» »

Kamera, ki jo pogoltnemo :)

Kamera, ki jo pogoltnemo :)

MSNBC - Po dolgem času sem vam pripravil še eno "off topic", ki pa ima tudi nekaj zveze tako z računalništvom, kot z medicino. Za kaj gre? Gotovo ste že kdaj gledali kak dokumentarec, ko pacientu s posebno kamero na nekakšni cevki pregledali črevesje ali želodec. Čeprav izgledajo slike želodca ali črevesja spektakularne, se pacient ne počuti ravno udobno (kar predstavljajte si, kako bi izgledalo, če bi vam nekdo porinil cev v grlo). Da bi pacientom prihranili muke, so se zdravniki domislili kamere velike kot tableta, ki jo pogoltnemo. Kamera tako slika prebavno pot in pošilja slike zunanjemu sprejemniku. Čeprav bi utegnila taka kamera olajšati odkrivanje želodčnih ali črevesnih ran, pa ne bo popolnoma nadomestila zoprne cevke. Kapsule bodo na voljo v 90 dneh, če pa jih bodo zdravniki hoteli uporabljati, pa bodo morali kupiti 20 000 $ (5 000 000 SIT) vredno delovno postajo. Naj omenim še ceno kapsule (kamere), ki bo znašla 450 $. Vse to se sliši veliko, ampak kaj moreš, zdravstvo stane.
Članek vam, čeprav nima neke hude veze z računalništvom, toplo priporoča, saj je eden izmed bolj zanimivih, ki zadnje čase krožijo po internetu.

3 komentarji

SpiDEr8 ::

Čuj kaj bi lohk prevedu uno slikco v slo :D heh joke!!! Em drgač pa zadeva res dost boll od cevi!!! Bo se pa stvar s časoma pocenila tko ke usaka stvar ...

andrej ::

iz prve roke vam lahko povem, da tiste cevke, (v usta ali od zadaj) niso prijetne. Kar prijetne, cel cas mas obcutek kot da se bos zadusil. Ze drugace ko te ostale zadeve mucijo pol ti pa se to porinejo not. Res je groza - tega nobenemu ne privoscim.

Za to zadevo sem slisal ze pred casom, ampak ne verjamem, da bo pri nas tako kmalu... Zal, ker bi lahko marsikomu olajsala muke. Za mene pa je tak ze prepozno...

Elemen_T ::

Fahrout 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aloe Vera Forever livin products nategancija ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6321575 (2747) PacificBlue
»

IBM-ov Watson študira medicino (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9928778 (16182) Kenpachi
»

S katero hrano proti kislosti v želodcu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6359745 (42113) Dajarra
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10815225 (12955) ParanoiD
»

Helicobacter Pylori

Oddelek: Loža
3614775 (1313) rdecaluc

Več podobnih tem