» »

Donator pejđ

Donator pejš

Jaz - Mislim, da se že vsi strinjamo, da je trenutna agonija Slo-Techa nevzdržna. Strežnik ni več sposoben opravljati svojih osnovnih nalog in tako tudi vi obiskovalci niste deležni tistega, kar naj bi vam Slo-Tech omogočal. Pisanje po Forumu je živce parajoče opravilo, pogosto pa ni dostopna kar celotna stran. Če vam je vsaj malo do Slo-Techa in si želite, da bi spet služil svojemu namenu, torej vam obiskovalcem, potem vas vabimo, da si ogledate naš Donator Pejđ. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za nakazilo prostovoljnega prispevka za nakup novega strežnika za Slo-Tech. Morate pa vedeti, da so donacije popolnoma prostovoljne ter da z njimi ne boste pridobili popolnoma ničesar (privilegije, nazive, zvezdice...) razen ponovno 100% uporabnega Slo-Techa. Hvala...

36 komentarjev

TheHijacker ::

Ok Luni. Takoj vam bi nakazal ampak preko Klika. Problem je kako naj to naredim. Pri plačilo splošne položnice, lahko klofnem samo 20 znakov. To pa pride samo tako:
"Sergej Berišaj, Stra" . To je vse kar lahko vpišem pod prejemnik. Lahko napišem samo to? Če imate račun preko NLB, bi lahko napisali samo podružnico in številko računa in bi tako lahko ljudje s klikom nakazevali direktno na ta račun, brez plačila s položnicami...

Luigi ::

Odlicno fantje. Tole je potem kot nekakšen obvezen davk, za ogled vašega pejdza. Prostovoljnih prispevkov NI. Če želite dobit kej keša bo potrebno za to nekaj dati. Ali so to zvezdice ali kej drugega je na vas, vendar, teza: Vi dejte keš, sam ne pričakovat, da vam bomo kakorkoli dolžni ali hvaležni pač ni vsem po godu.Poleg tega pa še en nasvet. Pri vse zbiralnih akcijh je luštno videti koliko fičenkov se je že nabralo v šparovčku, kot tudi vrednosti posameznih donatorjev. To pa predvsem zato, da si bodo lahko donatorji na čistem, da je kje je njihov keš in da ni šel slučajno za halo pizzo direktno iz Portoroža.

Muflon1 ::

Postanite delniška družba pa bomo delnice kupl ne?:D

p.s.
Bom sigurno prispeval par cekinov

TheHijacker ::

Jaz samo upam, da bo stran še naprej ostala kvalitetna tako kot je in da mi ne bo več treba ponovno pisati doooolgega teksta, samo zato, ker je strežnik preobemenjen. Da bi v zameno dobili nazive, zvezdice, ipd. se ne strinjam. Ali ni dovolj že samo to, da vidiš zbrane novice iz sveta računalništva, ali pa da koga iz foruma povprašaš za nasvet.

Soglašam pa s Luigijem, da se javno napiše koliko denarja se je zbralo skupaj in za kaj je bil porabljen.

Še vedno ne vem kako naj vam preko Klika nakažem... Pošta pa je predaleč...

luni ::

"Ce zelite kaj kesa bo potrebno za to kaj dati"

Luigi, tisto kar vam bomo dali za ta kesh je delujoc Slo-Tech. Ce ti to ni dovolj, pa pac ne prispevaj. Kaj naj ti recem, to delamo za vas in ne za nas, ker mi od tega denarja spet ne bomo nic porabili za osebne namene, ampak bo vse slo za novi streznik. Koliko pa ti je pomemben Slo-Tech pa presodi sam.

Totalni zbrani znesek bo seveda naveden, ko bodo ljudje zaceli prispevati. Prispevki dosedanjih donatorjev so ze porabljeni (nakup RAMa itd.)...

Kekec ::

Ah Luigi: ce bi bil mal pozoren bi opzil da smo nekateri obiskovalci sami predlagali to resitev, nakako prav zatežili no in zdaj smo pa mi na vrsti!

Luigi ::

Fantje, dobrodošli v razpadajoči dot-com svet.Odlocitev je itak vasa in hvala bogi za vse, ki bodo pripravljeni karkoli prispevati. Mogoče nas pa le nekaj loči od ameriške ekonomije.PS:Ko že ravno uvajate neverjetne spremembe, dajte popravit, da bom imel pri pisanju komentarjev več kot pa le eno vrstico. DARN, sej vedno pozabim o čem sem pričel nalagat (height:100% za form gradnike je nestandarden ukaz).

Thomas ::

Ne verjamem, da z novim strežnikom bo pa kar vse v redu. Nenadoma je prišlo do tele situacije - in ne počasi. So bile že hujše preobremenjenosti kot včeraj zvečer - zagotovo. Pa se zadeva ni razsuvala. Po moje se razsuva baza, ki je postala prevelika. Novi strežnik sam po sebi zadeve ne bo rešil.

element ::

Hja, fajn bi blo, da bi zgoraj nad spiskom folka blo napisan v okvirju znesek k smo ga zbrali, kolk je pa kdo prispeval pa ni važn. ;)

Thomas ::

Svetujem arhiviranje vseh tem, ki niso bile updejtane že več kot en mesec - pa bo zadeva spet stekla. IMHO.

Elemen_T ::

uuuh thomas, bo bo :) Vendar bo čez čas spet začel pešat :|
Priporočam da zbrišete kak del starih postov v forumu in novicah...

Jebiveter ::

Jst pa mislim, da brisanje neupdejtanih postov ni resitev! Mogoce bi jih bilo treba kam prestavit, recimo da ostanejo na obstojecem serverju ostalo pa se seli na novga! Lahko bi celo nardili ala "cluster server" iz dveh serverjev!:D -> razporeditev na dve masini!:D:D

Kar se pa neupdejtanih postov tice, je v marsikaterem kaka dobra ideja, link, ipd. torej bi bilo metanje teh postov v kos nekaj najbolj neumnega (brez zamere) kar bi lahko naredili![:]

TheHijacker ::

Sem že nakazal. Ker nisem dobil odgovora kako, sem pač vnesel kolikor se je dalo. Sedaj pa hitro še več rama kupit... :D

BTW: Andrej K. -> Hijacker

OrlyTM ::

Hja ... sicer je ta zadeva z vedno dostopnimi vsemi posti do sedaj zanimiva. Pa vendar je cel štos foruma v tem, da če nekaj ne vem, vprašam in mi nato folk pomaga. Da pa bi zej jaz šel brskat po starih postih, če je že kdo kaj takega vprašal ... ne hvala .. not me ... to bi lahko potem delal prek googla, in bi imel bistveno več možnosti, da bi prišel do rešitve kajne ??

Fantje ... Arhivirat in zbrisat ... veliko veliko tem ne bo nikol več uporabnih.

lp
OrlyTM

Johnzy ::

Hm, samoprispevek za stran na Internetu? Back to the future - Slovenski Internet bi rad preskusil komunizem na spletu :-)).

OrlyTM ::

Bedast komentar ... kaj ima samostojni prispevek za stran, ki nekomu pomaga in je pripravljen za to dat nekaj denarja, zveze z komunizmom ???

lp
OrlyTM

Avenger ::

Ja eni ste pa res mal leseni. Saj so vendar prostovoljni prispevki. Če hočeš kaj dat dej, če pa ne, pa ne. Kaj je tuki narobe?

Boky ::

Johnzy noben te nic ne sili. Ce nimas nic pametnega za povedat se raje vzdrzi komentara. Kak komunizem, prosim te !!!

Boeing ::

he, kak komunizem neki...komunizem je še neki hujšga kot pa samo prošnja za prostovoljne prispevke, od katerih bomo pa itak IMELI VSI KORIST !!!
voli ste keri dvomite...;((

simon ::

Kaj ko bi denar dali rajsi sistemcu in pa Primozu. Kolikor je videti, je cokla postgres, ne pa hw. Ce bi bil problem svoh server bi dobivali timeoute ob povezavi ne pa posgres errorje. Tezav z bazo (razen ce je problem prostor na disku) ne bo resil se tak strupen hw, zagotovo.
Lahko se postgres starta z -o -F stikali, kar sicer ne pripomore k varnosti podatkov, zelo pa k performansam.
Ce to ne pomaga, lahko poganjas vacuumdb vsake nekaj minut. Predvsem pa je treba pisati programe tako, da imajo cim manj update stavkov (z njimi tudi oracle$$ pocepne)
Na koncu pa se vedno ostane Mysql, ki zelo dobro prenasa velike obremenitve (oziroma $$ baze).

Loki ::

Jebiveter itaq, da bi bil cluster dobra resitev (je bla vcasih celo aktualna - 3*P200 v clusterju alpa 2*C400 - dvoprocesorska masina), ampak za to je potreben $$$.

Nemenej ::

Lahko bi pohitrili tut tako, da bi omejili stevilo dni, od kdaj se pokazejo posti (recimo na 15 ali 30 dni, sedaj sploh ni omejeno) in podobne finese. Za zacetek bi ze malo pohitrilo. :)

Daedalus ::

Ma ja zdej ko bi pa blo treba malo keša dat, pa ste vsi pametni in imate vsi ah in sploh rešitve. Kaj če bi pa malo kdo pomoslil, kolk so vredne informacije, ki jih dobiš na Slo-Techu? Če ti ja pa težko dat jurja al pa dva, pa bodi tiho, mislim, da ustvarjalci strani dovolj dobro obvladajo svoj biznis, pa jim ni treba glih pameti soliti.>:D

ahac ::

Se dobr, da konkurenca ne zahteva denarja... :)

Nemenej ::

s pravilnim nacrtovanjem baz se lahko prihrani tudi do 500% procesorskega casa. JEZUS?

Kovax ::

Se nerad pametnega delam... ampak a neb blo boljs kot ti prostovoljni prispevki, da se organizira en lan party al pa kaj podobnega... Vstopnina (zato ker je to full dobr party pa ker nevemkajvse) pac nekoliko presega realne stroske... in se potem iz tega dnarja kupi novo opremo? To je po mojem precej bolj fin nacin kot prostovoljni prispevki...

just guessing...

Marjan ::

Jest pa vem kaj se je zgodlo, ko ste mel nazadnje to "donatorstvo", pred kake 5 mesci.

A se noben vec ne spomen kako je blo??!

Najdu se je en osebek (mentalno zaostal... raj ne bom vec reku, ampak sem bil ful jezen), ki je neki dnarja prispevu, pol je pa mislil, da je glavni in da pocne kar mu je volja na forumu! Zdi se mi, da je od takrat naprej Slo-tech Forum(!) zelo nazadoval! Bojim se, da ne bo zopet prislo do podobnega...

Seveda pa popolnoma razumem denarno stisko do katere je prislo... Cudi me le, da se v Sloveniji se vedno ne da kvalitetnih sponzojev pridobit na kvalitetni internet strani !!?!
Ce bi se pri Mlacom-u zavedali (in pomoje se zelo dobro) koliko ste jim ze prometa naredili (po mojih ocenah okoli 500.000sit, ce ne vec) ne bi bilo tako kot je!!

luni ::

Thomas kako je s tem arhiviranjem sporocil? Primoz je rekel, da dokler so v bazi je enako, ker se jih se vedno mora obdelovat. Torej bi jih izbrisal iz baze ali kako?

Vsi drugi: gre za PROSTOVOLJNE prispevke, tako da vse prerekanje nima smisla. Tisti, ki misli da je vredno kaj prispevat, bo pac prispeval, tisti ki pa ne pa pac ne. Kaj naj recem... to je skrajnost, v katero smo pac prisiljeni iti ne zaradi nas, ampak zaradi vas. Mi bi mirne duse lahko rakli TAKO VEC NE GRE in zaprli Slo-Tech. Kdo bi najvec izgubil? Mi sami ali celotna slovenska internet in racunalniska skupnost? Dobro, to ni poanta...
Prispevki pa bodo ostali prostovoljni in nepridobitni. Seveda bomo poskusali zbrati denar tudi na drugacne nacine (recimo majice), toda nikoli nihce zaradi tega NE BO privilegiran ali kaj vec kot ostali in nikoli nihce ne bo rabil placati za Slo-Tech ali kaksno izmed prireditev, ki jih planiramo. Ko bo LAN Party, bo free for all, ce pa ga ne bomo mogli izpeljati kot takega pa ga sploh ne bomo...

Thomas ::

Luni!

Ja, ven iz baze. Potem naj pa naj bo še arhivska baza, ki se jo da tudi preiskovat. Ampak jo bo preiskoval samo kdor jo pač bo. Ne bo je pa "mešalo" 99% obiskovalcev vsakič.

Tako bi OGROMNO prihranili.

_Mortal_ ::

Dons sm skor živce zgubu strani se počas odpirajo en komentar sm rabu 5 krat pisat kratko rečeno nevzdržno jaz sm se odloču da bom hmalu prispeval k to je že preveč;((

paper ::

uf pol bo sele veselo k bo folk nevemkok prispevu pa bodo pohitritve minimalne :D

kot je reku thomas, je treba baze locit kr je brezveze prkazvat use vedno. Kako si pa predstavlate na tak nacin slo-tech cez 3 leta? cluster 10x5ghz?

OZZY ::

Ej, neverjetno. Končno se je stvar realizirala. Upam, da bo tudi kmalu dost cekinov za nov strežnik.:)):))

Boky ::

Mortal_car preden kaj posljes shrani v kak notepad, za vsak slucaj.

Scremer ::

:8)
Sam tale zadeva s prostovoljnimi prispevki je pak kr fajn ideja. Bom jest tud začel zbirat prostovoljni prispevek, za popravt avto, sej boste tud vi mel korist od tega... jest bom precej bl miren kokr sm pa sedaj...
OK šalo na stran...

Nebom se delal preveč pametnega ker vidm, da marsikdo, ki je danes poslal komentar precej bolj obvlada stvar kot jaz. Sem še popolnoma frišn na teh straneh, tako, da najbrž ne bom prispeval nič denarja razen če bi v nekaj dneh ugotovil, da mi ta stran prinaša zares pomembne info. Toda moje mnenje je, da če ste nekateri zares navdušenei nad tem portalom, zakaj potem gonite gobec - pardon tipkate in dajete razne pripombe - rajši prispevajte denar in se še naprej slinite po novicah in informacijah, ki vam jih dostavlja Slo - Tech.
Sploh pa skorajda ne verjamem, da bo ta zbiralna akcija prinasla kake uspehe, saj je moje mnenje o slovencih pač takšno, da vsi samo za lastno rit skrbijo...
Sem drugače Slovenske narodnosti in ljubim Slovenijo toda, slovenci so pač taki.. (mogoče sem pa tud jez - ej sej res, sebe sem opisal)

Aggressor ::

Yeah, prispeval bom, pa vendar sem prepričan, da bi se dalo z boljo organizacijo instatno izboljšati stanje in dotični strežnik obdržati toliko časa, da se denar za novega nabere. Npr. omejevanje prikaza na Forumu in v novicah, pa arhiviran arhiv novic (v zip oblikah po mesecih; direktno so dostopne le novice nekaj zadnjih mesecev itd.)..

Yohan del Sud ::

Dobiš jürja. Drugič, ko bom bolj pri kešu pa še kakšnega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slo-Tech praznuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
605255 (5255) LordPero
»

Slo-tech pasice (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
504119 (3507) undefined
»

Obišči www.razprave.com in podaj svoje mnenje.

Oddelek: Omrežja in internet
7855 (672) Elemen_T
»

Donator pejđ

Oddelek: Novice / Obvestila
362076 (2076) TheHijacker
»

podpora slo-techu (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
894413 (3706) Luka Percic

Več podobnih tem