» »

Prototip AthXP 3000+!

Prototip AthXP 3000+!

M3DZone - Ko smo že mislili, da bo Intel počasi začel prehitevati AMD (pomislite: Pentiumi 4, sparjeni z DDR pomnilnikom, 0.13 mikronska tehnologija izdelave ter visoka overclockabilnost), nas je procesorski gigant spet presenetil, saj po večjih ameriških trgovinah že krožijo prvi testni primerki Athlona XP 3000+, ki tiktaka na 2666 MHz. Na tem naslovu lahko vidite še sliko BIOSa med zaganjanjem, ampak vedite - jaz sem do te novice zelo skeptičen ter mislim, da je samo nateg ter fotomontaža. Vi se pa odločite po lastni vesti [:D].

23 komentarjev

tha_man ::

Hehe, to je tako očiten fake kot slike gole Sandre Bullock :D

R0K ::

nevem no, zakaj mislite da je fake ? a mislite da more bit vedno intel prvi ??

yovo ::

Naj si nekdo zoomira tekst kjer pise Athlon xp 3000 in bo takoj opazil vzorec okrog napisa kjer se takoj opazi da je nekdo poskusil prekriti originalen napis na jedru. Heh, bad attempt of faking yeah!

alien-w ::

jest tut mislim, da je fake... bi bilo več odmeva, če bi bilo res. Moje mnenje. Drgac pa: lepa barva proca!

sirotka ::

kr tako pa ne bodo dal vn 3000+

PeTe13 ::

Če bi bil proc v 13 mikronski tehnologiji, bi lahko deloval pri 2600 MGh. Samo najbrš je fake.

jRk0 ::

Ce pogledas dobro se ze brez povecave vidi, da je napis 3000+ bolj vodoraven glede vse drugo, kar pise. Fake:)
Pa se samo jedro je zelooo cudno:D

Klemenn ::

ja mislimo da mora biti intel vedno prvi:D ah dejte no še 2600+ ni kaj 2100+ še ni vzuni pa bodo kr vrgli ven 3000+ ven? mogoče naslednje leto

SkyNet ::

Jedro je zelo čudno, predvsem zaradi pomankanje informacij na njem. Poglejte tole jedro
in pa tole od athlona xp 3000+.

Brane2 ::

Lahko bi blo neki na tem. AMD je že zdavnaj reku, da ostajajo na 0.18µm, čeprav je Intel pripravljal selitev na 0.13µm. AMDjevci so rekli, da je njihov design tako dober, da bo zdržal še kar nekaj časa na 0.18µm in jim dal čas, da v miru pripravijo nove stvari na 0.13µm in naprej. Nekaj časa nazaj je blo govora o tem, da bodo dali čipe peč ven (SMC itd). Tam gre za velke firme, ki že dolgo časa delajo custom designe na najzahtevnejših procesih, torej $$$ za najdražjo opremo verjetno ni problem. Seeda je možno, da gre za patko, ampak lahko bi blo res. Upam, da je res. Intel itak ni naredu procesorja odkar obstajajo. Če se ne bi IBM zajebu pri izbiri čipa za prvi XT, Intel ne bi mel niti za najemnino prostorov...[:\]

Mate ::

Pretty impressive stuff, as you can see. Athlon(tm) XP 3000+ brought a tear to my eye... just so beautiful.... 2666MHz is friggin' incredible (Doing the math, 133x20 is only 2660. The exact number is around 20.045). Intel, eat your heart out. Note the "XP-266/A AMD Chipset" at the top, denoting the exclusive AMD motherboard used for beta testing.




No... clovek je pomoje mal zabluzil. Tole kar je zgoraj je on napisal... in jest grem skor dat roko v ogenj, da je multiplier tocno 20 in ne 20.045, zato ker je frekvenca FSBja tocno 133,33 MHz.

radeon 7500 ::

Grd fejk je tole. Skoda. to je vse.
SKODAAAA :))
8-)

salesky ::

Ja ma to je pa RES PROW U PI*** fake. Sploh nevem kako si folk sploh upa dat tako slikco gor in rect to. Ce pogledaš pod povečavo je že na procesroju videt da je tam kjer piše 3000+ naredu novo slikco. In tam u Biosu ce povecas se pa opazi (no vsaj jst sm) da je v bistvu 1600+. Ker se vidi 3600. To sm opazu pri 4x povečavi. Verjetno je iz 1 naredu vn 3.>:D

Boeing ::

klega bi temu rekel, pardon izrazu, poceni nafuk :D
če pa je res, kar zelo dvomim, potem pa vsaka čast AMD-ju.

AtaStrumf ::

Pri taki frekvenci bi jedro obvezno moralo biti 0.13 mikronsko, kar bi pomenilo da bi moralo biti manjše kot je od trenutnega Palomina, kar pa očotno ni. Pa tudi nebi se imenovalo Palomino ampak Throughbred al kako se že to napiše, pa procesor sploh nima nobenega roba. Res ne vem kaj se mučite z povečevanjem to je boleče očiten fake. Samo jedro je bolj podobo novemu Duronu (Morgan) kot pa Palominu (Athlon XP). Tolk od mene.

tadyŽ ::

kaksna je pa resnična frekvenca, če je že glih fake?

tadyŽ ::

jest pa ne vem če je že glih fake lahko da je nič ne bom rekel ampak nekdo je omenil da je pri sliki biosa napis 3000+ bolj vodoraven nebi rekel lahko da si se zmotil ker je bil monitor slikan pod kotom in je tudi vse postran. Seveda nisem 100%!!!

burekar ::

100%FAKE!
Z Acdseejem al pa kr windows picture viewerjem si približite cifro 3000 pa boste opazil, da nima tipo pojma o fejkanju. Če bi ga bojljše naredu, bi nas mogoč celo nategnu...

msmiha ::

Če bi bilo res bi se že slinili. Pa vrjetno bi kaj pisalo na kakšnih večjih straneh[:\]. Aja pa zakaj nima nobenega diska prikloplenga na to mašino?

cahahopie ::

O fejkanju gledano na BIOS je težko reči, mogoče se ti zdi malo ne simetrično glede na ostali tekt ker pri diskovju piše None in naredi tako napisana beseda bolj ne semitričen izgled zgornjemu besedilu.
Zelo malo je vidnih dokazov, da bi lahko govorili o fejk. Sicer pa se tudi meni malo smešno zdi da kar naenkrat pa 3000+ ... toda v bistvu je tole samo prototip, saj se spomnete, da bi naj Intel izdal protip svojega 3Ghz procesorja... seveda samo prototip. Zakaj pa nebi tudi AMD prikazal kaj takega?

krho ::

a da je pa tole ploscica na kateri je jedro keremicna ni pa nihce opazil.
Novi athloniXP imajo vsi jedro na organskem substratu.

_Mortal_ ::

Zakaj bi bilprototip na Palominio jedru rabu bi bit na thourgburd. Premisl mal chapoice. (nevem natančn imen)

Highlag ::

Priložene slikice so preslabe, da bi lahko govorili o avtentičnosti. JPG format tako ali tako povzroča preveč artefaktov za pravo oceno.

Glede ostalega če je to prototip potem sploh ni nujno, da ima vgrajene vse funkcije, ki naj bi jih imela končna verzija. Kaj vem mogoče je pa brez predpomnilnika.

Tudi ni nujno, da je podoben kakemu drugemu procesorju. Zaradi višje frekvence so lahko jedro korenito spremenili

Kaj te jaz vem! :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike na monitorju preko MiniDisplay porta.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171748 (1368) crniangeo
»

Intel predstavil novo serijo SSD-jev

Oddelek: Novice / Diski
278681 (7319) kuglvinkl
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

Oddelek: Zvok in slika
302626 (2069) Nagi Bator
»

Presneti iz vhs na dvd film

Oddelek: Zvok in slika
102385 (2198) CaqKa
»

Nategovanje kupca ali pa samo ena majhna napaka

Oddelek: Kaj kupiti
131512 (969) šket

Več podobnih tem