»

Appli opazno cenejši

Gizmodo - The Inquirer je odkril, da Best Buy ponuja Applove prenosnike za 100 do 150 dolarjev ceneje, kot so priporočene maloprodajne cene. Podobne trike je Best Buy že izvedel z drugimi izdelki, a po drugi strani je Apple znan po tem, da nikoli ne prodaja pod priporočeno prodajno ceno. Ali to pomeni, da tudi Apple pripravlja svoje uradno znižanje, nam ni uspelo izvedeti, govori pa se že tako. Prav tako komentarji na strani kažejo, da ne gre za potegavščino. Seveda, logično bi bilo, da poskušajo rešiti svojo božično prodajno sezono. Kot vedno: vse skupaj velja le za ZDA.

37 komentarjev

Sedem najboljših potegavščin

vir: BBC
New Scientist - V tekoči številki New Scientist obuja spomine na sedem najboljših znanstvenih potegavščin, ki so jim bralci nasedli. Leta 1912 je amaterski paleontolog Charles Dawson objavil, da je v gramozni jami v Piltdownu v Sussexu odkril lobanjo in čeljustnico polčloveka-polopice, ki naj bi bil manjkajoči evolucijski člen. Potegavščina je zdržala 40 let.

Leta 1869 so v Cardiffu v ZDA "našli" okamenelega velikana, ki naj bi bil visok dobre tri metre. Še v osemnajstem stoletju, leta 1725, so kolegi speljali na limanice Johanna Beringerja in mu nastavili cel kup fosilov, ki so ga tako prevzeli, da je o njih celo napisal knjigo, preden je ugotovil ukano. Modernejši trik si je leta 1996 privoščil Alan...

29 komentarjev

Prva plošča za Hammerje

Tom's Hardware - Kljub temu, da so Hammerji še daleč od masovne proizvodnje ter prodaje, smo dobili že prvi test njim namenjene osnovne plošče. Na Tom's Hardware so si ogledali AOpen AK86 Tube imenovano ploščo, ki bazira na čipovju VIA K8T400M, posebej pripravljenem za Hammerje. Test te osnovne plošče je rahlo smešen, saj ploščo težko resno testirati brez procesorja, a Tom je moral narediti ravno to, saj Hammerji, razen na papirju, sploh še ne obstajajo. Kljub temu je test dokaj zanimiv, saj si lahko preberite vse o Hammerjih, njihovem PR indeksu, zgradbi čipovja ter plošče in še in še. Klik!

Celih 754 pinov

9 komentarjev

Odvajanje vročega zraka izven ohišja

Slo-Tech - Zakaj bi ventilatorji samo pihali na procesor in s tem ohranjali vroči zrak v ohišju, če pa lahko to spremenimo tako, da se vroči zrak odvaja iz ohišja. Ta ideja je plod domišljije pri Abit-u in teorijo so uporabili tudi v praksi in sicer na grafični kartici.Sistem OTES, kar pomeni "Outside Thermal Exhaust System" ali približno prevedeno "zunanje termalno izpušni sistem". Slabost tega sistema je le ta, da kartica s tem naveskom zasede dve razširitveni mesti (AGP in PCI).
Če že izgleda "cool", upam da tudi dobro služi namenu. Klik!

2 komentarja

Štiriprocesorska plošča za Hammerje?

Overclockers Australia - Gotovo ste že slišali, da je internet postal zelo obširna baza vseh sort podatkov, ki pa ima eno zelo veliko pomanjkljivost - nikoli ne vemo, če so podatki, ki jih dobimo na internetu, točni. V dvom smo včasih postavljeni tudi pisci novic - recimo sedaj, ko se je po internetu razpasla slika domnevne štririprocesorske matične plošče za bodoče Hammerje. Možno je namreč, da gre za potegavščino, lahko pa matična plošča na sliki tudi resnično obstaja. Sami presodite, če gre za potegavščino, ali ne. Tukaj imate sliko domnevne 4-procesorske plošče za Hammerje:

Tukaj pa si lahko ogledate ploščo, ki ne obstaja, saj je plod domišljije uporabnika, ki je imel preveč časa [:)]:

10 komentarjev

AMDjevi Hammerji

The Register - V pogovoru z AMD so The Registerjevci izbrskali, sicer neuradno, nekaj okvirnih datumov izdaje. Clawhammer naj bi najverjetneje prišel na prodajne police proti koncu tega leta, dočim nas bo Sledgehammer, ki bo sposoben obdelave podatkov v štiriprocesorskem načinu, razveselil sredi prihodnjega leta. Ugibajo tudi, da bo AMDjev prvi partner za Hammerje Fujitsu Siemens, njihov največji evropski odjemalec. Kot vedno - bili živeli pa videli.

0 komentarjev

Uporaba varnostne luknje?

Slo-Tech - Vas je zanimalo, kako izgleda to, da vam varnostna luknja v Windows XP odlogira računalo? Ste prepričani? Kliknite na ta naslov. Na našem IRC kanalu smo se že nekaj časa igrali s to potegavščino, a je kmalu nehala biti smešna, ko je že stopetdeseti uporabnik odletel in nato s stavkom "grrr" prišel nazaj na kanal. Popravka temu zlobnemu hrošču, ki lahko, ako pride v neprave roke, postane zelo zoprn trojanec, zaenkrat še ni.
Dodatek by Tomi: prej se prepričajte, da nimate kakšnega pomembnega dela, ker zadeva vas dejansko odlogira.. Samo ne recite, da vas nismo opozorili..

22 komentarjev

Prošnja Microsoftu

Overclockers Australia - Operacijski sistem, preko katerega kar dobra tretjina redno obiskuje našo stran, Windows XP, ima eno zelo veliko napako, katero prenaša že iz časov Windows 2000. V '98 ter ME se ob vsakršnem zagonu OpenGL ali Direct3D igrice osveževanje zaslona nastavi na najvišjo možno še podprto vrednost. Žal si lahko le želimo, da bi to bilo res tudi pri Win2k ter WinXP, saj se v teh operacijskih sistemih osveževalna frekvenca nastavi na očiparajočih 60 Hz. To je že dolgo znana pomanjkljivost, katero se da odpraviti s programi kot so Powerstrip ter nVidia Refresh rate Fix. Rešitev? Zasutje Microsofta s prošnjami. Kdo ve, mogoče bo pa pomagalo.

6 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Heh, kako ustrezno, ravno na prvi april je izšla nova številka odličnega on-line magazina, ZZZ. Problem je le v tem, da je težko razbrati, ali gre za prvoaprilske šale ali resne novosti. ZZZ je namreč taka revija, da pravzaprav nikoli ne moremo razbrati, ali se Kolya le heca ali pa si je katera nora glava to res izmislila. No, glede na to, da je v tej številki govora o AMDjevih kladivih in Philipsovih "pametnih" natikačih, bi vseeno rekel, da gre za potegavščino. Pa še slikica iz te številke... Whoa:

2 komentarja

Zlatko je potegavščina

Jaz - Ok, opravičujem se za dostavo nepotrjene novice [:(]. Stvar je v tem, da je celotna zadeva okoli tega Zlatko virusa ena velika potegavščina, kar so dosled potrdili že pri Nemškem Telekomu in Symantecu. Torej, če ste oboževalec Zlatkota, vas ne rabi biti strah uporabe tega screensaverja... Thnx, SKull in Toni.

0 komentarjev