»

Microsoftov Surface Duo opažen v javnosti

Slo-Tech - Microsoftova zložljiva naprava Surface Duo - prvič so jo predstavili lani oktobra, kupiti pa jo bo mogoče proti koncu letošnjega leta - je očitno nared do te mere, da so prototipe v preizkus dobili nekateri njihovi zaposleni v ZDA in Kanadi. Tviteraš Israel Rodriguez je enega od njih posnel na sredstvu javnega prevoza v Vancouvru.

Iz posnetka je videti, da ne gre za docela prepogljivo napravo, tako kot jih denimo ponujata Samsung in Huawei, pač pa Duo z zaslonoma, povezanima s tečajema, bolj spominja na kak LG V50 ThinQ. Naprava očitno poganja prilagojen Android z Microsoftovo preobleko, vse skupaj pa na prvi pogled deluje nedokončano, sodeč po tem, da uporabnik s prsti precej časa beza v prazno. Prav tako je na prednji strani opaziti bliskavico, kar daje slutiti, da bo kar se zajemanja fotografij in videa poudarek na t. i. selfie kameri in da Duo morda te na hrbtni strani sploh ne bo imel.

Za zdaj je o napravi znano le še to, da bo namenjena tistim, ki bi radi na telefonu...

0 komentarjev

Predavanje - Znanost na cesti: Pomen znanosti in podjetništva

Slo-Tech - V sredo, 10. septembra 2014, ob 19.30 bo v Kavarni Union predaval prof. dr. Marko Jaklič z Ekonomske fakultete o pomenu znanosti, podjetništva in inovativnosti v prihodnjem razvoju slovenske družbe.

Za uspešnejšo gospodarsko in družbeno prihodnost potrebujemo nove oblike organiziranosti. Izziv uspešnega povezovanja znanosti in proizvodnje bo vse večji. Najbolj potrebna reforma v Sloveniji je na področju inovacijske dejavnosti oziroma učenja družbe, kjer je potrebno precej uspešneje kot do sedaj povezati znanost in podjetja. Pri tem imajo izjemno veliko vlogo "pravi" inženirji, ki bi morali delovati oziroma biti zaposleni tako na strani znanosti oziroma javnih raziskovalnih organizacij kot v podjetjih.

Dogodek je del serije poljudnoznanstvenih predavanj Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu. V polurnih predavanjih...

10 komentarjev

WHO: Mobilni telefoni lahko potencialno povzročajo raka

Penetracija mobilne telefonije.

Slo-Tech - Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC) pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) je lanski raziskavi navkljub označila elektromagnetno valovanje, ki ga povzročajo mobilni telefoni, kot potencialno karcinogeno v ljudeh za povzročitev glioma. Našli so omejene dokaze, da povzročajo gliom in akustični nevrom, in nezadostne dokaze za ostale vrste raka.

Tako je odločilo 31 znanstvenikov iz štirinajstih držav, ki je sestavljalo delovno skupino na srečanju v Lyonu, ki je potekalo od 24. do 31. maja letos. IARC ni izvedel nobenih novih raziskav, ampak so zgolj pregledani in ovrednotili rezultate že obstoječih raziskav in literaturne podatke.

Omejeni dokazi v govorici Svetovne zdravstvene organizacije pomenijo, da je bila opažena pozitivna korelacija med izpostavitvijo in boleznijo, za katero pa vpliv...

74 komentarjev

Windows spet izgubljal

ComputerWorld - Še en mesec je za nami in spet je čas, da pogledamo tržne deleže operacijskih sistemov na računalnikih uporabnikov interneta. Net Applications, ki pridno spremljajo navade uporabnikov, so zabeležili, da se je tudi januarja tržni delež Windows zmanjšal.

V primerjavi z decembrom je nižji za 0,4 odstotne točke in zdaj znaša 88,3 odstotka. Skupaj je tako v zadnjih treh mesecih Microsoft izgubil 2,2 odstotne točke uporabnikov, kar je največje zmanjšanje v takem obdobju v zadnjih štirih letih, odkar Net Applications spremljajo trende. Prvikrat se je z opazno vrednostjo na seznamu prikazala beta verzija Windows 7, ki je podobno kot Vista bolj uporabljana med vikendi - to pomeni, da jo imajo ljudje v večji meri nameščeno na domačih računalnikih kot službenih. Dosegla je skromnih, a opaznih 0,22 odstotka. Večji delež osipa gre na račun veterana Windows XP, ki je izgubil 1,5 odstotne točke uporabnikov, medtem ko jih je Vista malenkost manj pridobila in z 22,5 odstotki postavila svoj rekord.
...

90 komentarjev

So okrogli kabli kul?

I Am Not A Geek - Spomnim se, ko smo se, med inspiracijami ter v afektu modificiranja mojega ohišja (tega je sicer že dve leti) spravili delati okrogle kable. Olfa nož, malo iznajdljivosti, dosti mirne roke ter kakšnih deset kil lepilnega traku - in kabel je bil nared! Z nakupom svojega prvega ATA66 diska sem tudi zamenjal kabel iz 40 na 80-žilnega, a si zaradi ozemljitvenih žic med nosilkami signala nisem upal narediti okroglega kabla, saj sem se bal, da bi to vplivalo na hitrost prenosa. S tem vprašanjem so se ubadali tudi na Iamnotageek.com ter ugotovili, da opaznega vpliva na prenos podatkov ni. Sedaj veste [:D].

5 komentarjev

Pošiljanje e-mail obvestil

Slo-Tech - Zaradi včerajšnje nadgradnje programske opreme ste videli, da je nekaj zadev še poldelujočih. Ena bolj smešnih je napačen prikaz časa v forumu, saj ste nekateri opazili, da ste spremenili temo ali sporočilo tam prvega januarja leta 1970 . Medtem ko je ta napaka popolnoma banalna, je bilo opaženo, da ne dela pošiljanje sporočil tekom elektronske pošte. To posledično tudi pomeni, da tisti, ki ste se v Slo-Tech prijavili danes, ne boste dobili aktivacijske kode po e-mailu. Za napako se opravičujemo, popravljena bo jutri.

1 komentar

Primerjava Win XP in 2000

The Register - Kot poročajo na Registru, so se na The Tech Reportu spravili k testu performanc omenjenih sistemov. Tako so prišli do zaključka, da je na pisarniški ravni XP boljši, medtem ko pa pri grafičnih programih in pa igrah razlika sploh ni opazna.
Poleg tega so kot zanimivost v test vključili še po mnenju večine neuporabne Win Me, ki pa so se na presenečenje izkazali dokaj enakovredni obema profesionalnima sistemoma. Končna ocena je sicer stvar posameznika, se je pa na test pojavilo že nekaj kritik glede pomnilnika in pa izbire procesorja (ja, bil je Athlon).
Sicer pa, povzetek članka je tule, sam, zelo dolg, članek pa tukaj.

9 komentarjev