» »

Namiznosnik

Namiznosnik

Slo-Tech - Zadnjič sem na forumu zasledil vprašanje, če je možno zaradi racionalnih razlogov kupiti prenosnik, ki nima baterije. Kako se to splača, je drugo vprašanje, samo kot kaže, menda se.

Na PC Review sem zasledil opis prenosnika, ki pa niti ni to. Namreč, za razliko od pravega prenosnika nima baterije, in procesor in pomnilnik sta namenjena namiznim računalnikom. S tem pridobijo na teži, ker pa nima baterije, je pa tako ali tako vseeno, če ima navadne komponente. Za hlajenje je menda tudi dobro poskrbljeno, prav tako za oči, katerim je namenjen 15" zaslon.

Kot so ugotovili na testu, je ideja zelo dobrodošla za vse, ki želijo imeti poceni "prenosnik", in pri tem ne potrebujejo dela brez priključka za elektriko, kot za razne lan-partye. Če imate veliko časa, poglejte cel članek.

Samo še vedno je občutek, da lahko delaš, ko vsi preklinjajo Eles, enkraten..

2 komentarja

boogoo ::

To stvarco mam jaz, gre za produkt neke tajvanske firme ECS. Meni se zdi da stvar dela zelo dobro najboljše pa je to da lahko menjaš procesor hitreje kot na namiznem gre pa gor do P4 2.8. Jaz mam trenutno not Celerona 1.7 in GTA3 dela kr vredu. Dobi se ga v avstriji nekaj čez 1300€, lahko pa si omisliš še eksterno baterijo(malcepredraga --200€). Torej te pride ta rač. malo dražje kot namizni (če računaš še LCD monitor). Aja po zmogljivostih je pa boljši od HP Omnibook XT1500 (P4 1.6) in od Compaq (Athlon XP 1.5), preverjeno na lastne oči (zgolj subjektivno mnenje brez testov, le delo z njim). Aja pa če kdo kupuje prenosnika naj nikakor ne vzame AMDjevega procesorja, ker se greje ko svinja posledično temu je tudi glasen.

boogoo ::

aja od priključkov pa ima 1x firewire, 4xUSB 2.0......
Je pa brez PS2 ;(( ;(( ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115097 (1867) sh00ter92
»

Prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
111492 (1256) Alessio983
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
425099 (4085) WyattEarp
»

Nasveti glede baterije za prenosnik HP

Oddelek: Strojna oprema
166136 (5918) T0RN4D0
»

Litijev sulfat potroji zmogljivost baterije

Oddelek: Novice / Ostale najave
264890 (3833) WarpedGone

Več podobnih tem