» »

Informacije o Detonatorjih 4

Informacije o Detonatorjih 4

M3DZone - Kot veste, bodo kmalu izšli (ne, še niso!). Uradna oznaka bo: Detonators 4 20.80. Pred par dnevi sem vam govoril o OpenGL 1.3, ki je pravkar izšel... No, Detonatorčki4 bodo imeli OpenGL 1.3 že implementiran.
Kako to, da monopolistični gigant kot je Nvidia podpira Open soorce program (OpenGL je program z "odprto" programsko kodo)? Razlog je verjetno ta, da je Nvidia malo skregana z Microsoftom in ne podpira DirectX-a tako goreče, kot bi ga lahko. Ampak to so samo špekulacije. Dejstvo je, da bodo Detonatorji 4 z implementiranim OpenGL 1.3 podporali te tehnologije:
  • Cube map texturing - bolj kvalitetna mapping in svetlobna podpora.
  • Multisampling - za renderiranje točk, linij in poligonov pri AA.
  • Compressed texture framework - kvalitetnejše teksture in manjša poraba pomnilnika ne glede na format
  • še veliko drugega

6 komentarjev

NoUse4AName ::

dvomim da so pri nVidiji tak neumni da bi zaradi spora delali slabse driverje za dx, ker na koncu to skodi bolj njim kot pa skodi microsoftu.

Huey P ::

Nekaj sem slišal, da naj bi ti novi driverji bili dobri samo v benchmark programih, v igra pa celo slabši od 12.xx? Ve kdo kaj o tem slučajno...

Paramedic ::

Ja, en na forumu to razglaša na vsa usta, vendar q3 je benchmark in igra, ki deluje hitreje. Če q3 dela hitreje, kako da druge igre ne bi? Vsaj tiste na opengl

NoUse4AName ::

ne ni cisto tak, proizvajalci iger dobro vejo da se q3 povsot uporalja pri meritvi hitrosti in zato se velikokrat lotijo optimiziranja samo stvari na nacin ki jih q3 uporablja.

Pretorijanec ::

Mah... Se mi zdi pa tut glupo, da bi se Nvidia spraula delat posebej drajverje, ki bi ja zgledali dobro v benchmarkih in SAMO q3a, namesto da bi v pol tolk casa nardila driverje, ki bi bli res tko dobri. Pomoje bodo Detonatorji 4 res zelo dobri, ker je jasno, da se je Nvidia z njimi koncno spravila pisati drverje prilagojene GeForce3.

NoUse4AName ::

ne se ne grejo delat posebej driverje za q3. Ampak prva stvar kamor grejo optimizirat so stvari ki jih q3 uporablja pol pa sele druge stvari, ce sploh....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java v Linuxu hitrejša

Oddelek: Novice / Grafične kartice
275177 (3688) BlueRunner
»

Vprašanje glede grafične kartice

Oddelek: Strojna oprema
71398 (1075) Carmack
»

Išče se skupina za izdelovanje iger.

Oddelek: Programiranje
302582 (1704) (sic)
»

nVidia Cg

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51733 (1733) Sergio
»

Test grafičnih kart

Oddelek: Zvok in slika
101466 (1161) kuglvinkl

Več podobnih tem