» »

FBI vrača udarec

FBI vrača udarec

MSNBC - Zaradi vedno večjega nezadovoljstva nad nemočjo in pomanjkanjem volje nekaterih tujih držav v boju proti spletnemu kriminalu je ameriška oblast prvič prešla svoje državne meje in vdrla v računalnike dveh osumljenih ruskih računalniških kriminalcev, da bi dobila obremenilne dokaze.
FBI agenti so privabili dva osumljenca v ZDA s ponudbami za delo, ki naj bi jih ponudilo (navidezno) podjetje za varnost, in jih potem aretirali v Seattlu, ter vdrli v njuna računalnika v Rusiji.
Odločitev, da vdrejo v računalnike, katere sta osumljenca uporabljala za vdore v računalnike ameriških podjetij in za poskuse izsiljevanja, so sprejeli šele po tem, ko je Moskva ignorirala prošnje za pomoč od ameriške oblasti.
Podrobnosti o tem si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Thomas ::

Rusi bodo jokal zaradi "krsitve suverenosti" - pozabili bodo pa to, da so s svojo nedejavnostjo pomagali rusiti (amerisko) suverenost.

element ::

Se strinjam s Tomasom. Kr čutm, da se bo kle okol te zadeve še govoril... :))>:D

miki133 ::

Tule
je nekaj zelo zanimivih komentarjev:))

mrbig ::

Zelo zanimivo gleda heckerjev in izvedljivosti bo čas pokazal kako se bo stvar obnesla

nemesis ::

jst pa mislim da so heckerji in drugi "spletni kriminalci" se kako veliko naredili za razvoj interneta... sploh mi ni vsec, da se je začela vojna proti njim... kar se pa američanov tiče si pa itak zmeri velik preveč privoščijo...
ruski zakoni glede piratstva in drugih racunalniskih "aktivnosti" so mi pa osebno zelo vsec, saj dovoljujejo posamezniku, da za lastno rabo in zaradi lastne "izobrazbe" kopira, uporablja in heka tako programe kot kaj drugega...

anxieux ::

hja američani si včasih res preveč dovoljo! je pa tud res da jim rusi niso olajšali zadeve...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anonymousova orodja vsebujejo trojanskega konja

Oddelek: Novice / Varnost
4514626 (11326) Roadkill
»

Vdor v računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5411456 (10032) AngelOfDeath
»

Izbrisani emaili?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
361872 (1382) SavoS

Več podobnih tem