» »

Je Intel megaherčni goljuf?

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

CaqKa ::

si zamislite da gre motorolla tožit intel pa še amd zraven.. lahko reče da ravno tak zavajajo z mhz... samo naj se amd nea piči preveč frajerja.

||_^_|| ::

tožba zato k so jih zavedl? LOL!! jst bom pa tožu ustvarjalce filma spiderman, ker me je pajk ugriznu in sm padu čez balkon ker sm mislu da se bom loh na mrežo ujel. >:D

DrSergioDJ ::

||_^_|| : LOOOOOL :D :D :D :D :D
...

ragnarock ::

Saj imajo prav, v čem je finta da za nek procesor vržem skozi okno 200k, če dobim popolnoma enakovrednega za manj kot polovico? Ne razumem ljudi, ki se kot pijanec plota držijo neke firme, ki se jim zdi oh in sploh najboljša. Sam sem že imel tako Intelove kot AMD-jeve procesorje, pa tudi ATI-jeve, 3dfx (svojega časa) in nvidiine grafične kartice. Sam zmeraj kupujem tisto kar se najbolje obnese v razmerju cena/zmogljivost. Glede AMD navdušencev: saj imajo prav. Takega mnenja pa niso le AMD navdušenci. Kaj mi pomaga 2.53 GHz Pentium, če skoraj isto dobim za več kot pol manj denarja z AMD-jem 2200+ (1733 MHz, kar je za celih 800 MHz manj, pa vseeno drži nivo).

root987 ::

za pov majn? za 65k dobis 2100xp+ pa se odnese samo za kake 5% slabs. no ja, samo tozit jih glih nebi bvo trba.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

ragnarock ::

Saj tožijo se itak vsi povprek. Saj tožbe nisem komentiral, pač pa AMD:Intel ATI:Nvidia ...

Pol manj: glede cen sem govoril bolj okvirno, ker se trenutno v cene ne poglabljam, saj mi comp zaenkrat še zadošča.:D

Ziga Dolhar ::

a) tožiš Intela, ker so njegovi megaherci premalo produktivni
b) tožiš AMDja, ker so njegovi megaherci preveč produktivni
c) tožiš vlado/telo, ki ni spokrbelo za specifikacijo, koliko dela mora opraviti en mega-herc
d) tožiš kolega, ki na minuto opravi 10 enot dela namesto 8, kolikor jih narediš ti, in ti s tem odžira plačo.
e) pooblastiš neko telo/vlado, da skrbi za enovito procesorsko arhitekturo, ki jo morajo uporabljati vsi proizvajalci
f) ponosno opazuješ, kako trg postaja vse manj in manj diferenciran ter meniš, da se približuješ popolni (monopolistični) ureditvi trga.
g)

JLP ::

Hja neb blo slabo če bi uvedl en enotn test pa bi se pol označval po tem. sicer pa kva se napenajo pa tožjo neki. Sami so krivi da so kreteni pa ne grejo prebrat testov da bi vidl da tisti MHz ne pomenjo nč.
Live long and prosper!

CaqKa ::

exact as jlp sad....
sej bi se lahko šle avtofirme tudi tožit da je recimo mercedesova mašina pri tolkih konjih slabša od ferrarijeve pri enakih... pa grejo delat to? ne. so pač odrasli ne pa tak kot tile bedasti američani.

billy ::

Potem bi lahko AMD tudi tozli, kolko vem so se eni drugi procesorji, ki so dosti hitrejsi pa delajo samo z 800mhz.

ragnarock ::

Zaenkrat je kriterij cena/zmogljivost na AMD-jevi strani (ne vem zakaj se nekateri s tem ne morejo in nočejo sprijaznit). Pred nekaj leti AMD-jevi procesorji niso predstavljali konkurence Intelu, saj so se kljub svojim višjim nazivnim frekvencam obnesli mnogo slabše, kot Intelovi. Sedaj je stanje obratno. Kdo ve, morda se bo v prihodnosti tehtnica prevesila v Intelovo korist.

ragnarock ::

Aja, billy: kateri (ne izzivam, resno me zanima)? :D

City ::

Naj se javi tisti ki upa svojega AMD-ja naviti do konca in odstraniti hladilnik! Pri svojem Intelu to upam. Kar se pa tiče cene, rajši kupim kvaliteto in si prihranim živce in čas, kot pa trabanta z navito mašino.

Realist ::

Tozba je cist mim. P4 procesorji imajo pac drugacno jedro, ki mora delovati na visjih mhz. Intel samo navede delovno frekvenco procesorja in ce so kupci tako butasti.. potem je to njihov problem. To je tko kot bi kupec kupoval avto in bi vidu dva modela Hondo civic TypeR in pa Jeep Grand Cheroke V8. In po specifikacijah bi mel Jeep vec vsega. Kupec bi jih pa tozu ker gre tista Civic hitreje kot pa Jeep, pa ima manj vsega pa se ceneje je.

Nimate se kej razburjat na Intlom.

ragnarock ::

Jaz se ne razburjam nad nobenim proizvajalcem. Pač pa sem se izrazil glede trenutnega stanja, ki je tako kot pač je, nekoč je bilo drugačno in mogoče se bo v prihodnje ponovno spremenilo.

City: hmm, od kdaj pa se meri kvaliteta procesorja na tem, da pri polni obremenitvi mašine odstraniš hladilnik?!? :D

Dobro, razen tistega videa, ki so ga posneli pri Tom's Hardware, pa še ta je bil bolj za foro/poduk in ni bil benchmark na podlagi katerega bi lahko prikazal zmogljivost procesorja (dejanska kvaliteta in namenbnost procesorjev ), temveč zmožnost prenašanja visokih temperatur ob odstranitvi hladilnih elementov (dvomim, da bi se kdo česa takega lotil doma, razen če ima denarja za odmet). Kaj ti pa pomaga dvakrat dražji procesor, ki mu lahko odstraniš hladilnik oziroma v čem je boljši od tistega cenejšega, ki tovrstnega posega ne preživi, v zmogljivostih pa sta na enaki ravni?

City ::

Ko je AMD začel konkurirati Intelu sem kupil Athlona 1k MHz na Abit KT7A-Raid pa se mi je server stalno sesuval. Na linuxu ni delal pravilno ... sem prešaltal na AMD Athlon XP 2000+ v upanju da bo boljše, pa je bilo, samo čas mu je pokazal zobe in zadeva je zablokirala in ko nisem imel več živcev in stalnega zajebavanja s sistemom sem si lepo kupil P4 1,6Mhz in intel plato. Sam enkrat sem zadeve naložil XP+ linux pa še sedaj dela kot urica. Stvar je bila postavljena v enem dnevu pri AMD.... Ne mi govort kaj je boljše! Tistemu ki so pomembni MHz-ji in ne stabilnost naj ima AMD-ja jest ga ne kupim če bi bil 1000 sit.

ragnarock ::

Hmm... tistemu, ki so pomembni MHz naj ima AMD-ja? Saj pa imajo AMD-ji nižjo frekvenco pri isti zmogljivosti. :D
Sicer pa vsakomur svoje.
Jaz osebno imam 1 GHz Athlona (tudi na KT7A Raid) že več kot eno leto in se prav nič ne sesuva. Je pa glede stabilnosti veliko odvisno od sistema kot celote.
In ne, ne govorim kaj je boljše, temveč menim, da za nekoga, ki nima denarja kot blata si raje privošči AMD-ja, ki kljub polovični ceni nudi polno zmogljivost in ni za odmet.
Zanimivo pa je, da še nihče ni uporabil besedne zveze "Intel navdušenec/navdušenci". :D

City ::

Ne bomo se spuščal v podrobnosti, saj je brez veze, da se gremo kaj je boljše in kaj slabše, vsak ima svoje mnenje in izkušnje, dejstvo je da se Intel navdušenci lahko zahvalijo AMD-ju in obratno, ker če nebi bilo konkurence bi mogli kar zajeten kupček denarja zmetat za procesor tako za AMD kot Intel

ragnarock ::

City: se strinjam, sam niti nisem trdil kaj je boljše, želel sem samo pokazati, da ni treba biti zagledan v eno samo znamko, bodisi procesorja, grafične, ...
Večkrat sem napisal, da so se stvari spreminjale v preteklosti in se tudi v prihodnje bodo. Pa brez zamere!:D

City ::

Zamere? Jest je ne vidim.

ragnarock ::

OK :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere komponente...

Oddelek: Kaj kupiti
181123 (931) T-Majo
»

večprocesorska delovna postaja

Oddelek: Pomoč in nasveti
121137 (913) zee
»

Kocka je padla - Intel bo tožil Vio

Oddelek: Novice / Matične plošče
102350 (2350) BigFoot
»

P3 dražji od P4

Oddelek: Novice / Procesorji
101784 (1784) asteroidk
»

Athlon vs. Pentium 4

Oddelek: Kaj kupiti
191545 (1233) Huey P

Več podobnih tem