» »

The Avengers imeli odlični vikend

The Avengers imeli odlični vikend

Disney je dokazal, da ob dobrem oglaševanju filmom ne more biti hudega.

vir: The Internets
Box Office Mojo - Disneyev film The Avengers je imel po četrtkovi premieri naravnost odličen otvoritveni vikend, vsaj kar se tiče prodaje kino vstopnic. Samo v ZDA so ustvarili 207.4 milijona zelencev v treh dneh, kar je največ doslej in še za četrtino več od naslednje najboljše otvoritve, lanskega zaključka serije o Harryju Potterju. Vrli Američani so seveda izračunali še kup drugih statistik, npr. da je film kot prvi prinesel 100, 150 oz. 200 milijonov domačega zaslužka ali da sicer ni podrl rekorda prvega večera (petek; zmanjkalo je 11 milijonov zelencev, spet v boju z Harryjem), je pa zato raztural v soboto in nedeljo. Skupaj je prispeval debelih 70% odstotkov k petemu nadonosnejšemu vikendu v zadnjih 30 letih, za ostanek pa gre hvala predvsem The Hunger Games. Je tudi na dobri poti, da morda postane eden najbolj donosnih naslovov vseh časov.

Vse to ni naključje in gre predvsem v zahvalo dobri marketinški kampaniji, ki se je je začela že leta 2008 s kratkim odlomkom na koncu prvega Iron Mana, potem pa nadaljevala na koncu vsakega naslednjega filma iz Marvelove stripovske kolekcije. Gledalci, tudi taki, ki niso nikoli v rokah držali njihovih stripov, so tako dodobra spoznali junake in našli razloge za obisk kinodvoran. Tudi splet je malo ponorel po svoje, z izjemno zanimivimi štosi. Disney je brez vprašanj dobro unovčil svoj nakup Marvela (2009, za 4.2 milijardi dolarjev), nekaj za početi pa so našli tudi animatorji studia Pixar, ki je tudi v njihovi lasti (2006, 7.1 milijarde dolarjev). Izjemne zaslužke lahko Disney pričakuje še prodaje brandanih svaštarij (majic, igrač, usb ključkov, idr.) in povečanega obiska v svojih tematskih parkih, kar naj bi znali izkoristiti še bistveno bolje od ostalih studijev. Tega se tudi sami zavedajo, zato so se zadnja leta preusmerili od izdaje večih in bolj različnih / tveganih naslovov na preverjene hite, nekako tako kot EA v svetu iger.

Številke so zanimive še iz enega vidika. CAM različica filma (po komentarjih sodeč še kar spodobna) je bila na torrentih na voljo že teden dni pred uradno premiero, vendar to gledalcev očitno ni odvrnilo od obiska kinodvoran. Če malo natančneje pogledamo številke - približno pol milijona prenosov v slabih dveh tednih, morda petina iz ZDA - in če predpostavimo, da bi vse te osebe v svetu brez torrenta gotovo šle v kino ($10 na karto), bi to prihodke povečalo le za dober milijon dolarjev, tj. tam pol odstotka. Očitek, da piratstvo dobesedno kanibalizira kreativno industrijo, je - vsaj v primeru tega filma - na zelo trhlih tleh.

94 komentarjev

«
1
2

JesusChrist ::

Nema ništa. Ima da se plačuje še bolj studijem!
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

ahac ::

Sej rabijo tak dobiček, da pokrijejo tistih 200 miljonov izgube filma John Carter. :P

Sicer pa logično, da CAM ne more konkurirat kinu (sploh za 3D filme). DVD rip pa z lahkoto konkurira DVDju.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zheegec ::

Samo film je pa že po opisu slab, potem pa takšni rezultati :)
Ljudem, ki hodijo masovno gledati te filme se lahko zahvalite, da so igre čedalje bolj preproste in enake ena drugi...

Gavran ::

In ni podatka koliko ljudi je šlo v kino ker so bili zadovoljni s tistim kar so videli na (tehnično slabem) camu.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

PaX_MaN ::

Tut če bi bil podatek, ne bi bil peer-reviewed in bi zato bil brez vrednosti.
(Tko k so brez vrednosti razne ocene o škodi BSA, MPAA, RIAA & co, kejnede.)
Jaz ga ne bom šel gledat, ker vidim da gre samo za pezdeta Lokija.

Arto ::

Zheegec je izjavil:

Samo film je pa že po opisu slab, potem pa takšni rezultati :)

Film ne izgleda slab, zgleda pravzaprav še kar zabaven. Če film niman neke blazne zgodbe ni nujno slab - če greš gledat Avengerse očitno ne boš pričakoval presežka umetniške vrednosti.

Eni filmi so za zabavo in sprostitev, drugi so pa za razmišljanje in globoka sporočila. Ni nič narobe, če gledaš oboje, kakor ti trenutno paše.

Zheegec ::

Če film niman neke blazne zgodbe ni nujno slab - če greš gledat Avengerse očitno ne boš pričakoval presežka umetniške vrednosti.

Zadnje čase so v glavnem samo takšni filmi/igre res uspešnice. In tega bo čedalje več...

batista ::

No prišel bo do kakih 800 milijonov zaslužka worldwide, več pa ne. pač še en pofl v stilu ironman, captain america itd. z malo boljšo marketing kampanjo...

Arto ::

Zheegec je izjavil:

Zadnje čase so v glavnem samo takšni filmi/igre res uspešnice. In tega bo čedalje več...

Kdaj pa je bilo kaj drugače? Pač, filmi za množice, niso vsi ljubitelji visoke umetnosti.

BaToCarx ::

Njega moti ker studiji vidijo samo $$$ in potem pač vsi copy/paste kalup aka retadacija. "dobrega" filma kjer maš za mislit zraven nisem videl že dolgo, bom pa pogledal tega ker prinese, kar obljublja in to dobro.

Za okus:

Tear_DR0P ::

BaToCarx je izjavil:

"dobrega" filma kjer maš za mislit zraven nisem videl že dolgo

to še ne pomeni da jih ni. prav tako filmi, ki ti dajo misliti niso nujno umetniški. Cahlk& Chocolate zgleda da bo kar ok dokumentarc/predstavitveni film - jaz mu ne bi ravno rekel umetniški.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mavrik ::

Umetniških in globjih filmov je tudi ko listja in trave - je pa res da velikokrat taki ljudje pogosto samo pizdijo, potem pa se zvečer odločijo vseeno iti v Kolosej gledat najbolj bedno akcijado ;)
The truth is rarely pure and never simple.

BaToCarx ::

Tear in Mavrik vem da so bolj v odzadju, samo tukaj govorimo o teh "top shit" filmih ki jih "vsiljujejo", če ne veš koliko in kaj bi rad v filmu je verjetnost da boš konzumiral samo te. Tako da je mnenje iz pogleda moje mame, kaki filmi so in kaki ne obstajajo za "smrtnike"

Relanium ::

Jaz sem šel film gledat, ker sem dokaj užival v vseh marvelovih filmih do zdaj.
Pa tud tist marketing je precej zanimiv, ko na koncu filma nakažejo nekaj za naprej in te potem še toliko bolj zanima.
Pa tud malo, da te vrže v svet stripov.

Torej konec koncev, film sem šel gledat, ker sem vedel da ne bo nekega razočaranja (kar se pa pri ostalih naslovih kaj hitro zgodi).
Vrjetno je velika večina gledalcev enakega mnenja, zato tak uspeh, pa piratstvo gor al pa dol.

Mavrik ::

BaToCarx je izjavil:

Tear in Mavrik vem da so bolj v odzadju, samo tukaj govorimo o teh "top shit" filmih ki jih "vsiljujejo", če ne veš koliko in kaj bi rad v filmu je verjetnost da boš konzumiral samo te. Tako da je mnenje iz pogleda moje mame, kaki filmi so in kaki ne obstajajo za "smrtnike"


A da je popular culture popularen med ljudmi? You don't say.
The truth is rarely pure and never simple.

MrStein ::

"I have an army"
"We have a Hulk"


No ja, če je ves film tak zabaven...

Mavrik je izjavil:


A da je popular culture popularen med ljudmi? You don't say.



Če že meme slike uporabljamo, ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Gohanslo ::

batista je izjavil:

No prišel bo do kakih 800 milijonov zaslužka worldwide, več pa ne. pač še en pofl v stilu ironman, captain america itd. z malo boljšo marketing kampanjo...
Že sedaj je pri $702,137,707, tako da bo teh tvojih 800 milijonov še danes podrtih. Jst predvidevam, da bo prišel tja do 1,5 milijarde.

Looooooka ::

Shitty movie -> download.
Epic movie -> pustis babe doma in gres s kolegi v kino.
Sj oni vejo, da nimajo glih VSI ti pirati doma 100 cm plasme pa ne vem kaksnih zvocnikov.
Tisti, ki CAM downloadajo pa ponavad zato, da vidjo ce se jim splaca dat tistih 10$ oz majo nek fetish na spoilerje in hocjo cool izpast v kinu med tem, ko unicujejo film ostalim, ki jim ni tezko pocakat.

Me bl zanima kaj majo za povedal o filmih, ki se vrtijo na LIFE in podobnih festivalih.A so ti filmi za amerisko industrijo "bedni" pa zato nimajo probleme s pirati al bojo clo priznali, da se folk za prezvecene zgodbe z boljsimi efekti in drugimi igralci pac ni pripravljen vsakic skloniti, spustiti hlace in pljuniti ven 10$.

And yes...i would download a car if i could :)

Zgodovina sprememb…

MaTTe ::

Dobre stvari so se vedno dobro prodajale in se tudi bodo še naprej. Ker, če se ljudem zdi, da je film vreden tistih 5 evrov za karto ga bodo šli definitivno gledat. Pa še boljše vzdušje je v kinu, sploh, če nimaš nekega hudega in velikega TV-ja doma :)
Če gre pa za neko povprečno stvar bodo pa rajši doma pogledali - magari na 16 colskem prenosniku ...:O

3furious ::

Neverjetno, film ki so ga napovedali pred 5 leti in ga oglaševali na koncu vsakega Marvelovega filma v tem času, je uspešen. Kdo bi si mislil, da bi kdorkoli hotel gledati film, ki združuje zelo popularne stripovske junake v eno epsko ekipo. Najbolj čudno pa je, da gre folk raje gledati ta "eyecandy" film v kino kot pa da ogledajo doma posnetek platna.

Če lahko na takem povprečnem filmu pokažemo, da piratstvo nima vpliva na dobiček, potem to sigurno velja tudi za ostale filme;((
In the age of information, ignorance is a choice.

pegasus ::

Jaz sem srečen ... sploh nisem vedel, da so hulka in capt.usa že predelali v live action muvi ... Ironmana sem celo pogledal in hitro ugotovil, da je to ne samo waste of time, ampak celo waste of download bandwith. Mislm kdo to gleda? 5 letni smrkavci? So 5 letni smrkavci populacija z največjo kino kupno močjo? "Ati mami jst hočem it gledat kako bo x nabil y!" Think of the children ...

Lion29 ::

@pegasus: you don't say? te filme ponavadi gleda mladina in tisti, ki imajo radi stripe ai pa so jih imeli radi... in tisit, ki radi vidijo dobre efekte....

tak da s svojo izjavo in snobizmom dokazujes le svojo (ne)inteligenco
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Truga ::

Sorry, Lion29, ampak mladina pac nima 800 miljonov dolarjev.

Arto ::

Truga je izjavil:

Sorry, Lion29, ampak mladina pac nima 800 miljonov dolarjev.

Majo pa njihovi starši.

flood ::

ah naši intelektualci s svojimi prefinjenimi okusi za filme...patetično
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Good Guy ::

Glede na oceno na imbd-ju mora film trgat gate(za vsak film ki sem si ga ogeldal so te ocene držale kot pribito->film z nižjo oceno kot 6 je res pod, kar je nad to oceno je pa nujno pogledat)

ampak olčitno ste vi eni velki umetniki, ker vam nič ne sede :))

PaX_MaN ::

Huh, nisem vedel, da je večina naših z davkoplačevalskim denarjem financiranih filmov intelektualna kvaliteta (ker jih pač nihče ni prišel gledat kar jih avtomatično ne šteje med (holivudski) pop-šrot).

Truga ::

Arto je izjavil:

Truga je izjavil:

Sorry, Lion29, ampak mladina pac nima 800 miljonov dolarjev.

Majo pa njihovi starši.

Exactly.

Lion29 ::

nekdo je prej omenil, da je vedno več takih filmov....
verjetno ker se dobro prodajajo... ampak pint je v tem, da je več teh filmov ampak ne na račun tistih dobroh filmov....pač biznis ki prinaša veliko keša in sproducirajo vsako leto več.... že kake 2 leti pa mogoče pogledam 1 film na mesec... ne da se mi...gledam raje serije :)


kar se pa tice tega filma, pa je super videt mashup in dobre efekte... torej dve stvari yaradi katerih se primarno gre pogledat... tudi sam bom, yiher ne v kinu bom pa def. pogledal film, ceprav so mi tej stripovski filmi po vecini kr neki
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

sash69 ::

Good Guy je izjavil:

ampak olčitno ste vi eni velki umetniki, ker vam nič ne sede :))


Predvsem tole. :)

In ja, meni zelo sedejo takšni comic(-book-)action flicki - komaj čakam soboto, greva z drago skupaj tole pogledat. :)

oo7 ::

Good Guy je izjavil:

Glede na oceno na imbd-ju mora film trgat gate(za vsak film ki sem si ga ogeldal so te ocene držale kot pribito->film z nižjo oceno kot 6 je res pod, kar je nad to oceno je pa nujno pogledat)

ampak olčitno ste vi eni velki umetniki, ker vam nič ne sede :))


Se strinjam lepo povedano:).

OmegaM ::

Sem ga gledal v kinu.
In mi je bil prav vsec. Stvar okusa pac.
Vseeno pa mi zmagata Hulk ter Thor :)
Predvsem Hulk :)
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Spock83 ::

Gledal film in je zelo zabaven. Ni skropucalo kot je battleship. OK, roboti, Hulk, vesoljci, laserji to še prenesem. Ampak, da ladja zadrifta...

oo7 ::

Zdaj se je Marvel izkazal z filmom Avengers pomoje lahko v kratkem pričakujemo pa kontro od DC comics s kakim Justice League(Supermanom in Batmanom)na čelu:).

Xserces ::

Spock83 je izjavil:

Gledal film in je zelo zabaven. Ni skropucalo kot je battleship. OK, roboti, Hulk, vesoljci, laserji to še prenesem. Ampak, da ladja zadrifta...


HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAH ti to resno? :) ladja zadrifta?:D:D:D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

izbrisiracun ::

Xserces je izjavil:

Spock83 je izjavil:

Gledal film in je zelo zabaven. Ni skropucalo kot je battleship. OK, roboti, Hulk, vesoljci, laserji to še prenesem. Ampak, da ladja zadrifta...


HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAH ti to resno? :) ladja zadrifta?:D:D:D


Je tako. Vrže sidro in "obrne na ročno", mene je kar srat prjelo8-O

PaX_MaN ::

To se kao da narest.
Klikn na "Berthing - turning on anchor".

Truga ::

Ladje itak vedno driftajo napolno, kadar je vsaj mal vetra. Da rusilcev sploh ne omenjam, nekateri imajo taka krmila+pogon da ladjo komot zasukajo za 90 stopinj ko se vozi se prakticno skoraj naravnost.

Ne vidim kaj je kle smesnega...

Markoff ::

Mah, saj tudi takšni filmi morajo obstajati za izklop možganov, samo...

Dejstvo, da vse bolj redko tankam filme in praktično ne hodim več v kino, lahko pomeni samo eno od teh stvari:
1. nimam več časa
2. filmi so večinoma obupno bedni
3. all of the above

I choose option #3.

I'm a bloody pirate, ki odžira hrano garačem.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

ziga1990 ::

PaX_MaN je izjavil:

To se kao da narest.
Klikn na "Berthing - turning on anchor".


sej ni tak nemogoče sam pri taki hitrosti ki je bila v filmu bi v resnici sidro odtrgal al pa kej drugega pa da ne rečm posadko bi pometal v kovinske stene.

on topic:

men je pa helicarrier bil zakon:)
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Truga ::

@Markoff Jaz pa opazam da je vedno vec dobrih filmov na voljo. Vsako leto jih pride kar nekaj vrednih ogleda, in ce pristejes se vse stare take, hitro prides na tolko filmov da ne bos nikoli pogledal vseh.

JesusChrist ::

pegasus je izjavil:

Jaz sem srečen ... sploh nisem vedel, da so hulka in capt.usa že predelali v live action muvi ... Ironmana sem celo pogledal in hitro ugotovil, da je to ne samo waste of time, ampak celo waste of download bandwith. Mislm kdo to gleda? 5 letni smrkavci? So 5 letni smrkavci populacija z največjo kino kupno močjo? "Ati mami jst hočem it gledat kako bo x nabil y!" Think of the children ...


Si gledal tom & jerry? a tam pa ni jerry vedno nabil tom-a? Bolj za otroke nekaj delajo, slabše je. Poglej malo kaka je mlajina. Na bruhanje mi gre. In vsega so krivi starši.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

RejZoR ::

V kino se mi niti ne da hodit. Če bi bil na netu kakšen servis kjer bi si za neko smiselno ceno lahko takoj ogledal film, katerega premiera je ta trenutek v kinu, pa bi verjetno raje plačal temu servisu in ga v miru pogledal doma. In isto mogoče ponovil čez kakšno leto. Ko v kinih recimo zadeve sploh ne vrtijo več izposojat DVD se mi pa spet ne da. Steam in GOG sta lep dokaz kako se piratizirat niti ne splača več. GOG z vsemi špili po 6 oz 10 dolarjev, ko to pretvoriš še v evre je številka še manjša. Zapovrhu pa so verzije predelane, tko da lepo laufajo na novih sistemih kljub temu da je špil star 15 let in več...
Ampak takega servisa trenutno pri nas ne pomnim. Ameri imajo Netflix, za kaj drugega pa še nisem slišal.

@ninjeti
Mogoče je bila Tom & Jerry bebava ampak je bila še vedno legendarna. Poglej kakšno sranje vrtijo dandanes. Samo neko japonsko sranje ala Yo Gi Uh al karkoli že je. Ujel pet delov pa so bili vsi čist enaki. Samo mal drugačna grafika beštij. Juhej. Cartoon Network pa ima tud pretežno same debilne kolikor sem ujel. Ne vem no.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

IceIceBaby ::

Morš bit fajn zaded ali pijan, da greš gledati Avengerse in pričakuješ realizem ter globoko zgodbo.

Kar se efektov, izvedbe in igralske zasedbe tiče je pa film top.

guest #44 ::

Sem za to, da se umetnost mora sama sebe plačevat...torej ne prek državnega šparovčka. To seveda pomeni, da so filmi tipa Avengers vse bolj pogosti. Ni pa to vsa krivda industrije.

Krivda je primarno na starših, ki vzrejajo pol-idjote. Saj so namreč sami tudi pol-idjoti.


Jaz upam, da če bom kdaj vzgajal ne bom vzgajal pol-idjote.

Lion29 ::

pa dejte no folk... kake slone delate..

filmi so razlicni, za razlicne priloznosti in razlicne okuse in razclina pocutja...

imamo butaste komedije, ki jih gledamo, ne zaradi zgodbe ampak zaradi neumnih in glupih sal, da lahko damo mozgane na off...

potem imoa glupe akcije, ki jih gledamo v vecini zaradi efektov in sprostitve...

nato so razlicne pustolovcine, kjer prepustimo svoje mozgane, etc...

skratka vsak film za vsako priloznost... vse zvrsti je prav, da so
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

IceIceBaby ::

Zakaj točno si po-idijot, če so ti filmi tipa Avengers všeč?

Zato, ker rad daš možgane na off in pogledaš dobro akcijo? Ali zato, ker dejansko uživaš v state of the art efektih in vsem kar ponuja visokoproračunska produkcija?

Truga ::

Meni pa doma niso pustil gledat tominđerija.

OmegaM ::

izbrisiracun je izjavil:

Xserces je izjavil:

Spock83 je izjavil:

Gledal film in je zelo zabaven. Ni skropucalo kot je battleship. OK, roboti, Hulk, vesoljci, laserji to še prenesem. Ampak, da ladja zadrifta...


HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAH ti to resno? :) ladja zadrifta?:D:D:D


Je tako. Vrže sidro in "obrne na ročno", mene je kar srat prjelo8-O


No, meni je za razliko od tebe skoraj vseeno glede fantazije, upam da po tem takem nisi uzival v Harry Potterju, Terminatorju, Piratov iz karibov, ... pa se cesa.
Meni je pomembno, da ima film fajn zgodbo in da je fajn posnet.
Meni je nekak bolj bil zivahen Battleship kot The Avengers.
Mislim, da so "nekdaj", ce se tako lahko izrazim, posneli vec dobrih filmov.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj manj znanih filmov v letu 2012

Oddelek: Sedem umetnosti
405557 (3415) oo7
»

Nov način distribucije filmov takoj po premieri v kinematografih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
17329344 (26807) madmitch
»

Matrica Reloaded podira rekorde

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
212712 (2712) Hellios

Več podobnih tem