»

Ballmer mora pričati

ComputerWorld - Poročali smo že o skupinski tožbi proti Microsoftu zaradi domnevno zavajajočih oznak Vista Ready, ki se še vedno vleče kot jara kača. Microsoft je že pretekli mesec poskusil preprečiti pričanje izvršnega direktorja Steva Ballmerja, ki da naj ne bi imel notranjih informacij o Visti. Takrat so krivdo poskušali prevaliti na Jima Allchina in Willa Poola.

V petek je sodnica odločila, da se mora kljub temu Ballmer v tridesetih dneh pojaviti na sodišču, kjer bo največ tri ure odgovarjal na vprašanja. Tožnike še zlasti zanimajo njegovi pogovori s predstavniki Intela okrog časa, ko je Microsoft znižal zahteve za pridobitev oznake Vista Ready, za katere Ballmer trdi, da so bili zgolj kratke diskusije o tehničnih zahtevah in časovnem okviru. Primer bo šel pred poroto aprila.

11 komentarjev

Bill Gates in Steve Jobs ponovno skupaj na odru

MacRumors.com - Po več kot 20 letih sta se včeraj na odru v okviru konference D5 skupaj pojavila Bill Gates in Steve Jobs. Intervjuvala sta ju Kara Swisher ter Walt Mossberg, ogled posnetka pa močno priporočamo. Na prvi pogled bi morda sklepali, da sta vodilna moža podjetij Apple in Microsoft med sabo skregana, a če je to res, sta uspela nesoglasje zelo dobro prikriti. Intervju je namreč potekal v zelo pozitivnem vzdušju, občasno zbadanje pa ni preseglo meja dobrega okusa in smisla za humor. Med drugim sta komentirala trenutno in preteklo stanje na IT sceni, ocenjevala najpomembnejša dela sogovornika ter se šalila o reklamah Mac vs. PC.Naj ponovim še enkrat - v teh večernih uricah resnično priporočamo ogled!

44 komentarjev

Bo Bill Gates kupil Slovenijo?

Finance - Microsoft, tarča kritik, tožb, protestnih shodov, obtožb gobčnih uporabnikov in obsodb teh in onih sodišč, je še vedno nadvse uspešno podjetje. Dobiček je občudovanja vreden in njih delničarji bodo letošnjega novembra dobili dividende. Bill Gates okoli 650 milijard tolarjev, Steve Ballmer pa čez 1 milijardo dolarjev. Skupna vrednost dividend znaša okoli 32 milijard zelencev, ali 1,2-kratno vrednost lanskega slovenskega BDP. Več o vrtoglavih rekordih Microsofta in primerjavah z domačim gospodarstvom pa preberite v Financah.

67 komentarjev

Intervju s Kevinom Mitnickom

Slashdot - Na priznani spletni strani Slashdot so danes objavili intervju, ki ga je svetovni splet že dalj časa pričakoval. Intervju s Kevinom Mitnickom. Če se spomnite, je bil Kevin že pred časom (do leta 2000) zaradi različnih vdorov zaprt, uporabo računalnika pa so mu prepovedali do januarja 2003. Še isti dan, ko mu je kazen prepovedi uporabljanja računalnika pretekla, so Slashdotovci pozvali obiskovalce svoje strani, naj pripravijo in vpišejo vprašanja, ki bi jih želeli zastaviti Kevinu, ta pa je obljubil odgovore nanje v prihajajočem intervju. No, odgovore smo končno dočakali, Slashdot je le objavil težko pričakovan intervju.

6 komentarjev

Antidemonstrantni prijemi

The Village Voice - Upam, da ste vsaj malo spremljali dogajanje v Genovi na srečanju G-8, ko so demonstranti policiji naredili kar precej preglavic. Na žalost (ali na srečo) pa bo teh preglavic iz dneva v dan več, saj demonstracije postajajo del vsakdanjika in nič ne kaže, da bi popularnost le-teh upadla. Demonstranti pa lahko poleg demonstriranja naredijo tudi veliko škode, saj v svoji razjarjenosti sesujejo vse pred sabo (izložbe, avtomobili, ...). Maso ljudi je lahko obvladati, ni pa lahko mase VARNO obvladati. Vsi dosedanji ukrepi v obliki vodnih topov, pendrekov in podobnih stvareh, da o gumijastih nabojih, ki se jih tako lahko zamenja s pravimi ne govorimo, so se izkazali za sorazmerno nevarne, saj lahko povzročijo trajne poškodbe (zaradi gumijastega naboja ste lahko ob oko, vodni top vas nabije ob steno, itd.). Ravno zaradi tega, so se ljudje k raznim bolj varnim alternativam. Na tej strani si lahko preberete nekaj o teh stvareh - energetske puške, ki povzročajo občutek opeklin, vendar človeka...

2 komentarja

Intervju z Intel Italia

The inquirer - Morda se intervju z italijanskim oddelkom Intela zdi malce zgrešen, vendar ni tako, saj imajo dokaj redne zveze z matičnim podjetjem in vedo veliko podatkov o prihodnjih projektih. V nedavnem intervjuju, ki si ga lahko ogledate tukaj, je tekla beseda predvsem o finančni uspešnosti podjetja, rivalstvu z AMD-jem, prehodu na 0.13 mikronsko tehnologjijo, ... Pač nič posebnega, porečete. No, glavno so nam prihranili za konec, saj je direktor Intelovega italijanskega oddelka povedal tudi nekaj o prihodnosti Alpha tehnologije. Vsi namreč vemo, da je skrb za Alpha procesorje prešla na Intela. Vendar pa do sedaj nismo vedeli, kako bo Intel uporabil novo tehnologijo (lahko smo samo špekulirali). Potem, ko sem prebral intervju ne morem reči nič obetavnega, saj bodo Alpha procesorji čez 3 leta samo še lep spomin. Intel se je odločil, da vso Digitalovo tehnologijo vgradi v svoje Intanium procesorje in navaja, da leta 2004 Alph ne bo več mogoče dobiti. Vsi prejšnji kupci se bodo morali...

1 komentar

Open source igre na Linuxu

Linux Journal - Vem, da je Slo-tech bolj resno usmerjen projekt in da nebi smel pisati o igricah, vendar moram, ker se vse skupaj nanaša na Linux in na Open source. Poleg tega pa Linuxaši prav hrepenijo po zabavi in so pripravljeni podpreti vsak komercialen projekt a la Quake 3 za Linux, samo da bi imeli čim manj opravka z Microsoftovimi operacijskimi sistemi. No morda sem malce zapretiraval... Skratka vsak človek se slej ko prej nažre komercialnih naslovov in si kmalu zaželi nekaj preprostejšega in zabavnejšega (samo poglejte si npr. Deluxe Ski Jumping). Tako je tudi na Linuxu. Res je, da igrice dobimo že zraven distirbucij (Red Hat, Caldera, SuSE, ...), vendar se človek kmalu naveliča pasjanse, minolovca, kače in drugih stvari. Če spadate med tiste, ki bi se radi igračkali tudi na Linuxu, potem obiščite to stran in si zastonj snemite špile. Ne pričakujte sicer kakih Quakov ali Unrealov, prej kakšne preprostejše arkade. Skratka nič ni boljšega, kot cel dan pisati kodo kakega Linuxaškega programa...

0 komentarjev

Intervju s Stevom Ballmerjem

Sun-Times - Pri Sun-Times so objavili intervju s Stevom Ballmerjem - z drugim najpomembnejšim človekom v Microsoftu (prvi je še vedno kakopak Bill Gates). S tem člankom so hoteli izvedeti, kako Microsoft gleda na Linux. Ballmer je povedal, da je Linux in Open source nasplošno v redu, ker sili druge (predvsem Microsoft) k inovativnosti. Povedal pa je tudi, da je Linux rak rana. Logično, saj Microsoftu dela precej preglavic. To je samo povzetek. Veliko več podrobnosti boste našli, če si boste vzeli čas in prebrali intervju.

5 komentarjev