»

Prototip prozornega telefona

The Verge - Prozorni ali vsaj prosojni zasloni obstajajo že nekaj časa, a so njihove izvedbe precej prepuščale željam. Videli smo tudi že primerke, ki so bili vgrajeni v mobilne telefone, a so vsi razočarali. Premierno je to preizkusil Sony Ericsson s svojim Xperia Pureness, a za tisoč dolarjev se kupcev ni trlo. Niti Lenovo niti Explay nista bila uspešnejša, a to se utegne spremeniti. Tajvansko podjetje Polytron Technologies je pokazalo prototip pametnega telefona, ki je praktično v celoti prozoren in precej prepričljivejši od starejših okornejših bratov.

Kot vidite na posnetku spodaj, je praktično cel telefon prozoren. Izjema so le sestavni deli, ki to v bližnji prihodnosti ne bodo - SIM, microSD, mikrofon, zvočniki in baterije. Ta del bodo v...

27 komentarjev

CES 2012: Nvidia in Asus predstavila tablico s Tegro 3 in Androidom 4

engadget - V Las Vegasu se je včeraj popoldne začel vsakoletni sejem CES, ki bo trajal do petka. V tem času bomo spremljali kopico novosti, ki jih bodo igralci elektronske branže predstavljali in napovedovali. Poglejmo si Nvidio, ki je včeraj skupaj z Asusom predstavila nov tablični računalnik, ki ga poganja Nvidiin procesor Tegra 3.

Tegra 3 oziroma Kal-El, kakor je tudi bila znana v razvoju, je Nvidiin mobilni sistem na čipu (SoC) nove, tretje generacije. Njegova glavna odlika je pet jeder, od katerih so štiri klasična ARM Cortex A9 s frekvenco 1,3 GHz (oziroma 1,4 GHz, kadar poganjamo le eno) in eno oskubljeno varčno jedro s 500 MHz, ki teče, ko potrebujemo manj procesorske moči, da podaljša avtonomijo delovanja naprave.

Nov...

28 komentarjev

Eee Keyboard na trgu oktobra

vir: engadget
engadget - Težko pričakovana tipkovnica iz družine Eee, ki je konceptualno na moč podobna slavnemu Commodorju 64, bo na trg po besedah CEOja Asusa, Jerryja Shena, končno prišla v oktobru. Žal še ni potrdil cenovne politike, a naj bi bile napovedi o ceni med 400 in 500 dolarji kar točne. Sistem, vgrajen v tipkovnico, bo vseboval 1,6 GHz procesor iz družine Atom, gigabajt delovnega pomnilnika, 802.11b, g in n WiFi ter Bluetooth povezljivost, brezžično (in žično) HDMI povezavo ter 16 oz. 32 GB SSD. Prototipi so sicer uporabljali Windows XP, a smiselno je predvidevati, da bodo pri Asusu za oktobrski izid slednjega zamenjali s popolnoma svežim Windows 7 oz. morda eno izmed različic Linuxa v poizkusu prihraniti še nekaj zelencev.

16 komentarjev

Asus Marine Cool z vgrajenim hladilnikom, UPS in RAM

Slo-Tech - Letošnji CeBIT se sicer s sejemskim delom začenja šele v torek, a podjetja že pridno pripravljajo in kažejo izdelke, ki so namenjeni zanj. Z zanimivim izdelkom nas je navdušil Asus, ki predstavlja matično ploščo z imenom Marine Cool.

Gre za koncept plošče, ki ima poleg standardnih pritiklin še nekaj nekonvencionalnih. Najopaznejši je ogromen hladilni sistem iz kovinskih toplotnih cevi (heatpipe) in mikroporozne keramike, ki naj bi po Asusovih zagotovilih toploto odvajala dvakrat hitreje od običajnih rešitev. Drugi detajl je baterija z litijevim polimerom, ki premošča izpade električne energije kot nekakšen UPS, tako da se neizvirno imenuje Onboard UPS. Tretja novost nosi ime Failover Memory, kar pomeni, da ima plošča...

9 komentarjev

Asus se poslavlja od 8,9'' netbookov

DigiTimes - Zaradi velikega povpraševanja po večjih modelih netbookov z desetplačnimi zasloni, se je Asus odločil, da bo počasi prenehal ponujati manjše 8,9-palčne netbooke. Svoje Eee PC-je z zasloni te velikosti bo prenehal proizvajati še letos, tako da bodo desetpalčni modeli po novem predstavljali kar 95 odstotkov vse njihove prodaje, preostalih pet odstotkov pa bo odpadlo na 7-palčne modele. Glede na hud tempo izdajanja večjih modelov tudi pri ostalih proizvajalcih je le vprašanje časa, kdaj jim bodo sledili.

14 komentarjev

Asus predstavil nov Eee

Asus Eee 1000HE

vir: The Register
Slo-Tech - Asus je predstavil nov netbook z imenom Eee 1000HE. V desetpalčnem malčku, kot namiguje že ime, bije Intelov Atom N280 z 1,66 GHz na Intelovem naboru GN40 (vodilo 667 MHz!), ki ima integrirano grafiko s podporo za DirectX 10. Za delovanje ima na voljo gigabajt pomnilnika DDR2, 160 GB trdega diska, raznovrstno brezžično in žično povezljivost in zaslon, na katerem more narisati 1024 x 600 točk. Posebej ponosni so pri Asusu na avtonomijo, ki naj bi z izboljšano šestcelično baterijo dosegla kar devet ur in pol. Onstran Luže sprejemajo prednaročila po 399 dolarjev, medtem ko cenovna politika za staro...

72 komentarjev

Asus predstavil tipkovnico Eee

OSNews - Naslednja novost, ki so jo predstavili na letošnjem CES, prihaja iz Asusovih laboratorijev. V podjetju, kjer so se odločili pošteno izkoristiti uspeh družine netbookov Eee, so predstavili še tipkovnico Eee. Računalnik v obliki tastature poganja Intelov Atom, zapakiran pa je v lično obliko tipkovnice z majhnim petpalčnim zaslonom, občutljivim na dotik, na desni strani. Za povezljivost je poskrbljeno z USB-jem in Ultra-Wideband Wireless HDMI. Baterije so v prototipu sicer zdržale le poldrugo uro, a Asus obljublja dvakrat daljše delovanje v končnem izdelku, ki bo na voljo septembra.

4 komentarji

Danes se začenja CES 2009

Slo-Tech - CES je okrajšava za The International Consumer Electronics Show, ki se od leta 1967 zgodi vsako leto. Med leti 1978 in 1994 so ga prirejali celo dvakrat letno, tj. januarja v Las Vegasu in junija v Chicagu. Sčasoma je poletni vrhunec razvodenel, tako da so po nekaj neuspešnih menjavah lokacije poletni del leta 1998 kar ukinili.

Pravzaprav že več kot dober mesec poslušamo o tem CES-u in izdelkih, ki jih bodo proizvajalci predstavili na njem, tako da je že bil skrajni čas, da se prireditev res začne. CES bo trajal do nedelje, 11. januarja, prireditelji pa pričakujejo udeležence iz več kot 140 držav. Davnega leta 1967 so našteli 200 razstavljavcev, medtem ko jih pričakujejo več kot 2700 in več kot 130.000 udeležencev. V preteklosti smo na CES-u videli debi mnogo izdelkov, ki so pozneje krojili svet zabavne elektronike, npr. videorekorder leta 1970, DVD leta 1996, plazemski televizor leta 2001 in Blu-Ray leta 2003, o vseh letošnjih novotarijah pa vas bomo pridno obveščali. Letošnji...

4 komentarji

Eee monitor

Eee monitor

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po dveh (oz. treh) verzijah malega prenosnika naj bi se potencialni namizni Eee škatlici pridružil še Eee monitor. Eee monitor ni neposredna konkurenca Applovemu iMacu, čeprav je enake oblike, saj bo precej cenejši od iMaca, cena pa naj bi bila okrog 500 $.



Točnih specifikacij o strojni opremi ni, prav tako ni točnih podatkov o velikosti, a na prvi pogled iz slik lahko predvidevamo, da bo zaslon širokega formata. Eee monitor bo na zadnji stranici imel še 4 USB priključke, mrežni in modemski priključek ter dva izhoda za zvočnike in vhod za mikrofon. Prav tako pa so pod samim zaslonom vgajeni še zvočniki. Nekaj več podatkov pa na bit-techu.



Očitno...

16 komentarjev

Asus Eee PC, Start-up night #2 in delavnica Pure Data

Asus Eee PC

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Je majhen, je eleganten, je enako funkcionalen kot vsak povprečni prenosni računalnik in trenutno edini zgled mu je OLPC. Na Pipinem odprtem terminu danes ob 19h si bomo pogledali prenosni računalnik Asus EEE PC, katere so njegove značilnosti in zakaj je drugačen od ostalih.



Ker imamo v Sloveniji kar nekaj zanimivih spletnih storitev, bomo tudi maja na Spletnih uricah eno predavanje namenili le-tem. V sredo ob 19h se bodo na drugem start-up večeru predstavili nekateri bolj ali manj znani start-upi s svojimi...

0 komentarjev

Asus eee PC druge generacije

engadget - Na letošnjem CeBIT sejmu je Asus predstavil nov model priljubljenega eee PCja. Prisluhnili so največji želji potrošnikov in v nov model namestili večji ekran, z večjo resolucijo: 9" (oz. 8.9") velikost diagonale z resolucijo 1024x600. Poleg tega naj bi bil računalnik serijsko opremljen z 1GB rama, in od 8 do 12 GB SSD diska. Kljub večjemu zaslonu, so se zunanje mere le skromno povečale. Poganjal ga bo Xandros Linux OS, z možnostjo namestitve Windows OSa.

Ostale komponente naj bi bile več ali manj enake. Predvidena cena za novi model, ki naj bi izšel še letos, je 100€ več kot za 7" model, torej 399€.

Na engadget.com si je mogoče ogledati nekaj fotografij.

50 komentarjev

Touchscreen BomboxPC

Slashdot - Slashdot poroča o projektu združevanja prenosnega radia in zaslona, občutljivega na dotik.

Avtor se je odločil modificirati Hitachi TRK-8200HR in sicer tako, da je vgradil Fujitsu Stylistic 1200 Color TabletPC. Za ta poseg je moral odstraniti kasetofon, VU Meter in kasetofonski števec. Sedaj je v radiu 2 Gigabajta diskovnega prostora, avtor pa v bljižnji prihodnosti načrtuje prehod na 20 Gb. Radio vsebuje tudi pcmcia LAN kartico. Za delovanje moramo vklopiti le en kabel, saj je zaslon vezan kar na radio, ima pa tudi svojo baterijo za popolno mobilnost. Za stikala za vklop, reset in stand-by je bilo potrebno odstraniti izhode za izboljšan zvok. Določena so tudi mesta za USB 2.0, toda...

12 komentarjev

Kako narediti svojo domačo stran z uporabo HTML kode?

Slo-Tech - Zagotovo je marsikdo med vami z željo naučiti se izdelave spletnih strani ne le z enostavnimi programi, katerih končni izdelek je razmeroma grda stran, ampak tako, malce drugače, malo bolj zahtevno - z uporabo HTML kode. Obstajajo tudi zelo kvalitetni programi, katerih končnih izdelek ni tako grda stran, je pa znanje html jezika v njih tako ali tako že kar nujno.

Med brskanjem po spletu pa sem naletel na stran, kjer se je avtor potrudil in temo, kako izdelati svojo spletno stran z uporabo HTMLja, lepo razložil po korakih. Kar je še lepše pa je to, da je stran v slovenščini, zato vsi ki ste željni znanja, brž sem!

4 komentarji

Poročilo s CESa

The Tech Zone - Osebno sem nekako deljenega mnenja o raznih poročilih z računalniških sejmov. Čeprav jih rad prebiram potem vedno zova ugootovim, da sem ogromno zamudil in da bi bilo bolje, če bi si zadeve ogledal osebno. No, ja, sanje so zastonj, kajne ? Kakorkoli, v Tech Zonovem poročilu si lahko ogledate kar veliko število zanimivosti, ki so jih razkazovali na letošnjem CESu. Med njimi je tudi slikica predstavitve XBoxa, predsednik IBMa v družbi dveh modrih čudakov, usnjene podlage za miško... skratka, zabava za celo družino !

0 komentarjev