» »

Facebook predčasno zagnal svojo igralno aplikacijo

Facebook predčasno zagnal svojo igralno aplikacijo

Slo-Tech - Po poldrugem letu testiranja med uporabniki v Južni Ameriki in Aziji je Facebook včeraj dva meseca pred načrtovanim datumom splovil svoj Gaming App za naprave na platformi Android. Kot so povedali, je razlog za hitenje izolacija zaradi koronavirusa, zaradi katere računajo na nekoliko hitrejši prodor med uporabnike. Različica za iOS je prav tako na poti, trenutno še čaka na Applovo potrditev za objavo.

Aplikacija ima v prvi vrsti namen tekmovati s Twitchem in YouTubom, pa tudi z Microsoftovim Mixerjem, saj omogoča turnirje, spremljanje izbranih igralcev, gledanje prenosov igranja v živo in komentiranje dogajanja. Prav tako znotraj aplikacije omogoča igranje omejenega nabora večinoma miselnih iger, ki jih ni treba posebej nameščati. Za uporabnike bo morda še posebej zanimiva funkcija za neposredno prenašanje igranja z zaslona svojega pametnega telefona, saj slednje omogoča brez omejitev. YouTube denimo za kaj takega zahteva 1000 sledilcev.

Facebook ni skrival, da ga področje iger poslovno zanima, saj je v okviru svojega družbenega omrežja že doslej ponujal Gaming zavihek. Po drugi strani pa utegne igralna aplikacija privabiti sveže uporabnike tudi na sam Facebook, zlasti take, ki jih "družbeno omrežje za starce" doslej ni zanimalo. V prej omenjenem geografsko omejenem preizkusu si je aplikacijo doslej namestilo že 700 milijonov uporabnikov.

5 komentarjev

NubCake ::

ne hvala, me zanima koga vse bojo "pokupli" od Twitch-a, tak kot kupujeta Microsoft (Mixer) in Google (Youtube Gaming) in tisti ki grejo imajo 10x majn viewer-ov, medtem ko Twitch jih ravno ne zgublja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NubCake ()

mailer ::

Temu se reče požrešnost. Imeli bi vse pa še zasebnosti uporabnikov ne želijo zagotovit.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Glugy ::

Prov bi bilo da bi vsaj ena platforma postala resna in tržno primerljiva alternativa Twitchu. Je precenjen in to ni dobro za razvoj. Brez prave resne konkurence se to komaj kej premakne naprej.

ahac ::

Meni bi bilo veliko bolj všeč, če bi naredil proper gaming streaming site in ne samo en zavihek v Facebooku. Tja se grem smejat anti-5G postom od prijateljev, ne pa gledat gaming/esports streame.
Saj Mixer tudi ni del Hotmaila...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

drysmoke ::

Fino bi bilo, da bi ljudje zmogli toliko mozganov, da ne bi hoteli se ene svoje dejavnosti dati v sluznost facebooku. Seveda je pa to utopicno pricakovati, facebookovi (in googlovi) uporabniki, ga uporabljajo ravno zato ker nimajo mozganov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče EU: Če imate Facebookove vtičnike na svoji spletni strani, ste soodgovorni za (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7321901 (14306) hfvby65
»

Družbena omrežja - zakaj?

Oddelek: Omrežja in internet
142026 (1575) Unknown_001
»

Newell o odločitvi za podporo Linuxa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
11129559 (24387) PARTyZAN

Več podobnih tem