»

Humble Indie Bundle 2 tudi na Steamu

Statistika ob pisanju novice

Ars Technica - Humble Indie Bundle 2, zbirka petih iger neodvisnih razvijalcev, bo naprodaj še 5 dni, že kmalu pa bodo presegli dosežek prvega paketa. V primeru druge peterice so za časa pisanja novice zbrali skoraj 1.207.000 ameriških dolarjev, medtem ko je končni rezultat prvega paketa višji le za okrog $66.000. Dobrih 163.000 kupcev je do sedaj v povprečju plačalo 7,38 ameriškega dolarja, ponovno pa se je izkazalo, da so najbolj skopi uporabniki sistemov Windows ter najbolj radodarni Linuxaši. Povprečen znesek je zaenkrat skorajda 2 ameriška dolarja nižji od prve akcije. Zbran znesek bo v različnih deležih razdeljen med razvijalce in dve dobrodelni organizaciji, svoj delež pa bodo tokrat dobili še organizatorji akcije. Dobra novica bo razveselila še obstoječe in bodoče uporabnike Valveove spletne trgovine Steam, trojica iger iz Humble Indie...

2 komentarja

Kako v dveh mesecih do pol milijona ameriških dolarjev

Slo-Tech - To je namreč uspelo študentu z imenom Alex Tew s pomočjo njegove briljantne ideje. Ampak, to še ni vse, saj je njegov končni cilj zaslužiti milijon ameriških dolarjev.

Za kaj torej gre? Ideja je preprosta: Alex si je omislil stran, na kateri ponuja milijon pikslov, ki jih namerava prodati. Cena enega piksla je en ameriški dolar. Kupci pikslov lahko nato po svoji želji v kupljen prostor naložijo sliko/logo, ki lahko vsebuje tudi povezavo do poljubne strani.

Ideja se je tako prijela, da je v času od nastanka ideje, 26. avgusta 2005, do danes prodal več kot 600 000 pikslov.

Ob obisku njegove strani ne pozabite prebrati najpogosteje zastavljenih vprašanj ter njegovega bloga.

40 komentarjev

Računi za 5.000 dolarjev

Herald Sun - Kar nekaj Avstralcev je ta mesec prejelo ogromne račune za telefonske storitve, vse tja do 5.000 dolarjev. Se vprašate, zakaj? Vse to se je zgodilo zaradi zlobnih programčkov, ki jih uporabljajo nekateri ponudniki spletnih vsebin, največkrat tistih za odrasle.

Le-ti delujejo tako, da ob zagonu prekinejo povezavo do žrtvinega ISP-ja in pokličejo drugo, mednarodno številko, ki pa uporabnika stane tja do 160 dolarjev na uro. Nič hudega sluteč uporabnik potem brska po razgaljenih spletnih straneh in pridno prazni svojo denarnico. Podrobnejšo novico si lahko preberete tukaj. Imejte pa seveda odprte oči tudi pri nas.

11 komentarjev

Microsoftova rošada imen

The Register - Prihajajoče Windowse.NET Server 2003 verjetno vsaj po imenu poznate vsi. Ali pa tudi ne, kakor kaže sledeča novica na Registru.

Gigant iz Redmonda oziroma njegovi vodilni so se odločili, da je končnica .NET preveč zavajajoča, ker njihov naslednji izdelek ne bo popolnoma podpiral .NET tehnologije in spremenili ime v Microsoft Windows Server 2003. Ker ima Microsoft menda vsaj to področje pod nadzorom pri sebi, so .NET prihranili za vse aplikacije s to podporo, kljub temu pa se bo na škatli novih Oken bohotil znak Microsoft .NET Connected.

Bolj za šalo kot za res pa si poglejte še prvi odgovor iz priloženega FAQ-ja (ta se je nanašal na spremembo imena, da ne bo pomote):
A) No -- we remain on track for a worldwide launch of Windows Server 2003 in April 2003

6 komentarjev

So Setiju šteti dnevi?

ZDNet - Glede na priljubljenost projekta Seti@Home na naši skupini, kaže, da vas večina projekt pozna.

Vendar kaže, da se nam projektom nabirajo črni oblaki. Po velikem številu paketov, ki so jih avtorji prejeli, in po idejah po širitvi vidnega polja satelitov in uvedbi Seti@Home II, se akademiki, ki stojijo za projektom, ubadajo z finančnimi težavami. Kot poročajo na ZDNetu, so se ustavili finančni prilivi.

Sicer pa, kakor kažejo debate v našem forumu, se prihodnosti za 100% obremnjenost vašega procesorja ni bati.

9 komentarjev

Microsoft in $35 za znane probleme

ComputerWorld - Naš naljubši proizvajalec operacijskih sistemov je najavil 'novost' v svoji podporni službi. Za splošno znane oz. odpravljene hrošče, kot je naprimer ona težava s pečenjem CDjev, ne bodo več ponujali zastonjske tehnične pomoči. Vsak tovrsten incident bo tako stal 35 Vašingtončkov™. Klik!

Kako bo pa s tem v Sloveniji? Kadar sem sam klical na Microsoft, ni bilo nekega 'strogega režima', kakršnega bi pričakoval po branju vseh pogodb oz. izkušenj iz drugih držav. Vprašanje pa je, ali je/bo ta sprememba dobra ali slaba. Verjetno imate tudi sami kolege, ki imajo problem, ki ste jim ga ali že desetkrat rešili ali pa pri odpravljanju težave nikakor niso pripravljeni sodelovati (beri: "Računalnik ne dela. Nič ne vidim. Vse je prazno pa neki piše.").

57 komentarjev

Microsoft in varnost

ZDNet - Microsoft je namero o izboljšanju varnosti programov očitno vzel zelo resno. Če gre verjeti navedbam na ZDNetu, je MS porabil, reci in beri, 100 milijonov ameriških dolarjev za 2 meseca seminarjev za 5.000 programerjev, ki delajo na operacijskem sistemu .Net Server. Razvijalci naj bi bili nad idejo navdušeni, saj jim je razvijanje varne namesto kul kode v užitek. Bomo videli [>:D]. Klik! Pa naj gre dobra duša primerjati ta znesek z našim obrambnim proračunom...

1 komentar

Kaznovanje hroščatosti?

BBC - Skupina vplivnim ameriških znanstvenikov je predlagala, da bi zakonsko kaznovali vsa podjetja, ki ne naredijo dovolj za varnost svojih proizvodov.

Opazka več ali manj neposredno leti na monopolista Microsoft, ki je kljub označitvi Oken XP za 'najvarnejši sistem' (kar je sicer relativno in zatorej čista resnica), od izida 25. oktobra izdal nemalo popravkov, na enega je opozarjal celo FBI. No, vsaj malo pritiska na izboljšanje varnosti v Oknih ter odjemalcih Outlook (Express) ne bi smelo škodovati. Kdo bi si lahko mislil, da se celo nepriljubljen asistent (paperclip) lahko sprevrže v sovražnika gostujočega sistema... Klik!

18 komentarjev

Varnostna luknja v WinXP

Washingtonpost - xbite poslal novico:
Nova verzija oken - Windows XP, kot trdi Microsoft, najvarnejša in najbolj zaščitena do sedaj, ima napakico, ki omogoča popoln dostop do računala, takoj ko je le-to priklopjeno na internet, seveda brez lastnikove vrednosti. Microsoft priznava napako ter istočasno poziva uporabnike naj nadgradijo sistem (nevarnost obstaja tako pri Profesional kot pri Home verziji). Za nadgradnjo naj prav tako poskrbijo uporabniki sistemov 98 in ME.
Nadgradnja je na voljo tukaj.

6 komentarjev

Viroza se bo širila na Linux

Vnunet - Okna so danes resda najbolj oblegani operacijski sistem - še posebej s strani pisunov virusov. Se pa to zna po besedah mnogih strokovnjakov spremeniti: Linux je stabilen sistem, nikakor pa ne varen sistem (glej absolutno, ne relativno na polkna). Glavni argumenti, ki jih Linuxu v prid radi naštevamo, so zastonjskost, odprtost kode ter širjenje kroga uporabnikov. No, so pa to tudi dobri razlogi/argumenti, da se nanj razširijo tudi virusi (recimo, pisanje virusa za program, katerega izvorno kodo lahko vidiš, je lažje). Več o tej kočljivi temi si preberite tukaj!

p.s.: pred časom so na ZDNetu (kot misel) zapisali, da je edina prava kazen za pisce virusov smrtna kazen...

30 komentarjev

Apple proti MSjevi poravnavi v programski opremi

ZDNet - Na ZDNetu sem zasledil zanimiv članek o miljardo dolarjev vredni poravnavi, o kateri se je pred časom razpisal že vrli minmax. Tokrat se je oglasil Apple, ki ostro nasprotuje Microsoftovemu predlogu, da bi polovico poravnal v denarju, polovico pa v obliki programske opreme. Bistvo tega je, da ima Apple v čezlužnih šolah, za razliko od tostranih (še posebej slovenskih :]), ogromen delež svoje opreme. Če pa bi šole ne dobile opreme, ampak raje denar, bi se lahko odločale o investicijah -- pač v Microsoftovo, Appleovo ali katerokoli drugo opremo. Jasno, vsi vidimo, kam Apple taco moli... V članku je zapisanih nemalo mnenj različnih strani, tako da ogled priporočam. Klik!.

9 komentarjev

Mobilni Athloni marca!

ZDNet - Mobilni Duroni so na trgu prenosnikov povzročili precej razburjenja, kmalu pa bo na voljo tudi mobilni Athlon, ki bo definitivno zmešal precej štren. Sodeč po ZDNetu, bo novi procesor predstavljen nekje v sredini marca (mogoče 19. marca), nekaj velikih podjetij pa je že najavilo prenosnike s temi procesorji. To bo še vroče .

0 komentarjev

AMD & Transmeta

ZDNet - Na ZDNetu si lahko preberete zanimivo razmišljanje o skupni prihodnosti AMDja in Transmete. Podjetji že nekaj časa sodelujeta predvsem na področju serverskih procesorjev, toda ZDNetov pisec misli, da bi se morala združati. Moram priznati, da se v določenih pogledih kar strinjam z njim, saj bi podjetji z združitvijo precej pridobili. Ali bi to bilo dobro za kupce ali ne pa je težko povedati, saj je za trg vedno boljše, če je več konkurentov. No, zadevo preberite in premislite sami .

3 komentarji