» »

Večno mesto prehaja na Linux

Večno mesto prehaja na Linux

Slashdot - La Repubblica, eden glavnih italijanskih časopisov, poroča, da mestna uprava Rima začenja uvajati Linux na delovna mesta s 9500 odjemalci. Področja, ki bodo prva doživela spremembo, so elektronska pošta, osebni imeniki in skupna raba sistemov. Razlogi za prehod niso ekonomski, ampak politični, saj je jasno, da bo veliko denarja, prihranjenega z licencami, kratkoročno porabljenega za izobraževanje. Microsoft na odločitev še ni reagiral, vendar predstavnik rimske uprave trdi, da korak ne pomeni prekinitev vsakršnega sodelovanja s podjetjem iz Redmonda. Klik!

17 komentarjev

BigWhale ::

Tudi to je dobro.

Roadkill ::

OK, res, da vsi sovražimo une kretene ki popravljajo slovnične napake v novicah, ampak se ne morem upret.
Z 9500 in ne S :) (očitno so me lakturji prehiteli ;))

Drugače pa te dni tudi jaz prestopam na linux. Sam zaenkrat bom windowse vrjetno obdržal na disku... le nekako moram 110gb ntfs diskovja skonvertat v bolj linuxu prijazn fs. Kakšna ideja, kako to opraviti čimbolj neboleče?

moj_nick ::

Partition Magic?

Za uničene datoteke ne odgovarjam ;)
110111001001010001010000

TICKO ::

epo to da so se spametovali :D
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

minmax ::

ah, zelo verjetno, da gre le za način kako dobiti boljše cenovne pogoje od msja..
no ja.. ampak mogoče pa presenetijo

lorenz ::

Prvo checkdisk potem kaka defragmentacija potem pa jih z partition magic skonvertiraj v FAT 32 in potem normalno mountas v Linuxu.

necromncr ::

Cenovno ugodno? Riiiigghhttt... Če pogledamo izdelavo CDja: 1-2kSIT (max) + izdelava izredno nagravžne nalepke, s katero ti zas???jajo ohišje, recimo 4kSIT. Torej, vse skupaj = 6kSIT.. Poštnino za pakete imajo pa itak verjetno popust 80% na velike količine..

Dajte no, 35kSIT za Office? 8-O Za koji ... ;) Stvar je prepakiran star office z novimi ikoncami in grafiko.. Stvar pa dela še vseeno tako zanič ko prej.

M$ ni za nas..

swar ::

Kok ma rad take novice ko M$ mnozicno pushi uporabnike >:D Zdej pa res sam se za desktop userje nardijo da bojo igrce laufale kot v windozah pa smo zmagal.

NoUse4AName ::

swar, se dalec ne.

MrStein ::

Igrice že zdaj laufajo kot v windozah, tu ni potrebna nobena sprememba linuxa. Le pisci iger se morajo preusmeriti.

mrpiagg ::

Poj bojo pa še papeža notr uturil in bo najhujši heker ja :D >:D

hruske ::

smeh

moj_nick ::

pa res
110111001001010001010000

kilergas ::

MrStein: "windozah" se pravilnio napise windows ce se tega neznas,da pa bodo windows igrce laufale na linux os je pa se odst ovinkov pa hribov za prevozit.Res da igre delajo,.a naprimer jih je le pescica kolk jih dejnasko obstaja na windows os.

.:Toto:. ::

No, wineX je prehodil ze veliko hrobov in dolin proti vasici imenovani windows emulacija s DRI podporo :D Ce bo slo s podobnim tempom naprej, lahko v letu dni (spekuliram) pricakujemo cisto enostavno in delujoco resitev poganjanja win igric na linuxu. Zakaj bi cakali proizvajalce igric, da se obrnejo?! :P >:D

Glede prehodov uprave na linux: verjetno se jim je posvetlo, da za njihove potrebe ne potrebujejo ful pocukran win in pregresno drag pisalni stroj. In v splosnem duhu znizevanja stroskov se linux kar sam ponuja.

Kiri ::

v linuxu igrice cisto lepo laufajo....problem ni v OSu, ampak v igricah.

Jeebs ::

Kolikor jst vem, je recimo Sirtech že davnega leta 91 (al pa kako leto pozneje, sej ne vem) naredu Jagged Alliance 2 za Linux, k je vsaj za moje pojme še dons eden najbolj carskih špilov ever.:D No ja, res pa je, da nimam glih najnovejše mašinerije, ampak vseen, Ja2 4ever!:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Italija: YouTube je televizija

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2310523 (8750) BlueRunner
»

Glasba = doping ?! wtf?

Oddelek: Loža
7831 (831) Blum
»

Prvo magnetno dvigalo v Tokyu leta 2008

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
303248 (2366) Matevžk
»

Google izgublja delež na Kitajskem

Oddelek: Novice / Rezultati
123598 (3321) Bass0
»

Omega vs. Catalyst

Oddelek: Novice / Grafične kartice
152804 (2804) freejack

Več podobnih tem