» »

VIA ima jajca

VIA ima jajca

X-Bit Labs - VIA bo nedvomno izdala svoje P4X266 čipovje. Če se še spomnite, gre za čipovje, ki podpira Pentium 4 procesorje v povezavi z DDR pomnilnikom. Skratka Viina verzija Brookdale čipa. Vse lepo in prav, če Intel ne bi prepovedal izdaje vseh P4 čipovij. Intel namreč načrtuje da bo Brookdale čip velika uspešnica. In seveda, ne mara konkurence.
Problem pa je v proizvodnji. Intel namreč trenutno lahko zadovolji le 30% zahtev po svojih veznih čipovjih. Kam bo šlo ostalih 70% nezadovoljnih kupcev, veste. Kar pa niti ni tako slabo za Intel. Kajti če bo P4X266 šel v promet, to pomeni večjo prodajo P4 procesorja. Intel se je tu malo prenagnil z napovedjo tožbe VII.
Viini odvetniki vodstvu podjetja zagotavlajo, da naj ne skrbi. Intel naj ne bi imel nobene osnove za tožbo. Sploh ne, ker je VIA lastnica majhnega podjetja, ki je, pred prevzetjem, podpisalo pogodbo z Intelom o izmenjavi patentov. Torej tudi P4 čipovij. Intel bo po vsej verjetnosti pustil, da VIA izda P4X266, ga trži, potem pa bo, ko se dim malo poleže, začel s tožbo proti Vii v želji, da si odreže kos pogače kar od Viinih prodanih čipovij. Da skrajšam; VIA bo zagotovo izdala P4X266 v avgustu ali septembu pa če je Intelu to všeč ali ne.

3 komentarji

JXS ::

Sploh ne, ker je VIA lastnica majhnega podjetja ????????
pa si ti zmešan?? majhno podjetje??!!!! Gre za nekdanji S3, enega največjih proizvajalcev grafičnih kartic v zgodovini!!! majhen?!!! ti si idiot!!! VIA je kupila S3 in ustanovila novo podjetje S3graphics. S3 pa je pred nakupom podpisal pogodbo o izmenjavi podatkov z Intelom in tako prišel do spornih podatkov o P4, kar je pač novemu lastniku VII, omogočilo da izdela svojo čipovje za P4.

OZZY ::

Mrxjs: Dej vzdrž se takih izjav o idiotih itd. Dej kaj ti napiš in pošlji pa bomo ideli, če je za objavo. Če se človk trud ga ni treba zmerjat nekim idiotom itd. Bolj je, da ga opozoriš na napako.

JXS ::

OZZY: kva naj zdej jaz popravljam novice drugih? če se gredo page na katerem so novice naj jih pač pišejo, mot pa me da jih pišejo popolni kreteni (ne vsi) ki nimajo pojma kaj pišejo. Pač najdejo na nekem tujem pagu novico jo prevedejo površno (spet ne vsi) napišejo na pagu. Stvar glede VIE in Intela je stara, in se že od začetka ve da je VIA prišla do potakov o P4 z nakupom S3. In če Pretorijanec v tem času ni dojel da gre za S3, ki vsekakor ni majno podjetje, pač kaže kak kreten je, in da za delo, ki ga upravje ni sposoben. Ne gre sedaj samo za to ker ne ve da je VIA kupila S3 in tako tudi dobilala podatke o P4, temveč gre za to da slo-tech bere veliko folka in da on temu folku piše novice, in če so te novice površne in napačne mu bo več kot polovica folka vrjela in naokrog to razlagala tako kot so prebrali. Pač ni za pisanje potrebna le naročnina na Jokerja ampak veliko več.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiS lovi Vio

Oddelek: Strojna oprema
51247 (1089) TheJack
»

Speed fan +MSI Turbo2

Oddelek: Pomoč in nasveti
201253 (1092) [Default]
»

AthlonXP 2100+ Vs. Intel PentiumIV 2200.

Oddelek: Novice / Pomnilnik
81777 (1777) R0K
»

Kocka je padla - Intel bo tožil Vio

Oddelek: Novice / Matične plošče
102350 (2350) BigFoot
»

Intelovi poslovni rezultati

Oddelek: Novice / Rezultati
52059 (2059) kosa

Več podobnih tem