» »

Adobeovo programje v kitajščini

Adobeovo programje v kitajščini

The Register - V intervjuju je Bruce Chizen, Adobeov veliki šefe, najavil namero svojega podjetja, da zaradi izjemno visoke stopnje piratstva na Kitajskem podjetje svojih programov ne bo več lokaliziralo. Po njegovih besedah namreč sama lokalizacija stane tričetrt milijona dolarjev, dohodki od prodaje pa dosegajo bore pol milijona zelencev. Med drugim se je pohvalil, da je med zadnjim obiskom Kitajske kupil CD za $3, s kompletnim portfeljem Adobovega programja...

Da pa se odnosi do avtorske lastnine kljub vsemu izboljšujejo, dokazuje tudi Mr. Billov obisk Beijinga, kjer je pozval vlado k resnejšemu pristopu -- saj tudi sama uporablja nemalo nelegalne opreme. Samo MS je zaradi gusarjenja imel v letu 2000 približno $4.1 MRD izpada prihodkov.

2 komentarja

Bane_ ::

ja pa mislte ljudje da en clovk k je kupil piratsko verzijo programa da ce te nebi bilo da bi pol on kupil legalen pragram! A pa sploh veste kolk to vse stane! Ce hoces kupet en office mors dat cez 150 k sit. Kako naj si to privosci en clovek k ma ene 100 k sit place? Pomoje da tistih 4 miljarde dolarjev je bl tko recen k nebi vsi ljudje kupil programe ce nebi bilo nelegalnih kopij! Ceprov teg sploh ni mozno ukint ko enga zaprejo se ze en nov zacne s tem ukvarjat! No sej sploh pa na internetu z mal iskanja najdes vse!

Ziga Dolhar ::

vir: BSA




To (izguba) je predvidevanje, ne dejstvo. In prav nič jih ne morem 'grdo gledat', če računajo na način, da bi 100 % ljudi kupilo licence... Pač, gre za dejanski izpad dohodka, v primerjavi, če bi bile vse inštalacije legalne.




Kakopak je s tem v resnici, pa kdo ve...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove obtožbe o izkoriščanju dijakov pri proizvodnji Applovih pametnih ur (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
589550 (7256) gendale2018
»

Applova predstavitev - povzetki prodajnih statistik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7922086 (19354) pleomax
»

89.100 evrov za najem letala? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
867195 (4956) Ted
»

Zaprta zaradi nedelujočega prenosnika (in lastnega pohlepa)

Oddelek: Novice / Ostale najave
84131 (3411) gruntfürmich

Več podobnih tem