»

Cinema 4D in Ardi

CGSociety - Oktobra 2009 je bila novica o odkritju 4,4 milijonov let starega delnega skeleta Ardipithecus ramidus z vzdevkom Ardi predstavljena na Discovery-u v 2 urnem dokumentarnem filmu. CGSociety tako poroča o programski in strojni opremi ter procesu, ki so ga uporabili, da so lahko pripeljali do življenja Ardijev skelet.

Animacije kreature so naredili z orodjem Maya in Mudbox. Mashru Mishu ter Massimo Righi sta poskrbela za prvotne slike bitja. Konfiguracija postave ni bila nič kaj lahko delo. Strokovnjaki so od leta 1994, ko so bili le-ti najdeni, analizirali svoje analize fosilov ter kako naj bi le-ti funkcionirali. Za izvedbo znanstvenega filma mora biti vsak 3D delček fosilov natančno postavljen ter poravnan. Vedeli so, da je neizvedljivo da bi postavili natančen 3D...

2 komentarja

3D Mark 2006

Xtreme Systems - Futuremark je do zdaj vsake dve leti izdal novo, zahtevnejšo verzijo programa, ki je s točkami prikazal hitrost računalnika. Po 3D Mark 2001, 2003 in 2005 pa so pri Futuremarku malo pohiteli, saj jutri izide letošnja verzija.



če gre verjeti razpravi na XtremeSystems forumu, bo nova verzija zelo zahtevna, za kartice GeForce 7 ter X1800 družine se pričakuje pičlih dva do tri tisoč točk. Šesta reinkarnacija (zgoraj omenjeni so imeli še dva predhodnika, enega iz leta 1999, drugega pa iz leta 2000) priljubljenega testnega programa bo tudi optimizirana za več-procesorske sisteme (sem spadajo dvojedrniki, 2, 4 in več procesorski sistemi ter do neke mere še Pentiumi z Hyperthreading...

141 komentarjev

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

Hrošč rogač v 3DMarku03

Warp2Search - Zakaj prav rogač? Ker je to ata vseh hroščev, saj je velik močan in dobro poznan povsod. Prav tak pa je hrošč v kodi tega novega programa, ki testira naše sisteme in na koncu izpljune točke, s katerimi se potem postavljamo ali skrivamo. Zakaj gre?

Fantje na Warp2Search so opazili, da hitrost naših 3D pospeševalcev program preveri ob samem zagonu programa in ne ob začetku testiranja, zato izgleda tako, kot da bi bile točke, ki smo jih dobili z nenavito grafično kartico. Kako to narediti? Preprosto:
  • 1.) Nastavite hitrost vaše garične kartice na privzete hitrosti;
  • 2.) odprite 3DMark2003 in
  • 3.) začnite z benčmarkom, a ga predčasno s tipko ESC prekinite.
  • 4.) Sedaj odprite ponovno program za navijanje in kartico navijte na maksimalno možno frekvenco, pri kateri je še stabilna.
  • 5.) Ponovno zaženite test, a tokrat pustite da se izvede do konca,
  • 6) sedaj pa lahko z Online Browserjem objavite svoje točke, ob katerih pa bo pisalo, da je to z nenavito grafično kartico.
Tukaj si oglejte prvotno...

5 komentarjev

3D Mark 2003

Futuremark - Končno je tu 3D Mark 2003 -program za testiranje naših abakov in posebej naših grafičnih kartic. Minimalne zahteve za testiranje vašega abaka so: 1000 MHz procesor, grafična kartica s polno podporo DirectX 7.0 in 256 MB pomnilnika. Program je velik kar 171 MB, torej tisti s počasno povezavo žal danes še ne boste testirali, temveč raje počakajte na kakšne CD izdaje. Tisti pa, ki imate širokopasovni internet pa hitro na FutureMark-ovo stran! A opozarjam - strežniki so tako zasedeni, da boste imeli srečo, če boste sploh prišli na vrsto, kaj šele, da bi downlodali z veliko hitrostjo. Download stran.

54 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

Test p4 2.4 GHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so stestirali pred kratkem izdanega Pentiuma4 2400 MHz. Procesor so pognali skozi veliko testov ter ga, kot se za tako stran spodobi, tudi navili. Uspelo jim ga je overklokati na 2.8G Hz, kar je kar precej, glede na to, da so voltažo dvignili na 1,6 V in da je bil procesor samo zračno hlajen.
Procesor so primerjali z Athlon XP 1.73 GHz (2100+) in ugotovili so, da v nekaterih, predvsem starejših, aplikacijah še vedno zmaga AthlonXP, medtem ko novejši programi in igre vedno hitreje tečejo tudi na Pentiumu4. Se bo morda vaga prevagala spet na Intelovo stran? Celoten test tukaj.

4 komentarji

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar