» »

Lindows :Windows - 1:0

Lindows :Windows - 1:0

Slashdot - Čemu tak naslov novice? najbrž že veste, da je Microsoft začel tožbo proti imenu Lindows. In zakaj 1:0? zato, ker je sodnik v preliminarni sodbi zaključil da so, citiram:

'serious questions regarding whether "Windows" is a non-generic name and thus eligible for the protections of federal trademark law.'"


Kaj torej topomeni za Microsoft? Samo to, da Windows ne more biti blagovna znamka, vsa ta tožba pa je ravno okoli tega, da je ime Lindows preveč podobno Windows™. In če bo mnenje sodnika ostalo nespremenjeno, se bo moral znakec ™ na koncu Windows odstranil...
Obširnejšo razlago najdete tukaj.

10 komentarjev

Brane2 ::

Yeah!!!

slycer ::

Itak, potem bo pa ena tovarna, ki izdeluje okna napisala v svojo reklamo we are making the best windows skasirala tožbo od Microsofta, ker krši njihovo blagovno znamko. Nori so dovolj, da kaj takega storijo. Nemogoče je mogoče.

tha_man ::

Prav je tako. Tale Lindows me ful zanima, ampak niti pametnih screenshotov še nisem videl, kaj šele karkoli druzga. Je kdo že sprobal to stvar?

dr.J ::

Ni slabo, tale sodnik ima jajca!
Seveda se bodo ene 17x pritožili...

Saj za*ebavajo naše uboge sosede Madžare, ker ponujajo MagyarOffice, ki je - če se mi prav zdi - njihova verzija OpenOffica. Na Star in OpenOffice se pa zgleda ne morejo kar tako spraviti...

Čudno, čudno, zdaj jih pestijo bugi v Zlib knjižnicah... Zgleda, da so malo open sourca narabutali. :D Škoda, ker zlib ni pod GPL!

wishmaster ::

screenshot LINDOWS

Matri[X] ::

Sploh nevem zakaj delajo ta operacijski sistem ker je totalno beden. Poganjanje IE, Worda in ostalih zelo dobrih aplikacij je prepovedano na drugih operracijskih sistemih. Pa zakaj je vse narejeno na linuxu. Totalna beda. Linux z Xwindows a kaj so že je 10x bolj nestabilen kot katerikoli WindowsiNT (NT4,Win2k,XP,.NET). Za domačo uporabo pri linuxu primoran uporabljati xwindow, ker drugače ne moreš z njem početi ničesar. Linux je zastarel operacijski sistem, ki komaj dohaja nove tehnologije. To potrjuje tudi "konzola" ki jo moraš v velikih primerih uporabljati če hočeš namestiti kakšen program. Narejen je na Unixu, ki je pa star že okoli 20let (nevem natančno). Windowsi so pa že pred 3leti opustili "konzolo" in je sedaj samo še emulator le-te. Meni je beden že na sam pogled. Ko sem primerlal RH7.2 in Win2k so nedvomno zmagali Win2k, ker so se izkazali za veliko bolj podprte in stabilne kot RH7.2.

dr.J ::

NEO, ti sploh ne veš, kaj govoriš. Če bi bil Linux tako zanič, IBM ne bi vložil vanj par milijard USD. Kakor je z MS-DOSom IBM povzdignil Microsoft, ga bo z Linuxom ogrozil. Kakšna pa je primerjava med RH7.2 in WinNT/2K, pa zelo dobro vem tudi sam.

attackiko ::

Ja neo za desktop ni linux, za kak manjši-srednje velik server je pa čist uredu.

Jeebs ::

Kmal bomo pisal v stilu ''Billy's house has 10 WindowsTM''. Hehe, čist prov je, da so mal dobil po buči.:D

sass ::

he, če bi pa kdo odprl štant na čopovi, pa bi pisal gor McRonald's, misliš da ne bi bilo pene?




sass


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft bo sodeloval z Linspire

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
283997 (2601) sidd
»

Microsoft in "Lindows" spravljena

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62476 (2476) d0rK
»

Lindows nič več Lindows

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122616 (2616) norvalk
»

Walmart na Lindows

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
102228 (2228) Ziga Dolhar

Več podobnih tem