» »

P3 dražji od P4

P3 dražji od P4

The inquirer - Nemogoče? Niti ne. Intel se zadnje dni zelo trudi znižati ceno svojih P4 procesorjev (29. april). Tako da bo po 29. aprilu P3 933MHz stal več kot P4 1.4 GHz.
Ne smete pa pozabiti, da v primeru nakupa P4 procesorja potrebujete še novo matično ploščo. P4 matična plošča pa potrebuje drugačno ohišje kot današnje. Torej morate kupiti še novo ohišje. Na koncu boste ugotovili, da se vam celo ne splača kupiti P4, kljub novi ceni. Ugotavljam, da je ta pocenitev dobra samo za eno stvar. To je, da bo AMD zaradi Intelovega znižanja pocenil svoje procesorje. Saj poznate tisto reklo: vse je za nekaj dobro.

10 komentarjev

Loki ::

Tele fore z ohisjem...A to slucajn pomen, da ne bos mogel imeti vec odprtega ohisja, ker bo vent za procesor pritrjen nanj?

Huey P ::

Roberto; Glede tistega z hladilnikom nisem glih siguren, ampak vem pa, da bo na plati posebna pritrditev za hladilnk. Novo ohišje pa bo verjetno zaradi napajalnika (ima drugačne priključke) in, da mogoče so plate za P4 v drugačnem ATX formatu (nisem glih 100%)...

BigFoot ::

P4 plate ne pašejo v normalna ATX ohišja. simple as that. pa še ZELO priporočljivo je imeti nove 12VATX napajalnike za P4.
CPU cooler pa ne bo pritrjen na ohišje, brez skrbi.

Paramedic ::

Kaj pa če bi si ga kr sami naredli? Še najcenej. Pa sej pri Intelu je v navadi, da je dražje hitrejše, torej nič čudnega, če je P3 dražji od P4 >:D

OldSkul ::

Saj una plata od asusa če se ne motim ima en adaptor.
S tem lahko gre matična tudi v navadna ATX ohišja!

Jeebs ::

Zdej mi pa ni več jasn, kako lahk kr na enkrat je 'stara' roba dražja od nove...:|

asteroidk ::

ehh intel pejt u kurac jest ostanm na amdju pa tut ce intel nardi 10x hitrejs pa cnejs proc :))

Pretorijanec ::

Ha, ha, ha. Eni so isto govorili za AMD! Da ostanejo na Intelu ne glede ne to, ča AMD naredi cenejši in bolši proc. Kako se stvari obrnejo. Si predstavljate, da Intel spet postane glavni in najbolši? Vem, nemogoče, ampak vseeno. Si?

Thomas ::

Intel komot spet pride v ospredje. Najrajš vidim, da se fajtata na 30% razlike v performancah - en čas eden en čas drug.

Je pa naslednja veja v multiprocesingu. Plate s 100+ procesorji. Kdaj je že reku eden: "Če lahko kupiš cel kamion procesorjev - je najboljš, da delajo vsi naenkrat!"

Tle pa Transmeta pride v poštev. 100+ Transmet - bi si lažje privoščili zaradi nizke porabe. :)

servo ::

[:]

Novejsa ohisja ATX ze prebavijo tako Plll kot P4; napajalnik pa ima poleg standardnega konektorja(ATX) se enega dodatnega (podoben tistim v NLX ohisjih)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intelova znižanja

Oddelek: Novice / Procesorji
91814 (1814) ||_^_||
»

Pocenitve

Oddelek: Strojna oprema
111217 (1016) Quake
»

Intel Pentium4 1.7 GHz na Japonskem

Oddelek: Novice / Procesorji
61501 (1501) Jeebs
»

Kakor sem obljubil

Oddelek: Novice / Procesorji
91478 (1478) Space Surfer

Več podobnih tem