» »

Navijanje Radeona 8500

Navijanje Radeona 8500

X-Bit Labs - Ste eden izmed tistih srečnežev, ki imate Radeona 8500, a vam še vedno tiktaka pri originalno nastavljenih frekvencah, jedro z 275 MHz, pomnilnik pa prav tako z 275 MHz, le da je to po prenosu enakovredno 550 MHz pri navadnem pomnilniku? Z navijanjem ste že poskusili, a niste dosegli željenih rezultatov? Za vas bo dobrodošel tale članek na x-bit labs, kjer so se navijanja lotili zelo profesionalno. Najprej so poiskali generatorje napetosti in našli so jih kar 7. 5 od teh je odgovornih za dovajanje določene napetosti čipu in pomnilniku. Temu je sledilo cinjenje žičk in uporov za zvišanje voltaže. Naslendnji korak je bilo izboljšanje hlajenja. Za hlajenje glavnega procesorja so uporabili kar mini-copper orba za hlajenje pomnilniških modulov, ki pri originalnem Radeonu niso hlajeni, pa dva hladilnika starih pentiumov 1.

Rezultati navijanja vas zanimajo, pravite? "Skromnih" stabilnih 320 MHz na jedru in osupljivih 352 MHz na pomnilniku - to je 704 MHz DDR! S takim hlajenjem so izboljšali rezultate v igrah ter testih za povprečno 20%, kar je, glede že na prejšnjo hitrost Radeona 8500, prav vražje hitro.

Tole pisanje o ekstremnem navijanju me je prav prevzelo in mislim, da se tako navijanje več kot splača.

5 komentarjev

luni ::

uf kje izbrskas dva tedna stare novice?

eland ::

Nč hudga, če je tok stara, ker to je meni več al manj edina stran k jo spremljam glede računalništva in če je kle ne bi blo tega sploh nebi vedel - no vsaj nekaj časa - tko da kar tako naprej fantje!:))
P.S. Sam da jim še cena pade pa takoj laufam po eno zase

FireSnake ::

Hja, ce bi imel dinar bi jaz tudi navijal:P

Tak bomo pa na to eksotiko se malo pocakali[:\]

marvin42 ::

Zakaj se vedno najde nekdo pameten, ki pravi "tole je pa staro že toliko in toliko dni". Naj bo raje tiho. Čisto za vsako novico na tem svetu se najde kdo, ki jo je že prej vedel. Po tej logiki bi bilo objavljanje kakršnihkoli novic brezveze.
Tisti, ki spremljamo glede računalniških novic samo to stran, smo hvaležni za take novice. Tisti, ki pa že vse veste dosti prej, pejte in kritizirajte Delo in Dnevnik, ki vedno objavljata en dan in več stare novice.

Mate ::

Se strinjam, da je ta novica res stara ze ene dva tedna. Najdu sm jo enkrat ko sem isku kej zanimivga za novice, smao se mi pol res ni dal vec pisat, sm pa shranu url, ker so modeli res norci. Razlog da sem jo objavil je pa itak ze v komentarjih... zato ker 90% folka za to se ni vedl.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9000

Oddelek: Navijanje
391326 (1065) The B
»

Najbolj navite grafične kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
675792 (4355) The B
»

Razocaranje 3dmark

Oddelek: Pomoč in nasveti
331649 (1246) ali3n
»

Radeon 8500LE --> Radeon 8500

Oddelek: Navijanje
333087 (1913) Tic

Več podobnih tem