»

Tožba zoper Symantec zaradi avtomatskega podaljševanja licence

ComputerWorld - Kenneth Elan iz New Yorka toži podjetje Symantec, ker mu je to avtomatično podaljšalo naročnino na protivirusni paket Norton Antivirus in za to zaračunalo 76,03 dolarja. V tožbi, ki jo je na newyorško sodišče vložil 19. januarja, piše, da Symantec ni ponudil možnosti zavrniti podaljšanja licence. Če bi mu jo, bi jo sprejel in odpovedal naročnino na Norton Antivirus. Elan je prosil sodnika, da tožbi dodeli status skupinske tožbe, tako da bi se ji brez stroškov lahko pridružili še drugi opeharjeni kupci protivirusnega programa. Symantec tožbe še ni komentiral.

To sicer ni prvi tovrsten primer. Praksa avtomatskega podaljševanja licenc je že stara stvar, ki jo podjetja zagovarjajo z utemeljitvijo, da le tako...

13 komentarjev

Decaf potegavščina

Slashdot - V začetku tega tedna smo poročali o Microsoftovem orodju za forenzično analizo CAFEE, ki je pobegnilo na splet, kar so izkoristili nadebudni programerji in hitro spisali protistrup z imenom DECAF. Hitro se je namnožil po spletu, danes pa so pisci njegovo delovanje onemogočili. V versko obarvanem in baročno obloženem pojasnilu so zapisali, da je njihov mali projekt DECAF pri kraju. Z njim bi želeli le pokazati, da se vlade ne smejo zanašati le eno forenzično orodje in da potrebujemo boljša.

Kaj pa se lahko iz tega naučijo uporabniki? Predvsem da ne gre slepo verjeti in poganjati vsakega programa, na katerega naletijo na spletu. Delovanje so namreč onemogočili na daljavo, prek spleta. Prav lahko bi (ali pa nemara so) v program podtaknili...

20 komentarjev

Appli opazno cenejši

Gizmodo - The Inquirer je odkril, da Best Buy ponuja Applove prenosnike za 100 do 150 dolarjev ceneje, kot so priporočene maloprodajne cene. Podobne trike je Best Buy že izvedel z drugimi izdelki, a po drugi strani je Apple znan po tem, da nikoli ne prodaja pod priporočeno prodajno ceno. Ali to pomeni, da tudi Apple pripravlja svoje uradno znižanje, nam ni uspelo izvedeti, govori pa se že tako. Prav tako komentarji na strani kažejo, da ne gre za potegavščino. Seveda, logično bi bilo, da poskušajo rešiti svojo božično prodajno sezono. Kot vedno: vse skupaj velja le za ZDA.

37 komentarjev

Sedem najboljših potegavščin

vir: BBC
New Scientist - V tekoči številki New Scientist obuja spomine na sedem najboljših znanstvenih potegavščin, ki so jim bralci nasedli. Leta 1912 je amaterski paleontolog Charles Dawson objavil, da je v gramozni jami v Piltdownu v Sussexu odkril lobanjo in čeljustnico polčloveka-polopice, ki naj bi bil manjkajoči evolucijski člen. Potegavščina je zdržala 40 let.

Leta 1869 so v Cardiffu v ZDA "našli" okamenelega velikana, ki naj bi bil visok dobre tri metre. Še v osemnajstem stoletju, leta 1725, so kolegi speljali na limanice Johanna Beringerja in mu nastavili cel kup fosilov, ki so ga tako prevzeli, da je o njih celo napisal knjigo, preden je ugotovil ukano. Modernejši trik si je leta 1996 privoščil Alan...

29 komentarjev

Štiriprocesorska plošča za Hammerje?

Overclockers Australia - Gotovo ste že slišali, da je internet postal zelo obširna baza vseh sort podatkov, ki pa ima eno zelo veliko pomanjkljivost - nikoli ne vemo, če so podatki, ki jih dobimo na internetu, točni. V dvom smo včasih postavljeni tudi pisci novic - recimo sedaj, ko se je po internetu razpasla slika domnevne štririprocesorske matične plošče za bodoče Hammerje. Možno je namreč, da gre za potegavščino, lahko pa matična plošča na sliki tudi resnično obstaja. Sami presodite, če gre za potegavščino, ali ne. Tukaj imate sliko domnevne 4-procesorske plošče za Hammerje:

Tukaj pa si lahko ogledate ploščo, ki ne obstaja, saj je plod domišljije uporabnika, ki je imel preveč časa [:)]:

10 komentarjev

Zlatko je potegavščina

Jaz - Ok, opravičujem se za dostavo nepotrjene novice [:(]. Stvar je v tem, da je celotna zadeva okoli tega Zlatko virusa ena velika potegavščina, kar so dosled potrdili že pri Nemškem Telekomu in Symantecu. Torej, če ste oboževalec Zlatkota, vas ne rabi biti strah uporabe tega screensaverja... Thnx, SKull in Toni.

0 komentarjev

Nevaren Zlatko virus

Jaz - Nemški Telekom opozarja, da od te nedelje razsaja izredno nevaren virus z imenom ZLATKO. Nahaja se v screensaver datoteki Zlatko.exe, ob zagonu pa pobriše celoten trdi disk, pred tem pa še pošlje uporabniško ime in kodo za dostop do interneta svojem stvaritelju. Zaenkrat ustreznega antivirusnega programa še ni, tako da v slučaju prejema te datoteke takoj ukrepajte in jo pobrišite z diska.

2 komentarja