»

Še malo igranja s forumom

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, je Primoz pred nekaj dnevi uvedel noviteto na strani - na prvi strani foruma ter na temah zadnjih 24 ur ste namreč lahko videli, da se ozadja zaporednih kolumn spreminjajo paroma. Enivej, če vam zadeva ni pogodu ter bi radi izmenjavanje barv ozadja izklopili, kar hitro kliknite na lastne osebne nastavitve ter si zadevo mirno izklopite. Seveda morate biti za ta privilegij prijavljen uporabnik. Kul, ane? [:D]

12 komentarjev

Vdor v SETI bazo podatkov

The inquirer - Kot poročajo na Inquererju, se je večje število uporabnikov projekta Seti@Home pritožilo, da ima baza e-mail naslovov uporabnikov luknje. Prejeli so namreč sledeč mail:

"From : null admin9@cyberspace.org
"To : xxxx
"Date : Sun, 10 Nov 2002 04:24:03 -0500


"Dear Seti@home user
"s3ti s0ftwar3 haz h0l3es! w3 hav3 th3 intir3 databas3 onc3 again s3ti databas3 s3curity suxs larg3 on3s.

"UFCF Cr3w 2oo2 - m33y chrismax dipshit!"


Kot lahko zasledimo tukaj, se na Inquererju (pa upam da tudi na Berkeleyu) trudijo, da bi prišli zadevi do konca, ter preverili, kdo je skupina UFCF Cr3w 2oo2, in ali je to resno opozorilo ali pa so imeli hekerji le srečo.

4 komentarji

So Setiju šteti dnevi?

ZDNet - Glede na priljubljenost projekta Seti@Home na naši skupini, kaže, da vas večina projekt pozna.

Vendar kaže, da se nam projektom nabirajo črni oblaki. Po velikem številu paketov, ki so jih avtorji prejeli, in po idejah po širitvi vidnega polja satelitov in uvedbi Seti@Home II, se akademiki, ki stojijo za projektom, ubadajo z finančnimi težavami. Kot poročajo na ZDNetu, so se ustavili finančni prilivi.

Sicer pa, kakor kažejo debate v našem forumu, se prihodnosti za 100% obremnjenost vašega procesorja ni bati.

9 komentarjev

Zanimive teme v forumu

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, imamo na Slo-Techu tudi zelo velik forum, v katerem najdete odgovore na domala vsa računalniška vprašanja. Za spodbudo - povezave na nekaj zanimivih tem: Če se počutite to dolgočasno soboto dovolj kompetentne za udejstvovanje v debatah, izvolite [:D].

8 komentarjev

SETI strežniki

SETI@Home - Na domači strani vsem dobro znanega SETIja so slike njihovega strežnika. Nekaj velikih škatel, monitor ali dva ter en kup kablov v sobi nič večji od manjše učilnice. Zanimivo tudi za tiste, ki želijo izvedeti, kakšni čudni tipi stojijo za tem projektom. Slike so sicer datirane s 15. majem, toda morda jih še niste videli. Tukaj.

2 komentarja

SETI članek

Digital Explosion - Kaj je SETI, najbrž že veste. Gotovo pa ne veste, da običajna grafična različica tega programa, ki jo ima nameščeno večina vas bralcev, ni ravno idealna, če bi se radi nekoč povzpeli visoko na katerikoli SETI lestvici. Najbrž že veste, da obstaja tudi tekstovna različica, ki bistveno pohitri računanje, vendar pa boste gotovo dosegli še bolje rezultate z orodji, o katerih si lahko več preberete v tem članku. Gre namreč za posebnega tekstovnega odjemalca in za precej uporabno orodje, ki bo prišlo prav predvsem tistim, ki niso noč in dan povezani v internet. Omogoča namreč to, da si iz osrednjega SETI strežnika potegnete poljubno število paketkov, nakar jih program računa toliko časa, dokler niso paketki preračunani in vas nato opozori, da je čas, da pošljete rezultate. Poleg opisov teh dveh dodatkov pa boste našli še nekaj nakladanja o zgodovini tega programa in nekaj nasvetov za boljše računanje....

3 komentarji

Lindows :Windows - 1:0

Slashdot - Čemu tak naslov novice? najbrž že veste, da je Microsoft začel tožbo proti imenu Lindows. In zakaj 1:0? zato, ker je sodnik v preliminarni sodbi zaključil da so, citiram:

'serious questions regarding whether "Windows" is a non-generic name and thus eligible for the protections of federal trademark law.'"


Kaj torej topomeni za Microsoft? Samo to, da Windows ne more biti blagovna znamka, vsa ta tožba pa je ravno okoli tega, da je ime Lindows preveč podobno Windows™. In če bo mnenje sodnika ostalo nespremenjeno, se bo moral znakec ™ na koncu Windows odstranil...
Obširnejšo razlago najdete tukaj.

10 komentarjev

Novi SETI@Home klient

Jaz - Od danes je uradno na voljo novi grafični SETI@Home klient za Windows in MAC OSje. Nova različica prinaša predvsem velik pospešek v računanju ter nekaj drugih uporabnih malenkosti, tako da se download splača. Dobite ga tukaj! Mimogrede, za hardcore setijaše je še vedno bolj priporočljiva uporaba tekstovne različice, saj paketke predeluje hitreje tudi od nove 3.03 grafične verzije. Če imate kakršnokoli vprašanje glede SETIja pa se z njim kar podajte v naš Forum! Thnx, Rok (in še kopica drugih [;)]).

2 komentarja