» »

nForce matične plošče konec septembra

nForce matične plošče konec septembra

The Register - Medtem, ko se bosta VIA in Intel zaradi "sporne" licence za izdelavo Pentium4 naborov dobesedno pobila med seboj, Nvidia precej umirjeno zaključuje sago o svojemu nForce naboru, ki bo izdelan za AMD-jeve procesorje Athlon. Nvidia je najverjetneje že zdavnaj pričela z masovno proizvodnjo nForce čipov, saj lahko prve matične plošče pričakujemo že konec septembra. Znani so tudi proizvajalci - Abit, Asustek, Gigabyte in MSI, kar pomeni, da nas čaka kar lepo število zanimivih matičnih plošč.
Nvidia je sicer podprla AMD-jevo platformo, vendar pa se še vedno veliko govori o podpori Intelovim Penitum III procesorjem, saj je nForce kar precej tesen sorodnik čipovja, ki ga uporablja X-box (za manj izobražene: X-boxove "možgane" predstavlja Pentium III procesor). Še več, govori se tudi nekaj o podpori procesorjem Pentium4, saj naj bi bila Nvidia po nekaterih podatkih precej blizu pridobitvi Intelove uradne licence.
nForce na papirju sicer izgleda precej obetaven, vendar se bojim, da nForce ne bo tisto, kar bi moral biti, saj Nvidia zaenkrat nima še nobenih izkušenj z izdelavo procesorskih naborov. Vendar, pustimo se presenetiti.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpora SLI prihaja v AMD-jeva čipovja

Oddelek: Novice / Matične plošče
74001 (3505) Jst
»

AMD hoče trg veznih čipovij zase

Oddelek: Novice / Matične plošče
343739 (2704) Dr_M
»

Intel X38 Express prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
818318 (5720) kotnikd3
»

AMD želi 50-odstotni tržni delež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
577909 (6539) Alexius Heristalski
»

Nvidia uradno najavila nForce

Oddelek: Novice / Matične plošče
92455 (2455) ||_^_||

Več podobnih tem