»

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

GigaCube ni Gigabyteova!

DigiTimes -

Hja, kaj naj rečem. Računalništvo je področje, kjer so spremembe najhitrejše, kjer podjetja najhitreje spreminjanjo svoje taktike in kjer se tudi potegavščine in neresnice širijo najhitreje -- prek interneta, kakopak. Še včeraj smo poročali, da naj bi bil Gigabyte predstavil novo blagovno znamko GigaCube, danes pa so na spletu že drugačne informacije.

Le nekaj ur kasneje so namreč na DigiTimes objavili novico, da je Gigabyte celotno zadevo uradno zanikal. Dotično blagovno znamko naj bi bil registriral Info-Tek Corporation (krajše ITC), podobnosti med imenoma GigaByte in GigaCube pa naj bi mnoge napeljale na nepravilen sklep o njuni sorodnosti. GigaByte ima res v lasti 30 odstotkov ITC-jevih delnic, prav tako sta tudi gospodarsko povezani, a GigaCube ostaja v lasti ITC-ja.

Vse kartice, ki so bile omenjene v včerajšnji novici bo tako proizvajal ITC, njihove specifikacije pa se naj ne bi bistveno spremenile. Izvorna novica.

0 komentarjev

Compaqov prenosnik

Hardware Zone - Compaq je pravi računalniški gigant -- v lanskem letu ga je kupil Hewlett Packard; slovijo po dlančnikih in prenosnikih, enega izmed slednjih pa so stestirali na Hardware Zone. Pri tem modelu boste lahko izbirali med AMDjevimi procesorji in sicer od 1400+ do 2000+. Poleg tega boste v njem našli še 40 GB trdega diska in 256 MB DDR266 pomnilnika. Če imate odveč kakih 1000 ameriških dolarjev, o nakupu tega prenosnika le razmislite.

4 komentarji

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

Drugačen test prenosnika

Padec prenosnika

The Register - Videli smo že streljanje v (neuporaben) monitor, različne načine uničevanja komponent, lomljenje neuspešno pečenih ploščkov pa je tako na dnevnem redu računalničarjev. Sedaj pa si predstavljate, da ste urednik spletne strani posvečene prenosnikov in da k vam pride nekdo izmed vodilnih ljudi proizvajalca ter vam namigne, da prenosnik vržite z mize.

To se je zgodilo avtorjem češke strani Notebooky.cz, ko jim je eden izmed predstavnikov Gericoma namignil, da naj v testu prenosnika za vojaške namene le-tega nežno porinejo z mize. Ker bo seveda preživel. Ker pa jim to ni bilo dovolj,...

10 komentarjev

Dlančnik z Linuxom

Hardware Zone - Da, Linux postja vedno bolj univerzalen, saj se je celo na dlančniku podjetja Sharp znašel operacijski sistem Linux. O tem in še mnogih rečeh so tako pisali na Hardware Zone. Prikupnemu dlančniku z imenom Zaurus so dali vzdevek Tiranozaurus, saj v njem tiktaka 206 MHz Strongarm procesor, za delovanje pa je procesorju v pomoč 64 MB SDRAM in 16 MB ROM pomnilnika. S svojim namiznikom, ga boste lahko povezali preko IR oz. "žične" zaporedne ali USB povezave. Če vam računalnik pomeni le pisanje besedil in ste naveličani Windows, o dlančniku vsaj premislite.

5 komentarjev

BenQ H200 LCD

Hardware Zone - Na Hardware Zone so si ogledali nov ekran podjetja BenQ. Model z imenom H200 meri kar 20.1 cole (v diagonalo 51 cm), kar je veliko za LCD primerek. Monitor je lepo oblikovan in bi se prav lepo podal v kakšno pisarno. Ima vgrajene zvočnike, kar je sicer za večino Slo-Techerjev negativna stran izdelka, a so za nezahtevne uporabnike vgrajeni zvočniki več kot dobrodošli. Dobil je 4.5 točk od 5, po čemer lahko sklepamo, da je članek vreden ogleda.

5 komentarjev

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Namiznosnik

Slo-Tech - Zadnjič sem na forumu zasledil vprašanje, če je možno zaradi racionalnih razlogov kupiti prenosnik, ki nima baterije. Kako se to splača, je drugo vprašanje, samo kot kaže, menda se.

Na PC Review sem zasledil opis prenosnika, ki pa niti ni to. Namreč, za razliko od pravega prenosnika nima baterije, in procesor in pomnilnik sta namenjena namiznim računalnikom. S tem pridobijo na teži, ker pa nima baterije, je pa tako ali tako vseeno, če ima navadne komponente. Za hlajenje je menda tudi dobro poskrbljeno, prav tako za oči, katerim je namenjen 15" zaslon.

Kot so ugotovili na testu, je ideja zelo dobrodošla za vse, ki želijo imeti poceni "prenosnik", in pri tem ne potrebujejo dela brez priključka za elektriko, kot za razne lan-partye. Če imate veliko časa, poglejte cel članek.

Samo še vedno je občutek, da lahko delaš, ko vsi preklinjajo Eles, enkraten..

2 komentarja

VR sabljač™

Slashdot -

Se vam zdi bojevanje v stilu srednjega veka nevarno? Bi radi poskusili doma v dnevni sobi? No ja, mogoče čez kako leto, dve. Do takrat pa si oglejte novo "napravico", ki sliši na ime TWISTER.

Nataknite si VR očala, primite v roke SiloVračani™ meč in se potopite v virtualni svet. Skozi slušalke pa lahko slišite več-kanalni zvok, ki pomaga pri orientaciji.

4 komentarji

Dvozaslonski prenosnik

Slashdot - Očitno se proizvajalci prenosnikov kar ne morejo več izmisliti, kaj bi nam uporabnikom lahko še nudili. Po raznih ročnih računalnikih, ki jim lahko vrtimo LCD zaslon, raznoraznih prenosnikih in tako imenovanih tablet PC-jih trg ni doživel kakšne bistvene (r)evolucije. Mogoč se bo to spremenilo v prihodnje, saj je podjetje Estari patentiralo izdelavo prenosnika s kar dvema zaslonoma. Mogoče se sliši malce čudno, vendar pa bo ta prenosnik najbolj podoben knjigi (glej sliko). To naj bi ga naredilo bolj domačega uporabnikom. Prenosnik bo gnal preizkušeni operacijski sistem Windows XP. Ali bo naprava doživela uspeh ali pa celo polom na tržišču, pa bomo videli bojda že v četrti četrtini tega leta, ko naj...

0 komentarjev

Vaio Picturebook

Sony - Vam je notesnik prevelik in bi radi imeli manjši a hiter računalnik? Če je odgovor "ja!!!" morate nato prihraniti samo še 2 tisoč zelenih - in VAIO Picturebook bo vaš. Mini prenosnik ima 20 GB trdega diska, vgrajen mobilni Radeon, procesor Transmeta 733MHz, 9" TFT LCD in še mnogo reči. Seveda to ni le manjši notesnik, saj ima tudi kamero z realnočasnim mpeg2 dekoderjem. Pomnilnika lahko naphate do 256 MB DDR in kupite baterije, ki zdržijo do 10 ur. Ni slabo za tako zelo majhen računalnik

0 komentarjev

1000$ za računalnik s P4?

The Duke Of URL - The Duke Of URL ugotavlja, da sestavljeni računalniki z vgrajenim Pentium 4 procesorjem niti niso več tako dragi. Ko smo še pred časom vtikali računala s P4 v rang dragih računalnikov, je njim uspelo sestaviti popolnoma delujočo kišto za $999. V njej se poti Pentium 4 pri gigahercu in pol, sparjen je s (borih) 128 MB pomnilnika, v njem se vrti 30 gigabajtni IBMov ATA100 disk, Geforce MX, SB Live,... Cena končnega sestavljenega sistema z nameščenim, pozor, Red Hatom 7.1. Ta računalnik so primerjali z AMD Athlonom 1.2 GHz s 256 MB pomnilnika, kar nekako ustreza istemu cenovnemu razredu ter prišli do zaključkov. Da pa vam ne bom pokvaril vseh užitkov ob branju tega ne tako obsežnega primerjalnega testa, si na povezavo kar veselo kliknite. Jasno je, da se bo Pentium 4 iz dneva v dan prodajal vse bolje. Problem je AMDjev že na prodajnih policah stoječi odgovor - Athlon 4, ki ima v svojo prid še eno prednost - podporo multiprocesiranju. Vojna bo še dolga, vam zagotavljam ....

3 komentarji

Test Dragon Orba 3

Hardware Zone - Testov teh beštijih še ni bilo tako veliko, tako da je vsaki zanimiv. Tokrat so se tega novega Thermaltakovega hladilnika lotili pri Hardware Zone. In kaj pravijo? Jah, očitno prvi rezultati testov niso bili zgrešeni, saj se je hladilnik tudi na njihovih testih izkazal za odličnega. Očitno je Thermaltake tokrat zadel žebljico tudi kar se tiče performans in ne samo izgleda...

4 komentarji

Posodobljena GSM galerija

Jaz - Heh ti praznični dnevi, ko ni veliko novic, pa še jaz imam veliko časa, so res dobri za Slo-Tech. Vsa dela, ki sem jih vseskozi odlašal in prelagal namreč končno najdejo pot pod moje prste... Tako sem se lotil tudi galerije GSM logotipov, saj sta mi V.I.P in alien-w poslala že kar nekaj novih logotov. Predlagam vam, da si novosti kar ogledate, saj je na voljo nekaj precej zanimivih logotov, ko so Intelov, Applov, Quakov, Linuxov in tako naprej...

0 komentarjev