»

Facebook predčasno zagnal svojo igralno aplikacijo

Slo-Tech - Po poldrugem letu testiranja med uporabniki v Južni Ameriki in Aziji je Facebook včeraj dva meseca pred načrtovanim datumom splovil svoj Gaming App za naprave na platformi Android. Kot so povedali, je razlog za hitenje izolacija zaradi koronavirusa, zaradi katere računajo na nekoliko hitrejši prodor med uporabnike. Različica za iOS je prav tako na poti, trenutno še čaka na Applovo potrditev za objavo.

Aplikacija ima v prvi vrsti namen tekmovati s Twitchem in YouTubom, pa tudi z Microsoftovim Mixerjem, saj omogoča turnirje, spremljanje izbranih igralcev, gledanje prenosov igranja v živo in komentiranje dogajanja. Prav tako znotraj aplikacije omogoča igranje omejenega nabora večinoma miselnih iger, ki jih ni treba posebej nameščati. Za uporabnike bo morda še posebej zanimiva funkcija za neposredno prenašanje igranja z zaslona svojega pametnega telefona, saj slednje omogoča brez omejitev. YouTube denimo za kaj takega zahteva 1000 sledilcev.

Facebook ni skrival, da ga področje iger...

5 komentarjev

Locky dobil nov način širjenja

Slo-Tech - Izsiljevalski virus Locky, ki že celo leto povzroča preglavice, ker žrtvam zašifrira vse podatke in za odklep zahteva plačilo pol bitcoina, kar je približno 350 evrov, je dobil nov način napada. V prvi polovici leta se je širil v glavnem z okuženimi makroji v Wordovih datotekah, se od septembra pospešeno širi med uporabniki omrežij, kot sta Facebook in LinkedIn. Raziskovalci so sedaj ugotovili, kako za okužbe izkorišča fotografije in luknje v omenjenih omrežjih.

Širi se prek slik, ki so jih napadalci uspeli naložiti na Facebook in LinkedIn ter druga družbena omrežja oziroma poslati prek vgrajenih orodij za komunikacijo. Okužene slike so oblikovane tako, da brskalnik prisilijo v prenos slikovne datoteke na disk (običajno se slike...

39 komentarjev

Microsoftu bržkone tudi evropska zelena luč za prevzem LinkedIna

Reuters - Da bo Microsoft smel prevzeti LinkedIn, mora pridobiti tudi dovoljenje Evropske komisije, s katero ima burno preteklost glede spoštovanja protimonopolne zakonodaje. Evropska komisija bo o prevzemu odločila 6. decembra in uradno izjav ne daje, a neuradno naj bi Microsoftova zagotovila prejšnjega tedna zadostovala za pozitivno mnenje.

Microsoft zagotavlja, da bo tudi LinkedInovim konkurentom še vedno zagotavljal dostop do Outlooka (API) in podobnih storitev. Prav tako bodo sestavljavci računalnikov in drugih naprav še vedno imeli možnost nameščanja aplikacij za dostop do drugih poslovnih družbenih omrežij, ne da bi to kakorkoli vplivali na njihov odnos z Microsoftom. Konkurenca se je namreč zbala, da bo Microsoft zaradi...

26 komentarjev

Pok socialnega balončka

Sprememba vrednosti delnic Facebooka, Zynge, Netflixa in Groupona od 18. maja letos v odstotkih. Indeks S&P je v tem času pridobival.

Slo-Tech - Facebook je začel kotirati 18. maja in pričakovanja so bila velika. Podjetje je imelo več kot 900 milijonov uporabnikov, predhodni posli in dokapitalizacije pa so se sklepali po astronomskih vrednostih, ki so tržno kapitalizacijo podjetja postavljali na 100 milijard dolarjev. Ponudili so 421 milijonov delnic (od tega 180 milijonov sveže emisije) po ceni 38 dolarjev. Zgodilo se je ravno nasprotno od pričakovanj. Sprva jo je zagodla tehnika, delnice so prvi dan še nekako šepale okoli 38 dolarjev, nato pa so bile v prostem padu, kar je povzročilo precej hude krvi in tudi tožb.

Vlagatelji so si belili glavo z vprašanjem, kaj je šlo narobe. Najbolj resničen in hkrati tudi najmanj prijeten odgovor je, da prav nič. Borza je postavila stvari na...

49 komentarjev

Prihodnji teden javna ponudba Facebookovih delnic

The Wall Street Journal - Prihodnji teden se ima zgoditi, kar napovedujemo že več kot leto dni. Kot poroča The Wall Street Journal, bo Facebook objavil javno ponudbo za prodajo delnic (IPO). Podrobnosti še niso znane, pričakuje pa se ponudba delnic v višini 10 milijard dolarjev po valutaciji podjetja med 75 in 100 milijardami dolarjev.

Spomnimo, da se je leta 2009 prvikrat resno začela omenjati možnost, da bo Facebook začel kotirati na borzi. Dolgo časa se potem ni zgodilo nič v tej smeri, podjetje je le tu in tam sprejelo kakšen vložek bogatega investitorja za sorazmerno majhen delež v podjetju. Istega leta se je na primer dvoodstotni delež v podjetju prodal za 200 milijonov dolarjev, kar je postavljajo vrednost podjetja na 10 milijard...

30 komentarjev

LinkedIn želi s kotacijo prehiteti Facebook

Reid Hoffman je ustanovitelj LinkedIna.

Reuters - Spletna stran oziroma socialno omrežje LinkdIn, ki je naokoli že od leta 2003 in je torej starejša od Facebooka in Twitterja, namerava kmalu izvesti javno ponudbo delnic (IPO) in poslati svoje delnice v kotacijo na borzo. LinkedIn cilja na drugačno množico ljudi kakor Facebook, saj je v ospredju navezovanje poslovnih stikov (dober, čeravno nekoliko star članek o LinkedIn najdete na ReadWriteWebu). To je tudi razlog, da veliko njegovih uporabnikov uporablja enega izmed plačljivih profilov uporabe, saj si s tem služijo kruh.

Pred dobrim letom je ustanovitelj LinkedIna napovedoval možnost IPO-ja, a je v isti sapi pripomnil, da je to tega trenutka še daleč. Če gre verjeti Reutersovim virom,...

6 komentarjev

LinkedIn s 70 milijoni uporabnikov

TechCrunch - LinkedIn je stran za povezovanje, ki jo je sredi leta 2003 ustanovil Reid Hoffman. Stran deluje nekoliko drugače kot Facebook, saj je namenjena predvsem poslovnim stikom. Registrirani uporabniki določijo svoje stike oziroma povezave, ki predstavljajo ljudi, ki jim zaupajo v poslovnem svetu. Zdajšnji izvršni direktor Jeff Weiner pravi, da stran napreduje z veliko hitrostjo. Februarja so presegli mejo 60 milijonov uporabnikov, sedaj pa jih imajo že 70 milijonov, izmed katerih je polovica izven ZDA, in milijon registriranih podjetij.

Največjo rast so zabeležili na Nizozemskem, kjer LinkedIn uporablja skoraj tretjina prebivalstva, in v Indiji, kjer so tudi odprli lokalno predstavništvo. V zadnjem času so se do neke mere integrirali s Twitterjem, pripravili vtičnik za Microsoft Outlook in izboljšali možnosti deljenja. Weinerja seveda vsi sprašujejo, kdaj bo LinkedIn svoje delnice ponudil javnosti (IPO), a ta ni želel povedati nič konkretnega.

5 komentarjev