»

Iščemo te ...

Slo-Tech - Če izpolnjuješ vsaj dva izmed naslednjih pogojev:
  • si pismen, morda celo v več jezikih
  • imaš neskončno željo po dokazovanju svojih (nadnaravnih) sposobnosti
  • te zanimata oblast in slava ter vse ostalo, kar pride z njima
  • bi namesto tega, da tvoj blog morda prebere 5 obiskovalcev tedensko, raje ustvarjal novice, ki jih bere 30.000 obiskovalcev dnevno
  • si prepričan, da se zemlja vrti okoli tebe
  • te zanimajo zemeljska bogastva v obliki majic, trakov za ključe, kap, ...
  • se neskončno bojiš tega, da bi zgnil na direktorskem stolčku
  • se nadvse veseliš variabilnega delovnega časa
  • si popolnoma neizpolnjen v želji po dokazovanju lastne ustvarjalnosti
  • želiš postati prepoznavna medijska osebnost, ki jo oboževalci na cesti prosijo za avtogram
  • si želiš, da tvoje prispevke kritično ocenjuje 7,25% splošne populacije
  • se odlično znajdeš v anarhičnem okolju
Prijavi se čimprej prek e-pošte jazpisem@slo-tech.com in takoj po opravljenem postopku izbire boš uvrščen v ekipo kreativnih sodelavcev naše spletne...

72 komentarjev

Microsoftov neuravnovešen cash flow

The Register - Microsoftovi finančniki se te dni (no, roko na srce, ne le te dni) ukvarjajo z zanimivim problemom: njihove denarne rezerve se bližajo tako visoki vrednosti, da jih morajo zmanjšati.

Tržni analitiki izpostavljajo predvsem možnost prevzemov drugih podjetij, naprimer Siebela ali Sage Group, vendar gre pri vseh tovrstnih transakcijah za izjemno tvegane poteze; ne pozabimo tudi tega, da je Microsoft sposoben marsikak produkt izdelati sam in za to ne potrebuje dodatnih (neopredmetenih) sredstev, znanja. Druga -- delničarjem ljubša -- možnost se ponuja kar sama: izplačilo dividend v skupni vrednosti do $ 10 MRD, kar bi bilo največje poplačilo v zgodovini podjetja. Microsoft je med drugim znan tudi po svojih restriktivnih izplačilih, saj denarne rezerve ohranjajo visoke predvsem zaradi sodnih procesov in obveznosti do delničarjev s prodajnimi opcijami. Klik!

4 komentarji

Finančni rezultati

X-Bit Labs - Nekatera podjetja so že objavila svoje finančne rezultate za tretje četrtletje, druga tega še niso storila, a kanijo to storiti zdaj zdaj, nekatera na to še niso pomislila itd. No, danes so na X-Bit Labs objavili poslovne rezultate vseh tajvanskih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo matičnih plošč. Tako najdete rezultate podjetij kot so Abit, ASUSTeK, ECS, MSI in druga zbrane v eni preglednici. Ste vedeli, da je ABIT pridelal največ izgube? Vse te in še druge informacije najdete v originalni novici na tem naslovu.

2 komentarja

Intel: prihodnost biti svetlejša.

The Register - Intel je po kljub vsemu dokaj dobrim rezultatom drugega fiskalnega četrtletja najavil nove napovedi za tretje četrtletje. Napovedani prihodki tako ne bodo znašali med $6.3 MRD in $6.9 MRD, ampak do največ $6.7 MRD. Klik!

Seveda pa Intel -- kot tisoč ostalih podjetij petič zapored -- pravi, da se bo stanje že 'kmalu' povrnilo na onega izpred parih let. Drugače ubesedeno, recesija se končuje. (najmanj) Petič.

0 komentarjev

Jaz grem pa hitro Windows .Net Server vunpotegnit

Microsoft - Microsoft je včeraj pričel velikodušno (narekovaji niso potebni) akcijo v okviru 'Windows .NET Server Customer Preview Program'-a, v kateri zainteresiranim ponuja strežniški operacijski sistem (beri: obstaja 99 % možnost, da tega tudi dejansko ne potrebuješ [:D]) Windows .Net Server v različicah 'Standard', 'Enterprise' ter slednjega v 64-bitni varianti. Sistemi so seveda verzije RC1 (Release Candidate; za nepoučene: verzija, kakršna bi se sicer lahko že pojavila na policah trgovin, a v primeru Microsofta 1 ali 2 različici pred finalno verzijo :]), katere lahko legalno uporabljamo kar 360 dni, pa še to na celih 10 računalnih -- konec koncev, gre za strežniški sistem, ki ga nekako ni možno stestirati na enem računalo v mesecu dni, ne?

OS lahko pridobite v okviru brezplačnega vunpotega, ali pa za stroške medijev ter pošiljanja (predvidoma 20 - 30 USD) prejmete izvirne CDje. V vseh primerih vam je omogočen dostop do posebne novičarske skupine. Klik!

Kako pravijo? Če hočeš vohuniti za...

5 komentarjev

Lucentovih 7.000 nesrečnikov

Slo-Tech - Po slabih četrtletnih finančnih rezultatih (padec prodaje iz 3.76 MRD GBP na 1.88 MRD GBP ter izguba 5 MRD GBP) je Lucent Technologies, znan predvsem po mrežnih izdelkih, najavil odpuščanje nadaljnih 7.000 zaposlenih. Klik!

Ti se bodo do konca tekočega leta pridružili letos že 12.000 odpuščencem, za kar gre kriviti drastičen upad prodaje opreme telekomom. Če pa posplošim, se iz rezultatov mnogih podjetjih lepo vidi, da podjetja z visoko vezanostjo na same izdelke recesijo prenesejo težje kot ona, naprimer Microsoft, ki vzporedno/istočasno tržijo 'mehkejše' izdelke ter storitve.

0 komentarjev

Tudi Sun v črnih številkah

Vnunet - Res je, družbi veselih podjetij (/delničarjev) se pridružuje še Sun. Ta je v enakem obdobju kot ostala podjetja, o katerih sem poročal v zadnjem tednu, pridelal $3.4 MRD prihodkov, kar je sicer 16.8 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto dni nazaj, vendar del tega predstavlja tudi dobiček -- tega je kar $20 MIO oz. 1 cent na delnico -- kar pa se je zgodilo prvič po dolgem obdobju 'recesije'. Klik!

1 komentar

Microsoft: $1.53 MRD dobička v treh mesecih

Newsfactor - Podjetje Billa "Geeselover" Gatesa je predstavilo svoje finančne rezultate. Slednji so nad pričakovanju Wall Streeta; sami prihodki so v 4. (fiskalnem) četrtletju dosegli $7.25 MRD, dobiček pa $1.53 MRD. Nisem končal: prihodki zadnjega -- takisto fiskalnega -- leta so znašali $28.37 MRD, v naslednjem pa pričakujejo še 12 % več. Kl$ng!

Kakorkoli, Microsoft je eno redkih (opaznejših) podjetij, ki je doseglo dokaj dobre rezultate, pa še to brez večjih odpuščanj: sam se dobro spomnim, da sem slabo leto nazaj, ob začetku svojega pisunstva, skoraj vsak dan napisal nekaj novic o odpuščanjih. Prognoze analitikov pa so manj obetajoče, predvsem na račun nove licenčne politike. Gates, Hates, Hades.

8 komentarjev

Intel: rezultati pod pričakovanji

Vnunet - Intelovi rezultati 2. četrtletja so, kot omenjeno, pod pričakovanji ter skoraj polovico nižja od onih 1. četrtletja. Od prihodkov v višini $6.3 MRD je ostalo $446 MIO čistega dobička, za kar naj bi bila kriva predvsem še vedno nizka aktivnost trga (beri: recesija je še vedno aktualen izgovor) ter cenovne vojne z AMDjem. Klik!

Slednje bi sicer ne bile problematične, v kolikor bi se skladno z nižanjem cen povečeval tudi obseg povpraševanja, vendar se to zaradi toge elastičnosti trga žal ne dogaja v željenem obsegu. Intel tako v naslednji polovici leta kani opustiti nekje 4.000 delovnih mest (med njimi tudi planirana delovna mesta) ter zategovati pas z nižjimi investicijami, še posebej v raziskave in razvoj. Omeniti pa velja tudi plasiranje Itaniumov druge generacije, ki se bo zgodilo v prihodnjih mesecih.

4 komentarji

Microsoft: 1. avgust ostaja

Vnunet - 1. avgust, datum, ko se bodo drastično spremenili pogoji licenciranja in nakupa Microsoftove programske opreme za podjetja, se bliža. Velikan pa tokrat roka ne namerava več prestaviti, kot je to storil zadnjič pod pritiskom množice podjetij, ki iz raznovrstnih razlogov še niso stopila v nova razmerja. Kakorkoli, še več ljudi so namenili pomoči onim, ki se za vstop še odločajo. Klik!

Kaj pravijo številke? Po raziskavah skupine Gartner naj bi spremembe v licenčni politiki (za osvežitev spomina: podjetja bodo po tej spremebi -- v kolikor z Microsoftom ne bodo sklenila pogodbe -- primorana izdelke ob nadgradnji plačati po polni ceni) za 'uporna' podjetja pomenilo v popreču 45 % povečanje stroškov licenciranja; podpisnikov naj bi bilo zaenkrat le tretjina podjetij, kar 35 % pa naj bi jih iskalo finančna sredstva.

4 komentarji

Microsoft in $35 za znane probleme

ComputerWorld - Naš naljubši proizvajalec operacijskih sistemov je najavil 'novost' v svoji podporni službi. Za splošno znane oz. odpravljene hrošče, kot je naprimer ona težava s pečenjem CDjev, ne bodo več ponujali zastonjske tehnične pomoči. Vsak tovrsten incident bo tako stal 35 Vašingtončkov™. Klik!

Kako bo pa s tem v Sloveniji? Kadar sem sam klical na Microsoft, ni bilo nekega 'strogega režima', kakršnega bi pričakoval po branju vseh pogodb oz. izkušenj iz drugih držav. Vprašanje pa je, ali je/bo ta sprememba dobra ali slaba. Verjetno imate tudi sami kolege, ki imajo problem, ki ste jim ga ali že desetkrat rešili ali pa pri odpravljanju težave nikakor niso pripravljeni sodelovati (beri: "Računalnik ne dela. Nič ne vidim. Vse je prazno pa neki piše.").

57 komentarjev

EU proti .NET tehnologiji

Reuters -

Evropski uniji je očitno zasmrdela ta Microsoftova tehnologija, saj si hoče stvar dodobra ogledati. Pri EU želijo biti namreč prepričani, da .NET Passport v skladu z evropskimi zakoni o varovanju podatkov - Uporabnikove podatke lahko firma uporabi ali posreduje tretji osebi le na podlagi uporabnikovega dovoljenja.

.NET Passport storitev, je namenjena predvsem olajšanju poslovanja po internetu, saj omogoča uporabnikom (danes že več kot 100 mio registriranih uporabnikov), da shranijo uporabniško ime, geslo, številko kreditne kartice, ipd na eno mesto, na .NET. Če se še niste registrirali - uporabnik mora vpisati elektronski naslov, telefonske številke ter zgoraj naštete podatke. Microsoft trdi, da je to čisto prostovoljno.

Microsoft v svojo obrambo seveda trdi, da je .NET Passport popolnoma varen in da sovpada z EU zakoni...

8 komentarjev

Lenuhi

Jaz - Jaome, jaome... en dam imam čez glavo dela, pa ravno ta dan si vsi ostali pisci novic izberejo za igranje domin, črnega petra in ostalih družabnih igric. Saj ne, da bi s tem bilo kaj narobe, navsezadnje so družbeni kontakti pomemben del življenja, toda nekaj novic bi vseeno lahko napisali. No ja .

0 komentarjev