» »

Kladivo

Kladivo

Van's hardwere - Novice so se pojavile tukaj, da je AMD že začel s proizvodnjo svojega 64-bit -nega procesorja Hammer (dve verziji sta; SladgeHammer in ClawHammer). Hammer-ji bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, s SOI postopkom izdelave. Tovarna v Dresdenu, Nemčija je namreč začela izdelovati prve primerke Hammer procesorjev. To je zelo zanimivo, ker bodo po AMD-jevem roadmap-u Hammer-ji načrtovani šele v drugi polovici prihodnjega leta (H2 '02). Še bolj čudno pa je, da so začeli s proizvodnjo Kladiv, ko še niso začeli masovne produkcije 0.18 mikronskih Palominov.
Zakaj se AMD-ju kar naenkrat tako mudi mi ni jasno. Verjetno hoče vstopiti na trg pravočasno, preden mu Intel odje velik del tržišča 64-bit nih procesorjev. Bomo videli...

1 komentar

Radiant ::

Pravzaprav to ni nic cudnega ce gledamo da je Intel ze zacel s prodajo svojih mocnih Itaniumon in da bo 64bit verzija od win XP poplnoma zarezana na te Itanijumcke mora AMD ce hoce met sploh podporo svojih tehnologij v OSu hitro zacet proizvodnjo kajti drugece je intel na tem podrocju ze zmagal (pa tudi ce bi bil itanium za 10% pocasnejsi kaj pa kot zdaj gleda ne bo!)8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko kladivo udari...

Oddelek: Novice / Procesorji
121841 (1841) tha_man
»

Overclockanje Bartona

Oddelek: Novice / Procesorji
81781 (1781) AtaStrumf
»

Nekaj za razmislit

Oddelek: Novice / Procesorji
191727 (1727) b4d
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52225 (2225) OZZY

Več podobnih tem