»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji dveinpolurni štiriurni izpad. Hvala za razumevanje.

Zaradi prenizke vlage v zraku so se v prostoru, kjer se nahajajo strežniki, izklopile klime. Pri 60 °C so Slo-Techovi hrčki razglasili splošno stavko (skladno z nastavitvami).

Zaradi moje napake na rezervni lokaciji nismo imeli sinhronizirane zadnje verzije kode, ki poganja to spletno stran (podatki so sicer bili), zato sistem ni uspel preklopiti. Se ne bo ponovilo (upam).

92 komentarjev

Cene pomnilnika dosegle enoletno dno

ComputerWorld - Ko se je gospodarstvo začelo pobirati iz brezna, kamor je zgrmelo na začetku finančne krize, se je začela povečevati tudi proizvodnja pomnilnika. Ta je sedaj dosegla takšne količine, da povpraševanje ponudbe ne dohaja. Posledica so najnižje cene v zadnjih 12 mesecih.

Povprečna cena, ki ji sledi DRAMeXchange, je dosegla vrednost 84 dolarskih centov za gigabiten DDR3 DRAM čip, medtem ko je lani aprila in maja znašala 2,80 dolarja. S tem manjka še čisto malo do absolutnega minimuma iz marca 2009, ki je bil pri 81 centih.

Proizvajalci pravijo, da je znižanje do določene mere v prvem četrtletju, takoj po koncu božične nakupovalne sezone, običajno in pričakovano. Proizvajalci računalnikov za pomnilnik običajno zapravijo okoli 10 odstotkov cene, tako da lahko spričo zadnjih znižanj pričakujemo za odtenek nižje...

45 komentarjev

Nov test: Osnovne plošče za A-64

K8S8X postavitev

Slo-Tech - V ponedeljek se tudi za nas, pridne študente, prične šola. Kot pa vsi vemo, je človeška psiha tako nadmočna, da bi v uricah, ki bi morale biti namenjene šoli, počela vse prej kot to. To najbrž veste tudi srednješolčki, ki ste že odpisali svoj prvi test iz matematike.

Tukaj pa nastopimo mi [:D].

TribesMan, v forumu spoštovan poznavalec strojne opreme, je pod drobnogled vzel kar osem osnovnih plošč, ki zmorejo poganjati AMDjevo za nazaj združljivo 64-bitno rešitev na podnožju Socket754. Vsako od plošč je pregledal, opisal in poudaril njene strukturne bonuse in maluse. Nato je vse plošče podvrgel ekstenzivnim testom in vse skupaj strnil v logično celoto, kjer vam razkrije, katero od plošč...

48 komentarjev

Od overclockarjev, za overclockarje...

HotHardware - Abit je pred kratkim izdal eno najboljših matičnih plošč za Intel-ove procesorje - BH7. Na HotHardware so ploščo vzeli pod drobnogled. Temelji na i845PE vezju. Na njej pa boste našli AGP 4X priključek, 5 PCI ter 3 DDR reže za pomnilnik. Seveda ima tudi en paralelni, en serijski, pet priključkov zvočne kartice, 4 USB 2.0, en priključek 10/100 Mbit mrežne kartice, itd. Pa da ne pozabim omeniti še Serial-ATA [:)] .

Zakaj pravzaprav sploh tak naslov novice? Preprosto: matična plošča je odlična za navijanje. Malo so ji povišali FSB, nato zvišali napetost, kasneje zamenjali hladilnik in voila[:D] . Pri 163 MHz FSB je procesor deloval povsem stabilno pri 3,09 GHz. Izvedli so nekaj testov in...

0 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Iskanje (semi)

Slo-Tech - Kot sem obljubil (z dnevom zamude, pa vendar), se je danes v levem menuju pojavila postavka iskanje (semi). Nova verzija iskanja omogoča postavljanje logičnih pogojev (kar bo treba še temeljito predelati, vendar... za začetek je nekaj). Operatorji so (dokler se ne odločim, kako jih bom poimenoval) standardno c-jevski ( | za ali, & za in ter ! za ne). Če opazite kakšne nove napake, mi to prosim sporočite.

7 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot vam je Mate obljubil (sicer je obljubil za včeraj, pa vendar), smo spisali nov test. Sergio se je močno potrudil in se spotil ob testiranju najnovejšega čuda iz Intelovih logov. Vas zanima, kako se obnese Intelov Northwood (P4) 2,2 GHz? Preberite si test.

17 komentarjev

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

EPoX 8KHA+

Radeonic - Vsake toliko časa se na trgu osnovnih plošč pojavi svetla točka, katero vsi, brez ene izjeme, hvalijo do konca. Že ko sem prebral prvo oceno osnovne plošče EPoX 8KHA+ sem vedel, da je res nekaj posebnega. Istega dela so se lotili tudi pri Radeonicu ter prišli do enakega zaključka - EPoX 8KHA+ je plošča, ki temelji na čipovju VIA KT266A, ima šest PCI rež ter podporo za šest USB kanalov ter, povedano iskreno, pelje scat vse ostale matične plošče. Če mi ne verjamete, preberite test. Ker sem tudi zlobna duša, se bom ustavil še pri dobavljivosti te izjemne osnovne plošče v Sloveniji. Vsa podjetja, katera sem klical, so mi hladnokrvno povedala, da te plošče nikoli ne bodo imela ter da se lahko zanjo, milo rečeno, obrišem pod nosom. Kako težko je biti zastopnik EPoXa, ne vem... Izgleda da res tako zelo, da bom moral ploščo iti iskat v Zagreb, kjer stane v protivrednosti 29.000 SIT z davkom. Heh, brez skrbi, test boste lahko (če bo šlo na meji vse po sreči ) brali enkrat naslednji teden....

13 komentarjev

SiS735 je končno najhitrejši SocketA čipset

več strani - Pred malo več kot enim tednom so prvi testi dotičnega čipseta pokazali porazne rezultate, ki jih ni nihče pričakoval. Do testa osnovne plošče, od Elitegroup K7S5A, je čipset veljal za najhitrejšega med čipseti za SocketA procesorje. Po testu pa so se mnogi spraševali v čem je problem. No izgleda, da je problem rešen. Vse kar je bilo potrebno je bil nov bios. Po novih testih, z novim biosom, je osnovna plošča v skoraj vseh testih triumfirala nad konkurenco z KT266 in AMD760 čipseti. V povezavi z novim biosom, zelo nizko ceno (okoli 200DEM v Nemčiji) ter DDR podporo bo osnovna plošča vsekakor zelo dober nakup.

4 komentarji