L enote sploh ni tak primanjkljaj. Verjamem, da je to samo še mlin na vodo nVidii, ampak na tej strani je lepo zapazno, v kakšnem obsegu se je prijela ta tehnologija. Recite, kar hočete - T&L je večja nuja iz dneva v dan. Hvala, Matej!

37 komentarjev

OZZY ::

T&L je prihodnjost in to se ve.

*TV* ::

Ja ce pa na tej strani ne bodo hvalili svojga produkta z podporo v igrah pol pa tud ne vem kje bi. Moje misljenje: T&L je za zdaj se cist brez pomena, vsaj za MX-e. Iger, ki bi resno podpirale T&L je zlo malo, pa tud tiste ki so cist lepo laufajo na drugih graficnih saj si proizvajalci iger ne morjo privoscit, pokriti samo del uporabnikov. Cez par let ko pa bo T&L ustaljena praksa pa bojo te graficne tak presibke, pa se polno drugih "kao" naprednih funkcij bo brez katerih spet "kao" tekoce igranje ni mogoce. Graficna je za zdajsni cas brez T&L cist uredu, T&L pa je cisti HIP-HOP tak kot vcasih 16 vs 32 bit pa se bi lahko nastevo.

StarY ::

T&L je prihodnost, to ve vsak... vendar govorimo o prihodnosti ne sedanjosti in ce vzamemo v obzir, da grafične kartice v pol leta zastarijo, potem je Kyro II odlična kartica za uporabo do konca tega leta...

potem, bo itak tukaj ze GeForce 4 al pa 3 MX , pa pol cez en let verjetn GeForce 5 in 4MX itd, itd

Sergio ::

seveda je kartica za danes, to sem v testu tudi omenil. res dobra kvaliteta slike (RES DOBRA), podpora TBR, dosti pomnilnika, nizka cena... vredno nakupa... ampak je problem v tem: danes narekuje tempo nVidia. programerji ji slepo sledijo. Če se Kyro v svoji tretji inkarnaciji ne bo uklonil - se mu slaba piše.

Paramedic ::

StarY, točno tako. Sergio, čeprav programerji pišejo igre sto na uro, še vseeno ne bodo dohitele časa, ko bi ti kartico že itak menju, pa ni važno katero maš (razen, če maš gf3). Tak, da za čas dokler ne pridejo igre z močnejšo podporo t&l, se kyro 2 najbolj splača kupit. Še posebej, ker zaenkrat zmore vsak spodoben procesor narediti to kar zaenkrat dela t&l enota. Men se ga sigurno splača z duronom 700@900(950 mogoče).

jakobx ::

jao...kje si nasel to staro stran. Kot lahko vidis je to se stran, ki so jo naredili ob predstavitvi prvega geforca. Ze takrat so govorili, kako je T&L nujen pa imamo sedaj ze geforce 3 navoljo, pa se vedno ni nobene igre ki bi T&L resnicno potrebovala.

Na tej listi je omenjen tudi escape from the monkey island. Se malo pa bodo napisali da za minesweeper rabmo geforce 3 pixel shaderje.

Filo ::

HA HA that is a good one pixel shader za minesweeprerja HA. Res pa je da se za enkrat res ne rabi ne vem kaj ˛T&L.Mogoče čez pol leta , ko bojo igrice res potrebovale za enkrat pa je tud brez T&L cist dobr. Jest pravm sam da kvake, porsche, colin in pa resni samo delajo. Ko bo pa quake4 oy doom3 pa colin 3 in tako dalje, pol bo pa treba pogledat mal v žep za cekini. Do takrat pa ... 8-)

tejo ::

jakobx, če te moti, da je na strani napis GeForce 256, pa klikni tukaj!

LP Matej (tejo_no1)

Sergio ::

Vam pa res ne morem prit do živega... Res ne... :D

StarY ::

Sergio, GeForce256 z T&L je izsel tm nekje avgusta 1999. Od takrat je minilo že 20 mesecev, mi pa se vedno cakamo na eno igrco, ki bi res velik boljs delala z T&L podporo, kot pa brez nje!

Luigi ::

Dejstvo je, da se T&L se pozna mnjogo. VENDAR! Z uporabo T&L-ja bi igra lahko imela najmanj 10x več poligonov kot sicer, a potem bi FPS-i na karticah brez TL-ja padli pod mejo igrabilnega. Ni fore v kolikšni meri proizvajalci implementirajo T&L, fora je v kolikšni meri potem to "moč" zapolnijo.V igri, ki že brez TL-ja z maximalnimi detajli "leti" ti TL nič ne koristi. Lep primerek za upeljavo TL-ja bi lahko bil DeusEx, kjer z max detajli tudi na 1G Athlonu določene scene padejo pod 20FPS-jev.

tejo ::

Če vse tako zelo moti napis GeForce 256, bom pa še enkrat napisal!

Tukaj je naslov do strani od GeForce 2 Ultra, kjer imate prav tako napisan seznam iger, ki podpirajo T&L! OK! :D

undefined ::

Sergio, *edini* T&L, ki je *res* prihodnost (ne pozabit besede "PRIHODNOST"), je na GeForce3, in nikakor NE na GF2 ali GF1, da ne bi blo slučajno kake pomote. Še Tim Sweeny je priznal, da UT2 nima nobene uporabe T&L-a na GF2, temveč kvečjem na GF3.
Zdaj pa če pomislimo, da GF3 stane 2x/3x za ceno Kyra2, pa vemo pri čem smo, kajne?

undefined ::

tejo, če igre ne bi imele T&L, jih ti ne bi mogel igrati spljoh (al pa bi mel grafiko še iz časov Atarija). ;p

linker ::

Če ti pa slika na Voodoo3 zgleda vredu, pol pa res ne rabiš T&L!!! Če še nisi vedu, so vsi Voodooji bli optimizirani tako, da seo vedno ful laufali (in še laufajo), samo kvaliteta slike je PORAZNA! Za tiste ki pa pravite da T&L ne dela dobro na GF2 MX, pa idite ke enmu vašemu frendu, pa zaženite Giants-e pa boste pol vidli!:D:D>:D

T&L RULZ!

Hellios ::

Na uni strani je več kot 150 iger. to pa ni več prihodnost ampak sedanjost:D

D.J. ::

Jst mam Voodooja 3 3000 pa me zanima če se mi splača menjat za Kyrota 2?? MX ne mislim kupovat. Kakšna ja pa pol cena GF2 Ultre??[:]

Radiant ::

Dejstvo je da je edina aplikacija ki je TCL konkretno koristla Quake 3 engine in ne directX (z izjemo Giantsov)Vse ostale DX igre laufajo isto z ali brez ! Torej je pravzaprav TCL (v DirectXu T&L ker je pač Nvidii ta pojem bolj ugajal ker njena prva TCL enota ni obvladala Cliping plainov .Dejstvo je da trenutne TCL enote delajo čudo le pod Open GL ker je tam ta sistemska podpora znana že tak dolgo kot Oxygen grafične kartice na pci vodilu.Te enote so bile potrebne zato ker so procesorji tipa 486 pač bili slabši kot naši superkompleksni Pentiumi Atloni in seveda vrh vsega Power MAC G4!Te procesorji sami take količine podatkov dosti bolj efektivno obdelujejo kot grafična kartica že zato ker imajo dosti širše vodilo do BUSa kot npr 1GB za AGP4X. Tudi v prihodnosti bodo še mogli dosti dodelat, kajti tudi pixel in vertex scharderji se dajo softversko resit ali pa se cisto isto lahko implementira po starem dobrem načinu z set_texture_stage comando!!!
Menim da se ti sicer splača met TCL če rabiš npr. 3D Studio MAX R3 ampak za DX pa ti bo na P3 z 1 GHZ vseeno al maš Krya ali Geforca! (no mogoče ne ker ma Geforce Slabpo display kvaliteto!)8-)

Paramedic ::

Karkoli, razen Gf3 (pogojno 2ultra) bo treba čez kake pol leta menjat, ker bojo takrat mogoče izšle igre, ki bojo t&l podpirale. Za takrat pa so itak vse sedanje kartice prepočasne. Za v3 se ne splača menjat, razen če maš kak dober procesor (1G), ker jo boš itak menju čez kake 5 mescev, ker ne bo mel t&l-a. Vendar se pa tudi za gf xy ne splača, ker so prepočasne in prestare, da bi zanje menju karkoli. Staro za staro je to potem.

hahaha ::

yeah!in čist usi to vemo!čist usi razn 3dmark-serđota!hahaha

element ::

T&L rula. Boste vidl čez 2-3 mesce, k bomo mi k mamo kartice s podporo T&L veselo nažigal, vi boste pa se lahko samo slinl... :D T&L je ŽE sedanjost! :D V prihodnosti bo pa samo še boljši... :D

kockish ::

HA! Tako so rekli tudi kako leto nazaj, ko je prisel Geforce 1. Meni pa se vedno vse lepo dela va v3 3000.

element ::

GF1 je pršu vn 2 let nazaj. Zdej je dost špilu že za T&L čez par mescu jih bo še več... Pred 1 letom jih pa še ni blo... :D

Mate ::

T&L pri sedanjih graficnih. Ni obvezen dodatek je pa priporočljiv. Samo poglejte, če nobena kartica ne bi podpirala T&La potem tudi noben spil ne bi tega podpiru. Pojavlja pa se problem, ker tist k bo nabavu kyra nima zlo dost kesha in ga bo verjetno nabavu za dalj kot pol leta, torej je pomankljivost T&L enote slaba za Kyra.

Sergio ::

eh, pa mamo dva tabora. pro et contra. jebiga...

Senitel ::

IceMan: Tim Sweeny ni NIKOLI rekel, da Unreal 2 nebo uporabljal t&l na GF2. Unreal 2 je NEOPTIMIZIRAN tekel na GeForce 2 GTS z 30fps, ne pričakujte, da boste videli 30fps pri OPTIMIZIRANI verziji na Kyro 2 (razen jasno, če zbijete detajle 10m pod zemljo). Unreal 2 bo imel v povprečju 200k trikotnikov na frame, zdej si pa pejd pogledat na site Quantuma, in poglej ubičke specifikacije: 2x P3 750 zmore neverjetnih 1.3M trikotnikov na sekundo. Dvomim, da bo KDOR koli zadovoljen z 6.5fps. Vertex shaderji ala GeForce 3 prihodnost? A veš kakšna je prihodnost? Hej trenutno je že maj, in jeseni BO prišel vn DirectX 9.0, ki bo podpiral vertex shaderje verzije 2.0, in teh vertex shaderjev ne GeForce 3 in ne Radeon 2 NE BOSTA PODPIRALA! Zato ne tukaj "kaj je prihodnost"!
Dark - Frodo & lordkocka: Men bi tud Matrox Mystique še čist uredu služil vendar mi povej v čem je potem poanta, poganjat recimo Quake 3, če ti zgleda tko kot Quake 1???
D.J.: Če te zanima Kyro 2, MX te pa ne, zakaj te pol zanima cena GF 2 Ultra?
Radiant: Bull shit! Zakaj t&l&c (če smo že pri tem),(ŠE) ne pride do izraza je izključno samo v tem, da igre (ŠE) ne uporabijo dovolj velikih količin trikotnikov. V raznih zadevah ala 3D Studio MAX pa t&l&c pride ZELO do izraza ravno zaradi tega, ker vsak, ki se s tem ukvarja, ve da lahko brez problema spravi na eno samo slikico tudi 1M trikotnikov. P3 1GHz še vedno ne dohiti GeForce 256 (preverjeno že lep čas nazaj)...
Paramedic: Zakaj pa pogojno ultra?? GeForce 256 nabije 15M trikotnikov, GeForce 3 jih nabije (teoretično) 40M... Najhitrejši CPU-ji jih v idealnih okoliščinah nikoli ne naredijo čez 6M... Če daš ti GeForce-u za narisat samo 2 trikotnika (čez cel ekran), jih bo narisal glih tolk hitro kot, če bi jih risal 200k - razumeš?? Hitrost t&l na GeForce-ih in Radeon-ih SPLOH ŠE NI OMEJITEV! Vse kar je omejitev je fill rate (oziroma hitrost pomnilnika)! Pik pa je na ekranu vedno enako ne glede na to koliko trikotnikov ti rišeš...

franci ::

bravo senitel...:)

Filo ::

RL300
4. teksturni cevovodi, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci v zadnji četrtini leta (Q4).

Ta novica je bila objavljena na slo-techu! Aja RADEON 2 bo pdpiral DirectX 9 in sicer verzija RL300, kot ste prebrali. Čeprav novica ni lih uradna, ampak vprašanje je zakaj sploh potem obstaja ta novica, oziroma hočem reči, da se bo kaj kmalu uresničila.(pomoje)
;)

O večina drugih stvari, maš pa bistveno prav.

Senitel ::

Filo: R300 serija ni več Radeon 2, ampak Radeon 3...




According to our sources ATI roadmap looks like this:




R200 (Radeon2) series


R200 - 4 pipelines, 250MHz core, .15 micron, DX8.1 support, HydraVision technology support (AGP 4X bridge enables dual R200 configurations (MAXX)) - samples May, mass production September




RV200 - 2 pipelines, 250MHz core, .15 micron, HydraVision - samples May, mass production September


R300 series


RL300 - 4 pipelines, .15 micron, DX9 support, HydraVision - early samples Q4'01




RV300 - 4 pipelines, 300MHz core, .15 micron, DX9 support, HydraVision - early samples Q4'01




R300 - 8 pipelines, 300MHz (or higher) core, .15 micron, DX9 support, HydraVision - early samples Aug'01

Daedalus ::

Ne vem, kak se vam da prepirat o prihodnosti, ko itaq nihče ne ve natančno, kaj vse se še bo zgodilo oz. kakšne GPU-je bodo razvili trenutno najaktualnejši proizvajalci. Jaz bom rajši še malo počakal z nakupom, ker prve kartice, narejene v novi tehnologiji ni nikol za kupit, pa četud je to GF3, Radeon2 al pa Kyro3, do takrat bo pa bo V3 2000 tud v redu...8-)

Matek ::

Mislim Sergio ej jebiga. A ti ne veš da se na forumu ne sme preklinjat:D.

Paramedic ::

Senitel - js hočem povedat sam to, da karkoli dražjega od gts-ja se ne splača kupovat, če nimaš dost denarja. Če ga maš, se najbolj splača gf3. Če nimaš več kot kake 50k, se pa splača najbolj kyro 2, ker karkoli kupuješ za tak denar boš moral slej ko prej menjat za nekaj dx8 compliant recimo. Takrat boš kyra 2 prodal za kake 25 jurjev, doplačal 10-15, pa boš vse do takrat imel hitro kartico, pa še od takrat naprej. Povsem transparentno :D

Huey P ::

MadManManto; Ni zaželeno ampak se lahko samo ne hudo...

element ::

Se 100% strinjam z Senitelom! Dobr si povedu! 8-) Kdaj bo tvoj člank vn pršu? [:]

Matek ::

Vem Huey, zezam se.0:)

Sergio ::

torej... poglejmo zadevo iz prakticne perspektive... ko se kupi graficna kartica, se jo kupi z namenom, da se jo obdrzi. Kaksno leto, recimo. Ja, 12 mesecev. Ali se splača za nadaljnje leto kupiti kartico, ki ne podpira T&L? Ali se? Vsa hvala Kyru, saj si je s TBR dobesedno potrojil prepustnost pomnilnika, ampak še vedno... pomanjkanje T&L enote JE ŽE pomanjkljivost. Ker - čez manj kot 1 leto bo HW T&L nuja. Pa recite karkoli.

Filo ::

My bad, my bad...Ja, res pa je da bomo ali bojo vsi v bližnji prihodnosti obžalovali, da si niso že takrat kupili kartico s podporo T&L. Zaenkrat mi je moj 3500 čist zadost čez 12 mesecov bomo pa videli kakšne so zahteve, kakšna je cena in kakšna je izbira. To se pravi, do takrat pa... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kyro 2 in problemi z igro Max Payne

Oddelek: Novice / Grafične kartice
131951 (1951) Sergio
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311845 (1404) ABX
»

T&L?

Oddelek: Novice / Nova vsebina
371883 (1883) Senitel
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441867 (1216) YiMMi

Aalchemy (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635992 (5230) Senitel

Več podobnih tem