»

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

[H]ard|OCP razlaga o Kyru

HardOCP - Medtem, ko si lahko na naši strani preberete Brodurjev primerjalni test, v katerega je vključen tudi Kyro, so se tega lotili tudi na naj[T]rši strani na planetu, HardOCPju. Kar zelo obsežen članek vas pouči o Hidden Surface Removalu, ki ga Kyro hardversko podpira, testi hitrosti in zmogljivosti so priloženi. Zanimivo branje, ki pa zaključi nič drugače, kot Brody. Kyro je zelo poceni, a je počasen. Anomalije na sliki zaradi nedodelanih gonilnikov tudi niso izjema. Klik!

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledili slikico precej zanimivega hladilnika, ki so ga našli na Akibi. Zadevica ni podobna ničemur, kar bi poznal, moram pa priznati da izgleda precej dobro. Hladilnik daje vtis velike masivnosti in hladilne sposobnosti, čeprav je na videz tako ali tako nemogoče oceniti njegove sposobnosti. Kakorkoli, bom poskusil izvedeti kaj več in če mi bo uspelo, vas bom obvestil.

2 komentarja

KT133 vs KT133A vs ALi MAGiK1

HardOCP - Na HardOCPju si lahko preberete zanimivo primerjavo treh trenutno aktualnih SocketA čipovij. Poleg klasike KT133 so testirali tudi novo KT133A in ALI MAGiK 1. Dejansko je test zelo zanimiv, saj do neke mere pokaže, kaj lahko pričakujemo od DDRja ter ali se ga izplača kupovati, ali pa naj ostanemo pri dobrem starem SDR ramu in KT133/A čipovju.

0 komentarjev

Barvanje ohišij

HardOCP - Na HardOCPju lahko preberete tretji del njihovega vodiča po modificiranju ohišij. V tem članku se ukvarjajo le in samo s tehnikami barvanja. Glede na to, da so nepobarvana ohišja med računalniškimi fanatiki zgolj redkost in da vas velika večina želi kakšno bolj pisano škatlico, si le vzemite čas in oglejte zadevo.

1 komentar

Cene DDRja niti niso tako grozne

X-Bit Labs - Ko so se pojavili prvi DDR DIMM moduli, je večina računalničarjev bila zgroženazaradi veliko previsokih cen. Približno ob tem času so namreč padle tudi cene navadnega SDRAMa, tako da je razlika bila še večja in kmalu so se pojavili dvomi o dejanski uporabnosti DDR SDRAMa. No, z Tajvana prihajajo dobre novice. Tamkajšnji proizvajalci pomnilnika zatrjujejo, da so današnje cene posledice ogromnega pomanjkanja in velikega povpraševanja za pomnilnikom in da bodo v prihodnosti zelo padle. 128MB DDR SDRAMa naj bi kmalu veljalo le še 135$, 256MB pa 270$. In kot bi to zvedeli tudi drugod, so cene DDRja te dni dejansko padle. Pricewatch poroča, da se DDR SDRAM dobi že za 179$ (128MB) in 384$ (256MB... moduli so zelo redki). Juhej .

1 komentar

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar

OC umetnost

vir: HardOCP
HardOCP - Pa naj še kdo reče, da nismo overclockerji tudi po malem umetniki, ter da se ne da iz naših pripomočkov narediti nekaj lepega. Živ dokaz za nasprotno je ta slika, ki sem jo najdel na HardOCPju, v bistvu pa gre za umetniško olepšani ventilator. Meni je zadeva resnično všeč, vi pa se odločite sami [;)]

12 komentarjev