» »

Nvidia in zvok

Nvidia in zvok

Penstar Systems - Nvidia, sodeč po teh govoricah, kmalu ne bo več le proizvajalec grafičnih čipov. Vstopila naj bi tudi na tržišče zvočnih čipov.
Kot veste, Nvidia sodeluje z Microsoftom pri izdelavi X-Box konzole. Nvidiin del je seveda grafika in zvok. To je združeno v čipu imenovanemu MCPX (media and communications processor for X-Box). Tukaj pa se poraja vprašanje. Če že Nvidia načrtuje zvočni čip za X-Box, zakaj ne bi izdala še nekaj podobnega za PC? Očitno si je Nvidia postavila isto vprašanje in ugotovila, da tehtnega razloga, da ne bi, ni. Torej se Creativu, ki je po propadu Aureal Company postal pravi monopolist, obeta močna konkurenca s strani Nvidie. Kaj pa proizvajalci zvočnih kartic (Hercules, Turtle Beach,...) pravijo? Seveda so navdušeni. Če pride do "vojne" med Creativeom in Nvidio, bodo cene čipov šle le še navzdol. Ampak ne pozabite, gre (le) za govorico!

4 komentarji

Radiant ::

Ha ha ha!!!
Dobr vic!!Nvidia v zvoku vec kot stereo cipa nebo sparavla vun - Creative na drugi strani pa ima DSP procesor in aktivni surround sound procesor( EMUK101K) njegova 5.1 razlicica analgono dekodira DD 5.1 na 5 zvocnikov +1 subwoffer!Potem mamo se Philips s Santa Cruzom ki je se mocnejsi (96 3D audio source naenkrat in da nebomo pozabli prihajajocega naslednika EMUKa!!

By the way zadnic si pisal da si je microsoft licensiral DolbDigital za X-Box in da bo z tem konkururak EAXu!!
NOT!!DD je za DVDje in spada v rubriko Pasive entertainment!!EAX pa se racuna v realnem casu torej Active entertainment!!!

Aja za dolby digital na x BOX bos kot na PS2 rabu externi DD dekoder!!Torej gre za pastrough AC3 signala in ne za dekodiranje! 8-)

Pretorijanec ::

By the way zadnic si pisal da si je microsoft licensiral DolbDigital za X-Box in da bo z tem konkururak EAXu!!
Če bi znal brat, bi pod avtor novice najdel Mate in ne Pretorijanec! Kot drugo Nvidia lahko vstopi na trg zvočnih čipov. Kaj jo ovira? NIČ! A si ti mogoče Danny, da kr veš, kaj bo in kaj ne bo Nvidia naredila? Da bo naredila le en čip? Jah, če si Danny pol ok, če ne, se pa mal umiri!

Huey P ::

Osebno mislim, da bo nVidia imela veliko uspeha pri Avdio zadevi. Podobno kot Creative (zvok in slika)...

Radiant ::

Sori nisn si prav zapomnu kdo tocno je pisal tisto!
>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI sodeluje pri XBOX 2?

Oddelek: Novice / Konzole
61995 (1995) Senitel
»

DOOM III le za Xbox ?!?!?! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
1819922 (7270) Fury
»

Razmerje moči

Oddelek: Novice / Grafične kartice
81764 (1764) ZanzeK_001
»

Nvidia prevzela 3dfx...

Oddelek: Zvok in slika
491928 (1301) EASYdoor
»

XboX vs. Playstation

Oddelek: Strojna oprema
211812 (1636) Bene Baron

Več podobnih tem