» »

Nategovanje kupca ali pa samo ena majhna napaka

Nategovanje kupca ali pa samo ena majhna napaka

Keyser Soze ::

Prosil bi za eno mnenje.

Zanima me kaj menite o sledečem izpisku iz cenika neke slo. firme na internetu.


INNO GF2 MX400 64MB PCI TVOUT 14.900 17.880
INNO GF4 MX440SE 64MB TVOUT 10.900 13.080
INNO GF4 MX440 64MB PCI TVOUT 18.900 22.680
INNO GF4 MX440 64MB DDR TVOUT 15.200 18.240

Prva cena je brez ddv druga z.

Stvar je sledeča. Ali je po vašem mnenju pri karticah GF2 mx400 PCI ter GF4 mx400 PCI poleg navadnega izhoda na voljo tudi TV izhod?

Na računu je GF2 mx400 deklarirana kot

INNO GF2 MX400 64MB PCI TV 03

Tudi na računu je tista oznaka TV, sama kartica pa nima TV izhoda.

Ali mislite, da bi kartica morala imeti TV izhod, glede na to da je naveden tako v ceniku kot v računu? Je po vašem mnenju stvar primerna za inšpektorja?
  • premaknil: sketch ()

BaRtMaN ::

Mlacom? >:D
Nesi jim v trgovino pokazat kartico in račun, a ne?

shock ::

MatrixMPI:
Ali mislite, da bi kartica morala imeti TV izhod, glede na to da je naveden tako v ceniku kot v računu? Je po vašem mnenju stvar primerna za inšpektorja?

Kaj čakaš? Namest tebe bi šel tožit kot vsak američan:D.

Brane2 ::

Prej bi reku da gre za pomoto kot pa za namenski nateg.

Knjigovoski del programa, ki vodi seznam artiklov in tekoče zaloge le teh, je blo ob nabavi novih kartic treba updejtat- uvest nov artikel. Trgovec je to naredu kot to delajo pravzaprav vsi- vzel je obstoječega, ki je najbolj podoben zahtevanemu in na brzino vnesel potrebne spremembe ter stvar shranil kot nov artikel. To, da PCI kartica ne paše v AGP slot vedo vsi, manj jih ve kaj o detajlih.

"Stara" kartica, katero je skopiral kot nov artikel je pač mela tud to opcijo... :\

Keyser Soze ::

No toliko da vidim, da moje mnenje ni osamljeno.

Glede na to da kar služi ta firma, pa tudi ne bi bilo slabo, če ne bi delali takšnih "napak".

mm ::

Glede na to, da je v ponudbi in na računu (dovolj bi bilo že na ponudbi) napisano, da ima kartica TV izhod, si do takšne tudi upravičen, seveda za enako ceno. Drugače lahko predaš zadevo (tudi anonimno) tržnim inšpektorjem.

borchi ::

MatrixMPI: do sedaj nisi nič omenu, da si kontaktiral Mlacom in jih prosil, da naj popravijo napako!

mislim, da če tega nisi naredil in boš takoj letel na inšpekcijo, te bodo tam malo čudno pogledali in ti pokazali vrata.
l'jga

root987 ::

sej lah tut anonimno...samo po moje gre za nategovanje kupcev....
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Keyser Soze ::

So popravili napako oz. zamenjali stvar brez vsakih komplikacij.

Pač, "fantje niso poknjižili stvari tako kot bi morali", so mi rekli v trgovini.

So mi hoteli celo dati GF4, ki naj bi imela TV izhod, ker so mislil, da nimajo nobene GF2. A so po približno 20 minutnem! brskanju po skladišču le izvlekli eno GF2 s TV - izhodom (le niso hoteli žrtvovati tistih par tisočakov:D ). Ni kaj, storitve se popravljajo.

Kar se pa tiče vračanja stvari. Je vse omejeno z zakonskimi roki, tako da imaš dovolj časa, da urediš stvar. Prodajalec pa pač mora sodelovati, saj so kazni dokaj lepo zaokrožene.>:D

P.S.: Nikar prezgodaj ne obupat nad našimi zakonodajalci.

Brane2 ::

Ta nož ima dve ostrini. Na račun "zaokroženih kazni" pa se tud folk v maloprodaji ne bo pustil je*at kupcem za kakršnokoli maržo. Torej se znajo cene na ta račun dvigniti. Ne opazno in čez noč, pa vendar.

Tako boš zaradi izdatne zakonske zaščite tistih neklaj cepcev, ki bodo poskusili pogoltniti videokartico pač kot tipičen user ti plačal nekaj več...


Če ti teoretično lahko VSAK kupec naročeno kartico zamenja, koliko %% provizije rabiš, da ti vedno ostane vsaj za plačo ?

Kupiš recimo 100 GFXov za nemajhne denarje. Zaračunaš recimo 30% provizije, ker jasno računaš da jih boš prodal. Mularija se zažene v štacune in kartice po manj kot tednu vrne in zahteva $$$ nazaj. Ostane ti kup kartic, katerim vrednost iz dneva v dan pada. Po treh mesecih ne boš dobil več niti nabavne cene zanje nazaj...
Koliko trgovcev bo/je že na ta račun propadlo ?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Keyser Soze ::

Ima, ima.

Samo to je pač tveganje, ki ga je trgovec pripravljen sprejeti, ko se začne ukvarjati s tem poslom.

Drugače pa zakon je zakon. Za vsakega ima določene prednosti ter tudi slabosti(pravice in dolžnosti). In po obligacijskem zakonu so trgovci dolžni jamčiti za prodano blago - stvarna napaka.

Mislim pa da bi se moral odnos do kupca s strani trgovca malo popraviti. Poznam mnogo preveč primerov, ko so kupci izviseli praznih rok, samo zato ker niso vedeli kaj in kako.

Navsezadnje pa so kupci tisti, ki vam nosijo denar in ne vem kaj bi brez njih.

Brane2 ::

Samo je razlika med končnim kupcem v maloprodaji in veleprodajo.

Ko ti naročiš kartice od proizvajalca, jih ne moreš kar tko vrnit "ker si si premislu"...

Keyser Soze ::

Če stvar ni izpravna oz. ne odgovarja tvojim zahtevam lahko zamenjaš stvar.

Sicer pa. Predvidevam, da si zaposlen v kakšni od teh firm. Moje dejanje je bilo mnogo premilo kot bi lahko bilo. Če bi bil takšen kot večina teh s.p. in d.o.o-jev, bi takoj klical inšpekcijo ter še vložil ovadbo zaradi goljufije. Pa se ne bi trudil in hodil zato še enkrat ekstra v LJ. Pa naj se policija ali pa inšpekcija naprej ubada z njimi.

In mislim, da naslednjič ne bom več tako prijazen, ko bo napaka zopet na strani prodajalca.

Konec debate!

Zgodovina sprememb…

šket ::

Moj prijatelj je sodeloval v igri pokliči zadeni, ki se je odvijala na televiziji in sicer bila je reklama za štedilnik s steklo keramično ploščo razvidno iz slike na tv. Odločil se je da pokliče 090.... odgovori nekaj vprašanj in zadane štedilnik. Po 14 dnevih je dobil navaden štedilnik s starimi ploščami. Se pravi da so ga z reklamo zavedli. Pritožil se je na društvo potrošnikov Slovenije.
Oni so poslali dopis v Gorenje in dobil je štedilnik ki je bil na tv prikazan ( na televiziji ni bilo oznake simbolična slika)
V tvojem primeru je pri kartici isto. Kar plačaš naj bi dobil. Če je v ceniku in ponudbi tv out naj bi dobil tv out. Treba pa je paziti na razne kataloge kjer je ponavadi majhen pripis , da je slika simbolična v tem primeri ne moreš zahtevati točno tisto kar je na sliki če pa je seveda v spec naveden tv out mora biti.
No da zaključim. Prodajalci računalniške opreme so danes (nekateri zelo slabo podučeni o stvareh, ki jih prodajajo) Poznam primer,zaposlil se je nov prodajalec in v začetku ni vedel niti kaj je disketna enota, sicer se je s časom unesel samo mislim da to ni to .Spekter računalništva je tako širok da je zelo težko slediti vse novosti in spremembe. Zato ti proporočam , da za stvari , ki jih kupuješ moraš tudi sam vedeti kaj hočeš. Ker za tv out je ponavadi potrebno prodajalca posebaj opozoriti.
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019661 (12726) Janac
»

Gforce ni nviewa

Oddelek: Zvok in slika
251659 (1336) BetMaN
»

katero NOVO grafično za 10.000 - 15.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
341874 (1176) Jaxx
»

Nov računalnik - nižji/srednji razred

Oddelek: Kaj kupiti
302297 (1813) Mercier
»

3 grafike za 28k sit: GF3Ti200, GF4MX440, ATI Radeon 9000 - Kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
281944 (1177) Zheegec

Več podobnih tem