»

Novi Xbox že pod drobnogledom ter z oknom na stranici

Združen CGPU v Xbox 360

vir: AnandTech
AnandTech - Ker so srečneži, ki so se udeležili Microsoftove predstavitve Kinecta in novega Xboxa slednjega že dobili, naslednji dan pa so bili že naprodaj v trgovinah v ZDA, seveda ni trajalo dolgo, da so nekateri svoje Xboxe razstavili na prafaktorje. Eden izmed prvih, ki je to storil, je Anand Lal Shimpi, mož za AnandTechom. Tanki Xbox 360 je že njegov 6. Xbox 360, medtem ko so mu štirje od petih predhodnikov pobegnili v večna lovišča, trije od njih zaradi slavnega RRoD po izteku garancije.

Kot pravi tehnični navdušenec, ki skrbi za eno izmed najbolj znanih spletnih strani na tem področju, je najprej primerjal novi Xbox s starim, tako na področju glasnosti kot na področju porabe. Nato je sledilo prej omenjeno razdiranje, ki ga je opisal do potankosti in objavil na...

12 komentarjev

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Silverstone SST-LC 01S

Slo-Tech - Če naj HTPC služi svojemu namenu, torej predvajanju, zajemanju in obdelavi avdio-vizuelnih vsebin in ga želimo imeti v dnevni sobi, potem poskrbimo, da tudi na zunaj ne bo odstopal od naših pregrešno dragih komponent. Četudi se zdi, da so časi ohišij vulgaris že mimo, si nekako ne predstavljamo, zakaj bi (tudi) v dnevni sobi gledali pokočno, klasično ohišije.

Veliko podjetij (Lian -li, Cooler Master, Antec) tako vsem bodočim imetnikom HTPC ponujajo ohišja, pri razvoju katerih so celo odrinili denarce za oblikovalca. Na strani Hardwareecke so si ogledali ohišje podjetja Silverstone, model SST-LC 01S.

Vsekakor smo že videli bolj dopadljiv dizajn, denimo klasični CoolerMasterjev ACT-620. Ohišje predsvem navdušuje s tem, da je vanj mogoče namestiti običajno ATX matično ploščo in pri izbiri nismo skoraj nič omejeni.

Ko sem...

0 komentarjev

Borg ohišje

Slashdot - Če ste mislili, da ste z zadnjo vgrajeno neonko dosegli vrhunec modifikacij na ohišjih, si oglejte ohišje, ki ga je sestavil Xor’Arch iz CaseJunkies. Celoten postopek iskanja informacij in izdelave je avtorju vzel približno 9 mesecev, a rezultat je več kot vreden. Pa naj danes raje slike govorijo ...





Več slik in avtorjeve komentarje projekta pa najdete tu.

17 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Kaj kupiti by AnandTech

AnandTech - Na AnandTech so ponovno objavili svoj, lahko bi rekli že kar tradiconalni, prispevek -- Weekly Hardware Price Guides, ki govori jasno o tem, kaj se ta trenutek splača kupiti. Tokrat so se posvetili predvsem procesorjem (Intelovim ter AMD-jevim), ATI-jevim grafikuljam ter pomnilniku. Ste vedeli, da lahko v tujini dobite 256 MB RAM-a že za slabih šestdeset dolarjev? Kakorkoli že, če trenutno nakupujete ali pa se na nakup pripravljate, je ogled članka priporočljiv. Še sveže!

0 komentarjev

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

ATI Radeon 8800

Tweak3D - Na sejmu so predstavili tudi ATI Radeon 8800. To pa zato, ker ima ATI velike probleme z Radonom 8500. V preizkušnjo je namreč Radeon-a 8500 poslal stricu Tomu in AnandTechu. Oba sta rekla, da je kartica nestabilna in da naj ATI še nekaj časa dela na njej. ATI je očitno njun nasvet vzel resno (za razliko od Intela, ki ni hotel slišati nič o problemih svojega P3) in na IDF raje poslal Radeona 8800. Na žalost ne piše nič o tem, kako se je Radeon 8800 obnese.
Opozorilo vsem, ki ste nameravali kupiti Radeona 8500 med prvimi. Ne kupitega. Vsaj med prvimi ne! S kartico je nakaj očitno narobe, če dve priznani strani kot sta AnandTech in Tom's hardwere rečeta, da ne tiktaka ravno prav. Če je pa še sam ATI ne želi pokazati na sejmu si lahko predstavljate, da morajo še veliko popraviti. Kartica bi naj imela probleme s kompatibilnostjo. Ni znano če vse serije ali samo tist prve. Vseeno počakajte malo, da se dim razkadi in kupujte potem......

1 komentar

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar

Whoa...

Jaz - A ga slučajno naš ISP že spet serje? Hočem iti na AnandTech po kakšno novičko dve, pa mi javi tale error:

You are not authorized to view this page.
Zloglasni Error 403. Pomislil sem - že spet ga napadajo, AnandTech namreč. Nadalje pobaram kolege na IRCu, če jim AnandTech dela. Delalo jim je vse. Nato opazim, da so vsi dotični osebki, katerim AnandTech dela, povezani na internet prek Arnesa. Moja SiOl povezava pa, tudi po večkratnem restartu Internet Explorerja, ni hotela odpreti te strani. Čudno, čudno...
Addendum k novici, 18:34 - Sedaj dela lepo. Odpre in naloži. Ampak ne vem kaj bi lahko bilo. IP block ni, ker nekaterim tudi ni delalo. To, da drugim ni delalo,...

7 komentarjev