Prijavi se z GoogleID

» »

Papirnate e-volitve

Papirnate e-volitve

Wired News - Po znanih zapletih z elektronskimi volitvami v ZDA, o katerih smo že poročali - naj spomnimo, da so bili sistemi e-volitev tako slabo zasnovani, da so omogočali spreminjanje števila elektronsko oddanih glasov - so se tokrat v Kaliforniji domislili rešitve tovrstnih težav. Do leta 2006 bodo namreč morale biti vse e-volilne naprave opremljene s tiskalnikom, ki bo vsak oddan glas tudi natisnil. S tem bo omogočeno naknadno preverjanje oddanih glasov, oziroma onemogočeno e-volilno goljufanje.
Dodatno veselje, merljivo v konvertibilnih zelencih, pa proizvajalcem tiskalnikov povzroča tudi predlog kako ukrepati, ko tiskalniku zmanjka papirja: člani volilnega odbora se namreč ne bodo ukvarjali z menjavo papirja, pač pa bodo tiskalnik preprosto zamenjali. V času volitev naj bi bila namreč natisnjena volilna potrdila neprodušno zaprta v tiskalniku.

Upajmo, da se med razlogi za razveljavitev volitev ne bo znašel tudi 'paper jam'...

2 komentarja

Beat-O ::

Ta je pa bosa, ker bodo lističi neprodušno zaprti to pomeni, da lahko volilno napravo vseeno kdo sheka, da tudi natisne druge stvari na list. Mislim, da zadeva ne bo kaj dosti pripomogla proti goljufijam.

ashi ::

Kaj si se americani ne bojo zmislili. Bojo meli vec dela s tiskalniki in prestevanjem "elektronskih" glasov kot bi ga imeli z navadnimi volilnimi listici.

So nori ti americani.:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ranljive so tudi elektronske volilne naprave v Indiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
596709 (5532) MadMicka
»

Nemško ustavno sodišče presodilo, da so elektronske volitve neustavne

Oddelek: Novice / Zasebnost
223040 (2037) Jumping Jack
»

Slovenija poživlja ali o glasovanju na volitvah preko interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
1118911 (6083) Daedalus
»

E-volitve tudi v Sloveniji?

Oddelek: Novice / Zasebnost
233254 (2921) BigWhale

Več podobnih tem