»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev

TorrentFreak - Včeraj je v Kodakovem studiu v Los Angelesu potekala že 82. podelitev oskarjev, filmskih nagrad za najboljše dosežke preteklega leta, ki jih podeljuje Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Vsi filmi so bili že zdavnaj pred prireditvijo na internetu dostopni prek sivih kanalov. Zato so se na TorrentFreaku vprašali, ali lahko moč interneta uporabimo za napoved zmagovalcev. Napovedno moč internet smo že izkoriščali; pogosto je na primer opazovanje pogosto iskanih besed v Google Trends, s čimer lahko napovemo širjenje epidemije gripe. Dan pred prireditvijo so zato objavili seznam največkrat prenesenih filmov prek BitTorrenta.

Primerjava z izplenom filmov na Oskarjih kaže, da napoved ni bila zelo uspešna. Na internetu je z 12,7 milijona...

68 komentarjev

7 let zaporne kazni za pirata

Slo-Tech - Nathana Petersona, enega največjih ilegalnih prodajalcev programske opreme v Ameriki, ki je s svojo dejavnostjo začel leta 2003, so lani ujeli FBI-jevci. Nekaj časa se je prebijal skozi kolesja birokratskega stroja, ki pa so ga pred kratkim izpljunila s težko kaznijo na plečih. Odsedeti bo moral namreč kar sedem let, poleg tega mu je naloženih še 5,4 milijona dolarjev denarne kazni, zaseženo pa bo tudi vse njegovo premoženje (hiše, avtomobili in jahta), ki ga je s svojo dejavnostjo pridobil. Imate legalna Okna?

53 komentarjev

Sojenje avtorju Blasterja B

The Register - Po poročanju Registra se bo 17. novembra začelo sojenje osemnajstletniku, ki naj bi bil priredil izvirni Blaster v inačico B. Jeffrey Lee Parson se bo po besedah njegovega odvetnika zagovarjal kot nedolžen, saj naj bi bil virus izpustil v svet po naključju. Sojenje bo navkljub dejstvu, da je Parson državljan Minnesote, potekalo v Seattlu, saj je bil ena izmed večjih žrtev pohoda Blasterja B tudi Microsoft, točneje njihova storitev Windows Update, ki jo je črv poskušal onemogočiti. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do deset let zaporne kazni. Več o tem.

Zanimivo je, da so doslej prijeli le avtorja različic B in F Blasterja, ki so povzročile sorazmerno malo škode, dočim avtor prvotnega črva, ki je povzročil mnogo večjo škodo, ostaja neznan.

Kdor zna, pač zna.

15 komentarjev

Rombyte kaznovan s 16.000 funti

The Register - Newburyjski izdelovalec pomnilnikov je bil kaznovan in obsojen na plačilo 16.000 funtov (5,4 milijone tolarjev). Na sojenju prejšnji petek so namreč njegove direktorje spoznali krive izdelovanja in prodajanja ponarejenih pomnilniških modulov. Hynix je že prejšnjega oktobra Rombyte prisilil v podpis pogodbe, da se odrekajo izdelavi modulov z lažno oznako Made by Hynix, saj bi jih v nasprotnem primeru Hynix tožil. Rombyte očitno s svojo dejavnostjo ni prenahal in je še naprej prodajal lažne Hynixove module, zaradi česar morajo sedaj plačati kazen. Klik!

0 komentarjev

Dodatni davki na Hynixove proizvode

The Register - Če se še spomnite, smo pred natanko mesecem dni poročali o nedovoljenem sodelovanju med južnokorejsko vlado in Hynixom, s katerim je Hynix pridobil ustrezna sredstva, da je lahko v Evropi prodajal pomnilnik pod proizvodno ceno. Takšno ravnanje je po pravilih Svetovne trgovinske organizacije prepovedano, zato je Evropska komisija takrat zavoljo teh pripetljajev naložila dodatnih 33 % davščin na Hynixove izdelke v Evropi. Odločitev je sedaj tudi uradno stopila v veljavo, poroča Dow Jones. Več o tem.

0 komentarjev

Hynix je kriv

X-Bit Labs -

Hynix je kriv, pravijo pri Evropski komisiji. Po osmih mesecih preiskovanja so prišli do teh zaključkov, so sporočili ta konec tedna. S temeljito preiskavo so namreč ugotovili, da je podjetje Hynix Semiconductor neupravičeno pridobivalo korejsko vladno pomoč prek nakazil v bankah, ki jih je nadzorovala država.

Da bi omejili morebitno nelojalno konkurenco na evropskih tleh s Hynixove strani, so tako pri Evropski komisiji določili dodatnih 30-35 % davka na Hynixove pošiljke DRAM-čipov v države Evropske unije. Kdaj natančno bodo omejitve stopile v veljavo, še ni znano, a predvidevamo lahko, da bo do tega prišlo 25. aprila, ko bo dozdaj preliminarna odločitev bodisi stopila v polno veljavo bodisi bo preklicana. Več o tem.

3 komentarji

Hynixu odpisani dolgovi

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Hynix je že nekaj časa na robu preživetja, saj ga pestijo denarne težave; pridelali so namreč kar nekaj dolgá. No, danes pa so doživeli rahlo olajšanje, saj so se upniki na čelu s Korea Exchange Bank, ki je tudi največja upnica, odločili podjetju odpisati za 4,1 milijarde dolarjev terjatev. Konkurenčni podjetji Micron Technology ter Infineon AG se s to odločitvijo nikakor ne strinjata, saj menita da gre za nepravično pomoč podjetju (spomnimo se, Micron že nekaj časa želi kupiti Hynix), zato sta se celo pritožili na sodišču. Klik!

1 komentar

Hynix z novimi pomnilniki

X-Bit Labs - Podjetje Hynix ima zagotovo primat med proizvajalci kakovostnih pomnilnikov, saj njihovi moduli veljajo za najbolj stabilne ter najhitrejše. No, danes pa so postavili še en mejnik: kot prvi proizvajalec so predstavili čip s prepustnostjo 1Gb/s na pin. Njihov najnovejši DDR pomnilnik tako tiktaka pri 500 MHz, z njegovo masovno proizvodnjo pa so pričeli danes, tako da lahko pričakujemo tovrstne čipe v trgovinah v začetku prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

0.10 mikronski pomnilniki še letos

X-Bit Labs - Izdelovalec pomnilnikov, podjetje Hynix Semiconductor, je danes potrdilo, da so razvili 512 Mb DDR SDRAM čipe, zgrajene v 0.10 mikronski tehnologiji. Uporabljali jih bodo pri izdelavi PC2100, PC2700 ter DDR400 pomnilnikov. Masovna proizvodnja 512 MB modulov se bo pričela še letos, 256 MB ter gigabajtne module pa bodo začeli proizvajati v prvi polovici prihodnjega leta. Ostale informacije ter originalna novica na tem naslovu.

0 komentarjev

Ob strani

3D Files - Večina vas ve za stran 3DFiles, a ne? No, od petka naprej ne bo nihče nov zvedel zanjo. To pa zato, ker bo stran propadla. Zaradi visokih cen ftp strežnikov, ki jih 3DFiles ne morejo več vzdrževati, bo stran prenehala s svojo dejavnostjo. To se bo, ironično, zgodilo na njihovo četrto obletnico začetka delovanja, torej 14. septembra.
3DFiles je bil zadnje 4 leta stran, ki je postregla z najnovejšimi popravki za igre in demo igricami pa driverji in podobno. Denar je pač denar in le-tega oni na žalost nimajo. Slava jim!

3 komentarji